Breaking

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ο Β.Ζελένσκι «πετάει το γάντι» στη Μόσχα: «Τα ρωσικά πλοία μπορούν να πάνε μόνο στο βυθό»

Αναπτερώθηκε το ηθικό των Ουκρανών μετά την καταβύθιση της ναυαρχίδας του Στόλου της Μ.Θάλασσας του καταδρομικού «Moskva»

Ο πρόεδρος του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι, αισθάνεται πλέον ότι μπορεί να προκαλεί την Μόσχα μετά την αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων σε ότι αφορά την καταβύθιση της ναυαρχίδας του Στόλου της Μ.Θάλασσας του καταδρομικού «Moskva».

Έτσι έκανε μια δήλωση με την οποία «πετάει το γάντι» στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν λέγοντας ότι «τα ρωσικά πλοία μπορούν να πάνε… μόνο στον βυθό».

Δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ουκρανία έχει απωλέσει το 25% του εδάφους της, ούτε ότι ένα επιπλέον ποσοστό 20-25% ελέγχεται ή έχει προσβληθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγές από την Μόσχα που ερωτήθηκαν από το defencenet.ru πως σχολιάζουν το γεγονός, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε τη γενναιότητα όλων των Ουκρανών που υπερασπίζονται τη χώρα, την 50ή ημέρα της ρωσικής επιχείρησης.

«Αυτούς που σταμάτησαν την προέλαση από ατελείωτες φάλαγγες ρωσικού εξοπλισμού, εκείνους που αποκρούουν τις συνεχείς επιθέσεις στο Ντονμπάς, εκείνοι που υπερασπίζονται ηρωικά τη Μαριούπολη, βοηθώντας ολόκληρο το κράτος μας να αντέξει, εκείνους που σταμάτησαν την επίθεση από το νότο και έκαναν διάσημο το χωριό Chornobaivka, αυτούς που έδιωξαν τον εχθρό από το βορρά, αυτούς που έδειξαν ότι η ρωσική αεροπορία είναι ανυπεράσπιστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου