Breaking


Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η παγκόσμια παραγωγή ΡΥΖΙΟΥ αναμένεται να βυθιστεί – Έρχεται ΧΟΝΤΡΗ επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα και παντού

Share
Τι θα ακολουθήσει;;;

Οι αγρότες στην Κίνα, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και το Βιετνάμ — στις μεγαλύτερες ρυζοπαραγωγικές χώρες- θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μειωμένη παραγωγή λόγω των αυξανόμενων τιμών των λιπασμάτων.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας Ρυζιού προειδοποιεί ότι η συγκομιδή θα μπορούσε να πέσει έως και 10% την επόμενη σεζόν, που ισοδυναμεί με περίπου 36 εκατομμύρια τόνους ρυζιού ή αρκετή τροφή για να ταΐσει μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα χημικά λιπάσματα, όπως το άζωτο, ο φώσφορος και το κάλιο, είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα θρεπτικά συστατικά για την καλλιέργεια ρυζιού υψηλής απόδοσης. Οι αγρότες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην άνοδο των τιμών των λιπασμάτων, καθώς ορισμένοι έχουν μειώσει την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών για να εξοικονομήσουν κόστος. Αυτό απειλεί τις μελλοντικές σοδειές καθώς η μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό των τροφίμων για μια καλλιέργεια που τρέφει την μισή ανθρωπότητα.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ!!!

Ο Humnath Bhandari, ανώτερος γεωργικός οικονομολόγος στο ινστιτούτο, είπε ότι η πτώση κατά 10% στην παγκόσμια παραγωγή ρυζιού είναι μια «πολύ συντηρητική εκτίμηση». Είπε ότι εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχιστεί και οι τιμές των λιπασμάτων παραμείνουν υψηλές και η προσφορά περιορισμένη, τότε η μείωση της παραγωγής ρυζιού θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σοβαρή. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει μια πλήρη παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι μεγάλοι προμηθευτές κάθε σημαντικού τύπου θρεπτικών συστατικών καλλιέργειας. Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις και στις δύο και ως εκ τούτου έχουν περιοριστεί οι αποστολές λιπασμάτων στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, η Μόσχα μείωσε ή σταμάτησε τις εξαγωγές θρεπτικών ουσιών.

ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΙΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ, ΑΡΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΟΥΝΤΑ!

Ο Nguyen Binh Phong, ιδιοκτήτης καταστήματος λιπασμάτων στην επαρχία Kien Giang του Βιετνάμ, είπε ότι το κόστος των θρεπτικών ουσιών έχει τριπλασιαστεί τον περασμένο χρόνο, αναγκάζοντας τους αγρότες στην περιοχή να μειώσουν τηΝ χρήση λιπασμάτων έως και 20% λόγω της αύξησης των τιμών.

«Όταν οι αγρότες μειώνουν την χρήση λιπασμάτων, αποδέχονται ότι θα έχουν μικρότερο κέρδος», είπε ο Phong.

Το Bloomberg σκιαγραφεί ένα σημαντικό πρόβλημα: Σε αντίθεση με τις περισσότερες τιμές των καλλιεργειών, η τιμή του ρυζιού έχει μειωθεί, όχι αυξηθεί, γεγονός που θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τα περιθώρια κέρδους των αγροτών.

Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ασία έχουν διατηρήσει τις τιμές του ρυζιού υπό έλεγχο για να διατηρήσουν την κοινωνική τάξη και ασφάλεια. Ορισμένες χώρες προσφέρουν γενναιόδωρες επιδοτήσεις λιπασμάτων στους αγρότες για να διατηρήσουν τις σοδειές τους. Για παράδειγμα, η Ινδία θα δαπανήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να προστατεύσει τους αγρότες από την άνοδο των τιμών των θρεπτικών ουσιών.

Ο Bhandari είπε ότι είναι «αναπόφευκτο» οι τιμές του ρυζιού να αυξηθούν.

Ίσως ο κόσμος βρίσκεται στα αρχικά στάδια μιας επισιτιστικής κρίσης, η οποία θα μπορούσε να επιδεινωθεί το επόμενο έτος, καθώς οι καλλιέργειες κάθε είδους ενδέχεται να παρουσιάσουν πτώση της συγκομιδής, επειδή οι αγρότες χρησιμοποιούν λιγότερα θρεπτικά συστατικά λόγω των υψηλών τιμών.

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι μελλοντικές αγορές αναμένουν σύσφιξη των προμηθειών το 2023. Αυτό θα προκαλέσει συνεχείς κοινωνικές αναταραχές, σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου