Breaking


Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΕΤ!

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αρχών αναμένεται να τεθούν, εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, και οι συγγενείς τους.

Παράλληλα να αναφερθεί ότι δόθηκε εντολή να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση – πόρισμα για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2020.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά την περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε μέσα στην κούνια της στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν, μάλιστα, νέο κύκλο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Εξετάζονται συγγενικά πρόσωπα

Στο μεταξύ, «ανοίγει» ο κύκλος των ατόμων που θα εξεταστούν, καθώς καλούνται συγγενείς του Μάνου και της Ρούλας στην Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου δήλωσε ότι: «η ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί.

Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους. Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα, δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, είναι το πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας».

Τι είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τόνισε: «Οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης.

 

Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι’ αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα».

 

Τα τρία βίντεο και μία διεύθυνση mail

 

Τρία βίντεο και μία διεύθυνση mail, είναι τα ευρήματα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας το οποίο ήρθε στα χέρια των Αρχών μετά από την εκταφή στο μνήμα της  της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην υπόθεση της Πάτρας που έχει  σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

Το υλικό που βρέθηκε, μόνο σχέση μ’ αυτά που ορθώς, ωστόσο, αναζητούνται, δεν έχει. Αποδεικνύει, ωστόσο, γιατί το τάμπλετ ήταν το αγαπημένο παιχνίδι της Τζωρτζίνας.

Βρέθηκαν, τρία πράγματα:

– Ένα βίντεο με το την «Πέπα το Γουρουνάκι».

– Ένα βίντεο από το γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Παρά πέντε» του mega.

– Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον γνωστό κωμικό Μάρκο Σεφερλή.

 

Το mail της μητέρας

 

Στο τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως και ένας λογαρισμός e-mail, από το οποίο θα μπορούσε-κάνοντας χρήση για να θολώσει τα «νερά»-να βρίσκεται κάποια ύποπτη συνομιλία ή και η πολυερευνηείσα παραγγελία της θανατηφόρας κεταμίνης, της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όμως κι εκεί, οι ειδικοί που έκαναν και συνεχίζουν ακόμα να κάνουν «φύλλο και φτερό» το τάμπλετ του παιδιού, ήρθαν αντιμέτωποι με μία «έκπληξη». Δεν ήταν ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Τζωρτζίνας, αφού ως ανήλικη δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει, αλλά ούτε ένας…άλλος δεύτερος της Ρούλας, που πιθανά θα μπορούσε να χρησιμοποιεί για να κάνει τις «δουλειές» της. Αντιθέτως, ήταν κι εκεί, ο ένας και μοναδικός λογαριασμός της κατηγορουμένης, που ούτως ή άλλως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει στη διάθεσή του, από το κινητό της Ρούλας, την ώρα της σύλληψης.

 

«Υπάρχουν συνάδελφοι που το πρωί μιλάνε για ασφυξία και το βράδυ της ίδιας μέρας για δηλητηρίαση», είπε ο κ. Λέων

 

«Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα, για 3 αγγελούδια δεν μπορεί αυτό να γίνει μάχη μεταξύ ιατροδικαστών»: Με αυτά τα λόγια ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας και φανερά εκνευρισμένος, εξέφρασε την αντίθεσή του με όλη αυτή τη «μάχη» που έχει προκύψει μεταξύ ιατροδικαστών.

«Τα επιστημονικά ευρήματα είναι ξεκάθαρα, δεν μπορεί οι εξετάσεις της Μαλένας και της Ίριδας να είναι πεντακάθαρες και εμείς να μιλάμε για δηλητηρίαση», είπε στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που το πρωί μιλάνε για ασφυξία και το βράδυ της ίδιας μέρας για δηλητηρίαση», πρόσθεσε και τόνισε πως «στην επιστήμη δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση που δίνουν οι εισαγγελικές αρχές είναι η μόνη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου