Breaking

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Β.Πούτιν-«Θα απαντήσουμε αμέσως με όλα τα μέσα σε όποιους μας απειλήσουν»

Share

«Αποτύχατε να μας στραγγαλίσετε οικονομικά»

Μιλώντας σε συνεδρίαση βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, ο Β.Πούτιν δήλωσε πως όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση της Ουκρανίας θα αντιμετωπίσουν άμεσα και σκληρά αντίποινα.

«Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εάν κάποιος προσπαθήσει να παρέμβει στα γεγονότα και να δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία, τότε η απάντηση θα είναι «αστραπιαία και γρήγορη»«Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για το σκοπό αυτό. Ανάμεσα σε αυτά, είναι ένα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί. Και δεν θα καυχηθούμε. Θα το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί. Και θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό», τόνισε.

«Η ενότητα των ανθρώπων της Ρωσίας αξίζει πολλά, εγγυάται ότι η χώρα θα ανταποκριθεί επαρκώς στις πιο σύνθετες προκλήσεις και απειλές, θα περάσει με αυτοπεποίθηση από όλες τις δοκιμασίες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι και τώρα», συνέχισε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «η αντίδραση της Ρωσίας στα κυνικά σχέδια που είχε η Δύση για την Ουκρανία, ήταν σωστή και ακριβής χρονικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης στους πολιτικούς ότι «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν» στη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Όπως είπε η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.
Η Δύση απέτυχε «να στραγγαλίσει οικονομικά» τη Ρωσία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος κάτι που αποδεικνύεται από την άνοδο που έχει το ρούβλι (πολλοί αναλυτές λένε πως είναι το πιο «ανερχόμενο» νόμισμα παρά τις κυρώσεις εναντίον του).

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Δύση προσπαθεί να κόψει τη Ρωσία σε πολλά κομμάτια, και ότι η Δύση ήταν που οδήγησε τη Μόσχα σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε μια απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Μερικές ώρες πριν η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να στοχεύσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι προκειμένου να διακοπεί ο εφοδιασμός με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζαχάροβα

Οι δηλώσεις αυτές του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχονται καθώς η ρωσική εταιρεία Gazprom έπαυσε την παροχή φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία και την Πολωνία, επειδή δεν δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές σε ρούβλια.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου