Breaking

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Τα δημοσκοπικά «χαστούκια» τρόμαξαν την κυβέρνηση: Διαγραφές προστίμων σε ανεμβολίαστους υπόσχεται ο Θ.Πλεύρης

«Είναι κάτι που σκεφτόμαστε» λέει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Η λαϊκή οργή και η δημοσκοπική κατάρρευση έχουν τρομάξει την κυβέρνηση, η οποία πλέον υπόσχεται ελευθερία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ώστε να ξεχαστεί το θέμα Covid-19 και να έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ακρίβεια που «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπόσχεται και διαγραφές προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που θα εμβολιαστούν. 

Φυσικά πρόκειται για μια «τρύπα στο νερό», καθώς ούτε οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής θα αλλάξουν εύκολα στάση γιατί η κυβέρνηση τους υποσχέθηκε διαγραφή προστίμων, ούτε η κατάσταση για τη ΝΔ θα αλλάξει.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Για τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι από την «1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολιάστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα».

«Γυρίζει στο 100% η πληρότητα» συμπλήρωσε σχετικά.

Ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι, «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία».

«Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023», απάντησε σε σχετικό σχόλιο.

Ξεκαθάρισε πως «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», σημειώνοντας πως «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου