Breaking


Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Η Εκκλησία του Χριστού που κατήντησε η Εκκλησία του Συστήματος!

Share

Ιερέας: ποιος είσαι εσύ που θα αμφισβητήσεις τα Ιερά Κείμενα;

Πιστός: και ποια είναι τα Ιερά Κείμενα που θα αμφισβητήσουν εμένα;

Δείτε το τελευταίο βίντεο του γνωστού σε όλους λίγο πολύ, συγγραφέα και πρώην αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνου!*1 Περιμένω σχόλια κυρίως από Χριστιανούς Ορθοδόξους!!

Λυπάμαι πραγματικά ώρες ώρες τους επίσημους Χριστιανούς που πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη Αλήθεια, κάνουν κήρυγμα, υποτίθεται Αντιαιρετικό, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, στο τέλος της ημέρας νιώθουν θρησκευτική υπερηφάνεια που προστάτευσαν τα δόγματα της Πίστεώς τους και τα κράτησαν αμόλυντα και καθαρά από τους πάσης φύσεως αιρετικούς, αλλά το ίδιο τους το σώμα και τις ορμές τους αδυνατούν να τα χειριστούν! Βάζουν δε πάνω από αυτούς τους ίδιους τη Βίβλο και το Πηδάλιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, και αυτό το θεωρούν άκρως φυσιολογικό και πνευματικό! Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν επιτέλους από τον Εγωισμό τους και τις πάμπολλες οχλήσεις του. Βάζουν μπροστά από τον εαυτό τους ένα βιβλίο ή τον πνευματικό τους και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι ότι τώρα τα βρήκαν με τον Θεό στον οποίο πιστεύουν (θεωρητικά)!!

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ωστόσο ότι η κρυφή πλευρά του δογματισμού, του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, είτε έμμεσης είτε άμεσης, βρίσκεται στην απωθημένη σεξουαλικότητα και στην εξωτερίκευσή της μέσα από τη λεκτική επιθετικότητα και το δήθεν ιερό καθήκον “σε βοηθάω να βρεις τον σωστό δρόμο”! Λες και 1ον του ζήτησε κανείς τη γνώμη του (Άγιος Πορφύριος: “μην λες εκεί πολλά θρησκευτικά αν δεν στο ζητούν”. Το πιθανότερο είναι να απομακρύνεις ακόμα πιο πολύ τα “απολωλοτα πρόβατα” από τον Οίκο του Θεού) και
2ον αυτό που χρειαζόμασταν ως κοινωνία είναι ακόμα ένας κήρυκας αφηρημένων -και πολλές φορές τραγικά αφηρημένων- ιδεών*2 που δεν έχουν καμία δυνατότητα εφαρμογής στο σήμερα, αλλά το σημαντικότερο, δεν έχουν αληθινή, παλμοδονούμενη αγάπη τα λόγια του!!

Μ αυτά και μ αυτά τα ευτράπελα της κατεστημένης Θρησκείας και της Συστημικής Εκκλησίας, που τώρα πλέον “μπολιάστηκε” κιόλας με τα αμφιλεγόμενα εμβόλια της “Επιστήμης”, οπότε μιλάμε επισήμως για Εκκλησία του Συστήματος και όχι του Ιησού Χριστού, κάτι που σε όποιον χριστιανό το θίγω κάνει σαν να μην ακούει τι του είπα, μου αλλάζει θέμα και μου το γυρίζει σε προσωπική αντιπαράθεση*3, αντί να δει συνολικά την εφιαλτική εικόνα της Εκκλησίας εν έτει 2022, ξεφυτρώνουν οι Άθεοι, οι Αγνωστικιστές και οι έμμεσοι ή άμεσοι, ασυνείδητοι ή συνειδητοί Σατανιστές που λίγο πολύ έχουν κατακλύσει την πάλαι ποτέ Θρησκεύουσα Ελλάδα!

Γεμίσαμε από ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε τίποτα, ούτε σε Θεούς, ούτε σε Δαίμονες, ούτε στην Αθανασία της Ψυχής, ούτε στην Αγάπη ως οντολογικό μέγεθος, ούτε στη Συγχώρεση ως υπέρβαση του Εγώ (ο τύποις Αθεϊσμός δεν αποδέχεται κάποια υπέρβαση του Εγώ, αφού βάσει Richard Dawkins, είμαστε απόλυτα καταδικασμένοι να είμαστε εγωιστές). Κατά τα άλλα το πρόβλημα των Ορθοδόξων χριστιανών είμαστε εμείς οι “Αιρετικοί”*4 που αγαπάμε τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα, τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Πρόκλο, τον Κλήμη τον Αλεξανδρινό και τον Ωριγένη, και πιστεύουμε στην προΰπαρξη των ψυχών, στη Μετενσάρκωση και στο Κάρμα! Και προσπαθούμε να δώσουμε σε όλα κάποιο συγκεκριμένο πνευματικό νόημα! Αντί να κοιτάξουν τα μαύρα τους τα χάλια κατάμουτρα, που εξ αιτίας τους σχεδόν αποκλειστικά, προσωπικά βλέπω μια νεολαία να χάνεται κάθε δεκαετία, κάθε χρόνο και κάθε μέρα μέσα στην απόλυτη σχετικότητα της αλήθειας, στην πορνεία*5 και στα πορνό, στον χυδαίο υλισμό, τον συναισθηματικό τυχοδιωκτισμό και στην πλήρη αποστροφή οτιδήποτε Χριστιανικού! Πώς τα καταφέρατε, να ζούμε σε μία ορθόδοξη χώρα, την χώρα που γνωστοποίησε στην Ανθρωπότητα τον Λόγο του Θεού, να βρίζουν οι Νεοέλληνες τον Χριστό όλη την ημέρα, να μην συγκινούνται από το Έργο Του, και να έχουν ταυτίσει την Πνευματικότητα με τους ρασοφόρους, με τις κοιλίες τους και τις μίτρες στο κεφάλι τους, αυτό μόνο εσείς το γνωρίζετε. Και γι αυτό σας ζητάμε να μας το εξηγήσετε μία μέρα. Διότι εδώ μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά! Δηλώνουμε ένθεοι και χριστιανοί και πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε σαν και σας, τους γραμματείς και τους φαρισαίους, τους υποκριτές της πίστης και τους γνήσιους απογόνους του Εβραϊκού Ιερατείου που σταύρωσε τον Χριστό!

Χριστιανοί μου, φταίτε πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε για την πνευματική αναπηρία και καθυστέρηση της πατρίδος μας! Ξυπνήστε και μετανοήστε! Αφήστε μας ήσυχους εμάς τους Εσωτεριστές Χριστιανούς να πιστεύουμε σε ο,τι “Μεταφυσικό” θέλουμε*6 και κάντε την Εσχατολογική σας αυτοκριτική! Δεν έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας! Θα πάτε να ξαναπάρετε πίσω την Πόλη και δεν θα ξέρετε τι να την κάνετε! Θα μπείτε στην Αγιά Σοφιά και δεν θα είστε σε θέση να συναισθανθείτε πού βρίσκεστε!*7 Προσευχηθείτε για την Επανιεροποίηση της Ψυχής σας και για την άμεση αποκατάσταση των πολλαπλών και ταυτοχρόνων εκκλησιολογικών παρεκτροπών και εκκλησιαστικών πραξικοπημάτων, μιας Εκκλησίας που κάθε άλλο παρά Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική φαίνεται να είναι!

Ένα απίστευτο μπάχαλο είναι η Εκκλησία σας αυτή τη στιγμή και κάτι πρέπει να κάνετε γι αυτό, Λαός και Κλήρος! Και προς Θεού, μακριά από τους Μητροπολίτες, οι οποίοι φέρονται να χρηματίστηκαν η κάθε Μητρόπολη με 1.000.000 ευρωπούλια για να κλείσουν τους ναούς τους στην πρώτη Καραντίνα!! Για τέτοια προάσπιση της Πίστεως και της Αλήθειας μιλάμε φίλοι μου!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*1 

*2 ειδικά όταν ακούμε μακρινές ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη που τις καταλαβαίνουν μόνο αυτοί που τις εξιστορούν, ή που ελάχιστη συνάφεια έχουν με το σήμερα, ειδικά όταν προσπαθούν να τις περιγράψουν σε νέα παιδιά, που όχι Παλαιά Διαθήκη, καλά καλά το όνομα Ιησούς Χριστός δεν τους λέει κάτι.

*3 προσωπική αντιπαράθεση = “είσαι αιρετικός, γι αυτό τα λες αυτά”. Είναι όπως το “είσαι ψέκας, γι αυτό τα λες αυτά” ή “είσαι Σύριζα, γι αυτό τα λες αυτά”. Μπροστά στο επιχείρημα μιας αντίπαλης άποψης η πιο εύκολη, ανώδυνη, και βλακώδης απάντηση είναι αυτή της ταμπελοποίησης της άποψης και της αυτόματης υποβάθμισής της, χωρίς να απαντηθεί ωστόσο το επιχείρημα αυτό καθ εαυτό. Είναι μια πανανθρώπινη επικοινωνιακή και νοητική ψευδαίσθηση, που μπορεί να καταλάβει κανείς πόσα άπειρα προβλήματα, δυστυχία, πόνο και θάνατο προκάλεσε. Υποκριτική αποφυγή του συνομιλητή να απαντήσει επί της ουσίας και άρα αδυναμία πραγματικού διαλόγου. Όμως αν υπάρχει μία περίπτωση να σωθεί αυτός ο κόσμος, αυτός δεν θα είναι μέσω του διαλόγου άραγε; Και μέσα από την συν-ζήτηση να συν-αναζητηθεί και η Αλήθεια;

*4 Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, τελειόφοιτος ΠΜΣ Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο ΕΚΠΑ, υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη και μέλος της κίνησης Εσωτερικού Χριστιανισμού “Έργο Λόγου Αγάπης”. Επισκεφτείτε το www.eiselixibooks.gr και επικοινωνήστε μαζί του στο info@eiselixibooks.gr

*5 Πορνεία = το σεξ χωρίς αγάπη, θεολογικά μιλώντας. Αν και η Εκκλησία τοποθετείται ακόμα πιο συντηρητικά εδώ, θεωρώντας πορνεία το σεξ πριν τον γάμο, εμείς θεωρούμε πορνεία το σεξ χωρίς αγάπη, χωρίς συναισθήματα, αλλά και οι ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

*6 πρόσφατα, σε σύναξη χριστιανών ορθοδόξων, υπερήλικας παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ορθόδοξου χαρακτήρα, μου είπε “να ξέρεις ότι είσαι αφορισμένος από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και εσύ μαζί με τον Ωριγένη. Του είπα “τιμή μου είναι να πάω όπου πάει ο Ωριγένης να ξέρεις αδελφέ!” Νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανές πόσο λάθος είναι η όλη αντιμετώπισή μου εκ μέρους του κυρίου, που και δίκιο να έχει, το χάνει, γιατί δεν έχει αγάπη μέσα του, παρά μόνο το ψυχρό, άχρηστο στην πραγματικότητα, γράμμα της κατεστημένης Θρησκείας του.

*7 Τώρα τελευταία κατάλαβα αυτό που είχε πει ο Άγιος Παΐσιος, ότι “ο Θεός μας αγαπάει σκανδαλωδώς, γι αυτό και θα μας δώσει την Πόλη”. Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζει στους ορθόδοξους χριστιανούς να ξαναπάρουν πίσω την Βασιλεύουσα; Απαντήστε μου κάτω στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου