Breaking

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με “νεκρούς” αμάχους στο Κίεβο! Έτοιμη η Ε.Ε. να ανακηρύξει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ τον Πούτιν

Share

Και η ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ της Δύσης συνεχίζεται…

O υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρέζνικοφ, ζήτησε από την ΕΕ να χαρακτηρίσει το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν “εγκληματία πολέμου”, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Το Κρεμλίνο είναι ο Χίτλερ των ημερών μας“, είπε ο Ρέζνικοφ, καθώς περιέγραψε την «κτηνώδη βαρβαρότητα με την οποία ο ρωσικός στρατός χτυπά αδιάκριτα αστικές περιοχές στην Ουκρανία».
Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος:

«Δεν είναι απλώς ένας πόλεμος είναι κρατική τρομοκρατία. Ο ρωσικός στρατός συνειδητά εξολοθρεύει τον άμαχο πληθυσμό».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να αναγνωρίσουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ένας “εγκληματίας πολέμου”.
Θα ανακηρύξουν τον Πούτιν “εγκληματία πολέμου”;

Με αφορμή την υποτιθέμενη σφαγή αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει ένα “καλοστημένο σόου”, απανωτές ήταν οι αντιδράσεις από Ευρωπαίοιυς ηγέτες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε με ανάρτησή της στο Twitter ότι οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της σχετικά με «τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες η Ρωσία αποσύρεται».

«Απαιτείται επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα».

Το Βερολίνο από την πλευρά του, δια στόματος της Γερμανής υπουργού Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Μόσχα πρέπει να πληρώσει για τα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούτσα με την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων κατά της «απρόκλητης βίας» του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αντίδραση υπήρξε και από την Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει σε tweet του ότι «θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους», επιβεβαιώνοντας την «συνεχή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία».

Μέσα σε αυτό το κλίμα και σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση του el.gr, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. θέλουν ίσως ακόμα και αύριο να συνέλθουν προκειμένου να λάβουν νέες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Ρωσίας και συγκεκριμένα του Β. Πούτιν.

Δεν αποκλείεται αυτού του είδους οι αποφάσεις να επισφραγιστούν και με μία έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε.

Υπάρχουν πληροφορίες πως, μετά και το ουκρανικό υπουργικό αίτημα, θα ανακηρύξουν «εγκληματία πολέμου» τον Ρώσο πρόεδρο, μία απόφαση που φυσικά θα έχει την υπογραφή και την ελληνικής πλευράς!

Συν τοις άλλοις όπως μεταδίδουν και οι Financial Times, οι συζητήσεις για έναν νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Προκλητικός Ζελένσκι

Με νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την προπαγάνδα περί “σφαγέων Ρώσων”.

Κάνοντας ένα ποστ στο Telegram η μαριονέτα πρόεδρος της Ουκρανίας βρίζοντας τους Ρώσους στρατιώτες υποστήριξε τα εξής:

«Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ….α μεγαλώσατε. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, κατσαπλιάδες. Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί, έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία».
Ο ίδιος αναμετέδωσε τις σκηνοθετημένες εικόνες που κάνει τον γύρο των δυτικών ΜΜΕ με τους…νεκρούς που κείτονται στο προάστιο Μπούχα του Κιέβου, δήθεν απόρροια των «κακών Ρώσων»:

Ιδού τι μεταδίδουν στα social media οι Ουκρανοί. Xαρακτηριστικό είναι το βίντεο προπαγάνδας από το ουκρανικό ΥΠΑΜ:

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Σκηνοθετημένο σόου»

Η Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες της Ουκρανίας ότι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα είναι «άλλη μια προβοκάτσια».

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είχαν φύγει από την πόλη αυτήν στις 30 Μαρτίου. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιώτες παρέδωσαν 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με την ανεπίσημη μετάφραση της ανακοίνωσης την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής της πόλης οι κάτοικοι της Μπούτσα ήταν ελεύθεροι να μετακινούνται και να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους, οι έξοδοι δεν ήταν αποκλεισμένοι και όλοι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν προς τα βόρεια, προς τη Λευκορωσία, ενώ τα νότια περίχωρα «συμπεριλαμβανομένων και κατοικημένων περιοχών», βομβαρδίζονταν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν πλήρως από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τις ενώπιος ενωπίω διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία.

Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Μπούτσα Ανατόλι Φεντόρουκ επιβεβαίωσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη αλλά δεν ανέφερε καν ότι είχαν πυροβοληθεί ντόπιοι στους δρόμους, με τα χέρια τους δεμένα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλες οι αποκαλούμενες αποδείξεις εγκλημάτων στην Μπούτσα εμφανίστηκαν μόνο την τέταρτη ημέρα, όταν οι αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι νεκροί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δεν έχουν νεκρική ακαμψία, ούτε διακρίνεται αίμα στις πληγές τους.

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινα και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου