Breaking


Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Αποκάλυψη DailyMail.com> Τα “χαμένα” εκατομμύρια δολάρια του Joe Biden

Share

Εmail δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πλήρωσε νομικούς λογαριασμούς του γιου του Hunter για μια συμφωνία με Κινέζους, ενώ είχε αρνηθεί οποιαδήποτε γνώση του θέματος

Μία νέα σειρά emails που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα από το DailyMail.com δείχνουν ότι ο Joe Biden συμφώνησε να πληρώσει τα νομικά έξοδα του γιου του Hunter για μία συμφωνία του με εταιρεία που ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση. Η αποκάλυψη συνδέει τον Αμερικανό πρόεδρο ακόμη περισσότερο με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε αρνηθεί οποιαδήποτε γνώση των ζητημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Biden κατάφερε να πληρώσει τους λογαριασμούς αφού κέρδισε εκατομμύρια δολάρια μέσω των εταιρειών του και της συζύγου του, αφότου είχε αφήσει το αξίωμα του αντιπροέδρου. Κάποια από τα μετρητά προήλθαν από τις συμφωνίες για την κυκλοφορία των βιβλίων του αλλά και από κάποιες ομιλίες του.

Ωστόσο, οι οικονομικές καταθέσεις του προέδρου αποκαλύπτουν ότι δήλωσε σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο εισόδημα στις φορολογικές του δηλώσεις από ό,τι στις εκθέσεις διαφάνειας της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάλυση των οικονομικών αρχείων του προέδρου που πραγματοποιήθηκε από το DailyMail.com.

Μέρος αυτής της διαφοράς μπορεί να αποδοθεί στους μισθούς που αποκόμιζε η Πρώτη Κυρία Jill Biden και από άλλα ποσά που δεν απαιτείται η δήλωση τους, αλλά παραμένουν τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε η εταιρεία του Joe και τα οποία δεν αναφέρονται στις εκθέσεις διαφάνειας του.

Τα «εκατομμύρια που λείπουν», σε συνδυασμό με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter, που υποδηλώνουν ότι ο Joe Biden θα είχε μερίδιο 10% στην υπερπαραγωγική συμφωνία του Hunter με τους Κινέζους, εγείρουν, σύμφωνα με το DailyMail.com, ένα ανησυχητικό ερώτημα: Έλαβε ο Joe Biden χρήματα από το ξένο εγχείρημα;

Τον Ιανουάριο του 2019, η βοηθός του Hunter, Katie Dodge, έγραψε ένα email στη λογίστρια Linda Shapero και στον βοηθό του Biden, Richard Ruffner, λέγοντας ότι ο Joe είχε συμφωνήσει να πληρώσει τους λογαριασμούς των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων του γιου του.

«Μίλησα με τον Hunter σήμερα για τους λογαριασμούς του. Καταλαβαίνω ότι ο μπαμπάς του Hunt θα καλύψει αυτούς τους λογαριασμούς βραχυπρόθεσμα καθώς ο Hunter θα αφήσει την καριέρα του», έγραφε η Dodge. Η βοηθός επισύναψε και ένα υπολογιστικό φύλλο λογαριασμών με το email, συνολικού ύψους 737.130,61 $.

Ένα από τα τελευταία στοιχεία ήταν 28.000 δολάρια σε νομικές αμοιβές για την «αναδιάρθρωση» της κοινοπραξίας του Hunter με την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Τράπεζας της Κίνας. Το υπολογιστικό φύλλο έγραφε τον λογαριασμό ως «Faegre Baker Daniels: BHR Restructuring», κόστιζε 28.382 $ και ανέφερε ως εξόφληση το «ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ».

Η BHR («Bohai Harvest RST») είναι μια εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου και ένα από τα δύο μεγάλα κινεζικά επιχειρηματικά εγχειρήματα του Hunter. Η κοινοπραξία ήταν συνιδιοκτήτρια της κρατικά ελεγχόμενης Τράπεζας της Κίνας. Ο προσωπικός δικηγόρος του Hunter, George Mesires, είναι συνεργάτης της Faegre Baker Daniels, που τώρα ονομάζεται Faegre Drinker.

Ένα ξεχωριστό τιμολόγιο του Οκτωβρίου 2018 από το δικηγορικό γραφείο δείχνει ότι ο Hunter δαπάνησε συνολικά 68.933,41 $ για την «αναδιάρθρωση» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Την ίδια χρονιά που ο Joe Biden ανέλαβε αυτούς τους λογαριασμούς από τον Hunter, είχε ισχυριστεί ότι «Κανείς στην οικογένειά μου δεν θα έχει γραφείο στον Λευκό Οίκο, δεν θα κάθεται στις συνεδριάσεις σαν να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου, στην πραγματικότητα δεν θα έχει καμία δουλειά και σχέση με οποιονδήποτε σχετίζεται με ξένη εταιρεία ή ξένη χώρα».

Ωστόσο, όχι μόνο ο Hunter διατήρησε το μερίδιο του 10% της BHR μέχρι το 2021, όπως επιβεβαίωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τα email δείχνουν επίσης ότι ο Joe το γνώριζε και μάλιστα συμφώνησε να πληρώσει τις νομικές αμοιβές του Hunter για την εταιρεία. Οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν επίσης 412.309,23 $ σε απλήρωτους φόρους που χρονολογούνται από το 2015.

Οι New York Times ανέφεραν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Hunter είχε λάβει ένα δάνειο εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει τον εκπρόθεσμο φόρο του σε μια προφανή προσπάθεια να αποτρέψει μια φερόμενη δίωξη φορολογικής απάτης.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Ουισκόνσιν Ron Johnson, ο οποίος μαζί με τον γερουσιαστή Chuck Grassley ερευνούν τις εξωτερικές επιχειρηματικές συμφωνίες του Hunter, είπε ότι τα εξαφανισμένα εκατομμύρια του Joe Biden είναι «άλλη μια ανησυχητική πληροφορία που εγείρει ερωτήματα που αξίζουν απαντήσεις». «Πότε θα αρχίσουν τα ΜΜΕ να κάνουν τη δουλειά τους και να κάνουν στον Πρόεδρο Biden αυτές τις ερωτήσεις;» αναρωτήθηκε. «Και πότε θα αρχίσει ο Πρόεδρος Biden να είναι ειλικρινής με το κοινό; Ο αμερικανικός λαός αξίζει την αλήθεια».

Ο γιος του προέδρου βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για φορολογικά αδικήματα, ξέπλυμα χρήματος και παράνομο λόμπι για ξένους πελάτες. Οι αποκαλύψεις για την οικονομική διαφάνεια του Joe Biden δείχνουν ότι είχε περισσότερα χρήματα προκειμένου να πληρώσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς του Hunter.

Ενώ βρισκόταν στην εξουσία, ο Joe είχε ένα σχετικά μέτριο εισόδημα, αλλά απολάμβανε μια πλημμύρα εκατομμυρίων δολαρίων αμέσως μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, πολλά από τα οποία προέρχονταν από τη συμφωνία βιβλίων για τα απομνημονεύματα και τις εντυπωσιακές αμοιβές για τις ομιλίες του. Μεταξύ 2017 και 2019, αυτός και η Πρώτη Κυρία ανέφεραν ακαθάριστο εισόδημα 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις ομοσπονδιακές φορολογικές τους δηλώσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα προήλθε από τις δύο εταιρείες τους, τις CelticCapri Corp και Giacoppa Corp, τις οποίες χρησιμοποιούν για τις ομιλίες και τα βιβλία. Αλλά στις πληρωμές του Office of Government Ethics (OGE) για την ίδια περίοδο, ο Joe ανέφερε μόνο 9,6 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα για τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Μερικά από τα υπόλοιπα περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από μισθούς που κέρδισε η Πρώτη Κυρία από τη δουλειά της ως δασκάλα στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνια και από έναν μισθό που πλήρωνε στον εαυτό της από την εταιρεία Giacoppa, την οποίο το ζευγάρι δεν ήταν υποχρεωμένο να αναφέρει στις εκθέσεις διαφάνειας της κυβέρνησης.

Αλλά μια σύγκριση των εσόδων που ανέφερε ο Joe από την εταιρεία του CelticCapri στις εκθέσεις διαφάνειας της κυβέρνησης σε σχέση με αυτά που δήλωσε στην εφορία, δείχνει μια διαφορά σχεδόν 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, η πηγή των οποίων παραμένει άγνωστη. Επίσης, δεν έχουν προκύψει ακόμη πειστικά στοιχεία ότι ο Biden επωφελήθηκε από οποιαδήποτε επιχειρηματική συμφωνία του Hunter.

Αλλά η πιθανή ασυμφωνία στα οικονομικά αρχεία του προέδρου και οι υποτιθέμενες σχέσεις του με τις κινεζικές επιχειρήσεις του Hunter, εγείρουν ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το από πού προήλθαν τα ανεξήγητα 5.180.071 δολάρια.

kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου