Breaking

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Dr. Ιωαννίδης: «Να κηρυχθεί ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Share

Να δηλώσουν το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας, ζητάει με άρθρο του στο European Journal of Clincial Investigation ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει τα εξής:

«Η κήρυξη της λήξης της πανδημικής φάσης του COVID-19 έχει οφέλη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει στους οργανισμούς δημόσιας υγείας να επικεντρωθούν ξανά σε πιο πιεστικά παγκόσμια ζητήματα υγείας, όπως η κακή διατροφή και η πείνα, που συλλογικά σκοτώνουν 9 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 3,1 εκατομμυρίων παιδιών.

Οι θύλακες χαμηλής ανοσίας, όπως σε μέρη που ακολούθησαν πολιτικές μηδενικού COVID-19 ή είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια, μπορεί να επιμείνουν, προκαλώντας περιφερειακές εστίες, αλλά πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ ξανά τον COVID-19 να προκαλεί έξαρση και να υποχρεώνει τον πλανήτη να λειτουργήσει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η μείωση των θανάτων από COVID-19 πίσω στα τυπικά επίπεδα της εποχικής γρίπης μπορεί να μην συμβεί απαραίτητα το 2022 ή ακόμα και μετά. Με έναν ολοένα και πιο γηρασμένο παγκόσμιο πληθυσμό, το «φυσιολογικό» μπορεί να εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε υψηλότερους αριθμούς θανάτων. Αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια συνεχιζόμενη πανδημική φάση».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου