Breaking

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

”Θα γίνει ο τάφος σας Τούρκοι” – Οι Κούρδοι ”ξεβρακώνουν” τις ΤΕΔ – Πανωλεθρία με 29 νεκρούς για την Άγκυρα

Καταγραφή

Συνεχίζεται η αντίσταση των Κούρδων κατά της τουρκικής εισβολής!

Το HPG-BIM εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη δράση των ανταρτών.

Η δήλωση του HPG έχει ως εξής: ”Η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε το τουρκικό κράτος αντιμετωπίζει τεράστια αντίσταση. Οι ομάδες ανταρτών μας κατάφεραν αποτελεσματικά πλήγματα στους εισβολείς και απάντησαν στις έντονες επιθέσεις των εισβολέων εφαρμόζοντας σωστά τις τακτικές που είχαν σχεδιαστεί,

Κατά τις σφοδρές συγκρούσεις, ο σύντροφός μας Φεντάι, ένας από τους πολύτιμους γενναίους μας, μαρτύρησε πολεμώντας ηρωικά και χτυπώντας τους εισβολείς.”

Η ανακοίνωση προσθέτει:

”– Στις 22 Απριλίου, στις 14:30, ο τουρκικός στρατός εισβολής θέλησε να προχωρήσει αφού βομβάρδισε 6 φορές με αεροπλάνα τις θέσεις μάχης Girê Martyr Cûdî της Περιοχής Αντίστασης Girê Karker. Ως αποτέλεσμα της αποτελεσματικής επέμβασης των δυνάμεών μας, ξέσπασαν συγκρούσεις και οι εισβολείς αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Την ίδια μέρα, στις 17:40 και 19:10, οι εισβολείς που ήθελαν να προχωρήσουν προς τις θέσεις μάχης πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις μας με τακτικές δολιοφθοράς, χειροβομβίδες και ατομικά όπλα. Ως αποτέλεσμα της αποτελεσματικής επέμβασης των δυνάμεών μας, τουλάχιστον 3 εισβολείς σκοτώθηκαν και 1 τραυματίστηκε.

– Στις 22 Απριλίου, μεταξύ 22:00 και 01:00, οι περιοχές αντίστασης Karker και Şikefta Birîndara και οι θέσεις μάχης Girê Ortê βομβαρδίστηκαν από επιθετικά ελικόπτερα. Οι έντονες συγκρούσεις μεταξύ των εισβολέων και των δυνάμεών μας συνεχίζονται στις αντιστασιακές περιοχές.

– Στις 22 Απριλίου, μεταξύ 22:00 και 01:00, ο τουρκικός στρατός εισβολής ήθελε να αποβιβάσει στρατιώτες στις πλαγιές των Çiyayêreş, Girê Rûbar και Girê Kovî με ελικόπτερα. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν ως αποτέλεσμα της επέμβασης των δυνάμεών μας συνεχίζονται.

– Στις 22 Απριλίου, μεταξύ 22:00 και 01:00, οι εισβολείς που κινούνταν γύρω από την Αντιστασιακή Περιοχή Werxelê χτυπήθηκαν με βαριά όπλα από τις δυνάμεις μας. Ο αριθμός των κατακτητών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των χτυπημάτων δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί.

– Στις 22 Απριλίου, μεταξύ 17:30 και 22:50, οι περιοχές Çemço και Şehîd Adil βομβαρδίστηκαν με οβίδες και πολεμικά αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από συνοριακά αστυνομικά τμήματα.”

Η χθεσινή ανακοίνωση-Τουλάχιστον 29 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Avashin και το Zap

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) δημοσίευσε μια δήλωση που παρέχει τις τελευταίες πληροφορίες για τον πόλεμο στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

“Οι δυνάμεις των ανταρτών συνεχίζουν να προκαλούν βαριά πλήγματα στους κατακτητές μετατρέποντας κάθε τμήμα των περιοχών Avaşîn και Zap σε περιοχές αντίστασης. Η πρωτοβουλία και ο έλεγχος στις περιοχές της αντίστασης ανήκουν στις δυνάμεις μας. Οι κατακτητές υφίστανται τη μία επίθεση μετά την άλλη”, ανέφερε η ανακοίνωση του HPG που δόθηκε το Σάββατο.

Το HPG ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις τους κατά τις χθεσινές ενέργειες. Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός υπέστη άλλη μια πικρή ήττα: 29 νεκροί στρατιώτες, δέκα τραυματίες, δύο κατεστραμμένα επιθετικά ελικόπτερα, ένα μεταφορικό ελικόπτερο, ένα κατέρριψε drone, σύμφωνα με τα στοιχεία του HPG.

Λεπτομέρειες για τις ενέργειες αναφέρονται στη δήλωση ως εξής:

Περιοχή Avaşîn

Η περιοχή αντίστασης Werxelê παραμένει το επίκεντρο των δυνάμεων κατοχής. Οι αντάρτες απάντησαν σε απόπειρα προέλασης με συντονισμένη δράση από τις κινητές μονάδες τους από τέσσερις πλευρές. Η πρώτη πτέρυγα χτυπήθηκε με χειροβομβίδες. δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Η δεύτερη πτέρυγα βομβάρδισε τους κατακτητές με βαριά όπλα. Το HPG δεν μπόρεσε να επαληθεύσει πόσοι ακριβώς από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν στη δράση, αλλά δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απέφυγαν τον αγώνα φυγαδεύοντας και σκορπίζοντας στο έδαφος.

Η τρίτη πτέρυγα με μονάδες ελεύθερου σκοπευτή ανταρτών στόχευσε τους τραυματίες στρατιώτες σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς.

Η τέταρτη πτέρυγα προχώρησε κατά της αμυντικής γραμμής των δυνάμεων κατοχής, στοχεύοντας τη θέση του πολυβόλου. Επιπλέον, ένα drone που πετούσε πάνω από την περιοχή καταρρίφθηκε.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η περιοχή μάχης υποβλήθηκε αρχικά σε σφοδρό βομβαρδισμό από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία προτού εκκενωθούν οι νεκροί στρατιώτες. Το HPG είπε επίσης ότι οι άμυνες στο Werxelê δέχθηκαν πολλές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας από τον τουρκικό στρατό με εκρηκτικά και χημικά όπλα. Αυτές οι επιθέσεις ακολουθήθηκαν από αδιάκριτους βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκάφη.

Περιοχή Ζαπ

Στην περιοχή του Ζαπ, οι δυνάμεις εισβολής που κινούνταν προς το Girê Şehîd Cûdî έγιναν στόχος ανταρτών την προηγούμενη ημέρα. Ένας στρατιώτης που έψαχνε την περιοχή με έναν τακτικό ανιχνευτή μετάλλων χτυπήθηκε σε στοχευμένη επίθεση και σκοτώθηκε. Οι κατοχικές δυνάμεις που στη συνέχεια κινήθηκαν για εκκένωση χτυπήθηκαν με φορητά όπλα, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης να σκοτωθεί και ένας άλλος να τραυματιστεί. “Τα πτώματα παραμένουν στη ζώνη μάχης. Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεών μας και των εισβολέων συνεχίζονται”, εξήγησε το HPG.

Οι δυνάμεις κατοχής στο Kuro Jahro δέχθηκαν πυρά με βαρέα όπλα και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε. Οι αντάρτες χτύπησαν επίσης τις τουρκικές δυνάμεις με παρόμοιο τρόπο στο Girê Ortê. Πόσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν εδώ δεν μπορούσε να προσδιοριστεί με βεβαιότητα.

Άλλη μια αντάρτικη ενέργεια έλαβε χώρα στην περιοχή Şehîd Şahîn, στρεφόμενη κατά στρατιωτικών μονάδων που επιχείρησαν να πλησιάσουν τις αμυντικές θέσεις των ανταρτών στο Şehîd Berxwedan. Κατά τη διάρκεια της δράσης, που διεξήχθη με μικρού και μεσαίου βάρους όπλα, τέσσερις στρατιώτες πυροβολήθηκαν. Άλλοι δύο στρατιώτες στοχοποιήθηκαν όταν στρατεύματα που έπεφταν από αέρος επρόκειτο να κατέβουν στην περιοχή της μάχης την ίδια περίπου ώρα. Τρεις στρατιώτες πυροβολήθηκαν στην περιοχή Şehîd-Hewrê καθώς κινούνταν προς τις θέσεις των ανταρτών. Ο αριθμός των κατακτητών που βγήκαν για υποστήριξη και επίσης πυροβολήθηκαν είναι ίσοι τρεις, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν. «Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, οι εισβολείς έπρεπε να υποχωρήσουν λίγο», είπε το HPG.

Οι εκκενώσεις νεκρών και τραυματισμένων στρατιωτών από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία αργότερα μέσα στην ημέρα ακολούθησαν προσπάθειες εγκατάστασης νέων θέσεων και ρίψεων στρατευμάτων στην περιοχή μάχης. Οι μαχητές απάντησαν με δράση ελεύθερων σκοπευτών, δολιοφθορές ανταρτών και έντονους βομβαρδισμούς που στόχευαν μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα εκτός από στρατιωτικές μονάδες, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν. Σύμφωνα με στοιχεία του HPG, ο αριθμός των Τούρκων απωλειών εδώ είναι έξι και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν. Ένα αεροσκάφος Sikorsky υπέστη ζημιές. Στο Girê Rûbar, μονάδες ελεύθερου σκοπευτή σαμποτάρουν την επέκταση των στρατιωτικών θέσεων. Ένας από τους κατακτητές πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις

Το HPG ενημέρωσε περαιτέρω ότι το Girê Cûdî στο Zap βομβαρδίστηκε τρεις φορές από μαχητικά αεροσκάφη χθες το μεσημέρι. Δύο μαχητικά ελικόπτερα που αναπτύχθηκαν τις βραδινές ώρες για επιθέσεις στις περιοχές Girê Rûbar, Sirtê Kovî, Çiyareş, Girê Cehennem και Girê Şêhîd Kendal δέχθηκαν μαζικά πυρά από τους αντάρτες και υπέστησαν ζημιές. Λίγο αργότερα, μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο Girê Cûdî.

Δύο ακόμη αεροπορικές επιδρομές καταγράφηκαν στο Sêdarê κοντά στο Gare την Παρασκευή. Το Girê Hakkarî στη Metîna δέχτηκε αρχικά επίθεση από το έδαφος – το πυροβολικό εκτοξεύτηκε από τουρκικά φυλάκια στη συνοριακή περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου