Breaking


Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν ξεπεράσει την φαντασία και των πιο νοσηρών εγκεφάλων.

Επί της ουσίας οι Έλληνες πληρώνουν με τους μισθούς τους να έχουν παραμείνει οι ίδιοι από το 2002, λογαριασμούς… Μονακό.

Πλέον η ακρίβεια έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωση, όχι στην διαβίωση και στην οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα αφού τα έξοδα των επιχειρήσεων έχουν γίνει… γαλαξιακά.

«Το ηλεκτρικό είναι τουλάχιστον 50% πάνω και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να καθόμαστε να κρατάμε ένα μαγαζί και να προσπαθούμε να κρατήσουμε το προσωπικό, Πέρσι τέτοια εποχή πλήρωνα 600-700 ευρώ, φέτος είναι 1.100-1.400 ευρώ, ανάλογα», είπε στο Open ο Δημήτρης Νάκος, ιδιοκτήτης καφέ στο Γαλάτσι εδώ και 30 χρόνια.

«Είμαι με μια αναπηρική σύνταξη και προσπαθώ να κρατήσω τρία σπίτια στην ουσία, γιατί τα εγγόνια μου είναι χωρίς δουλειά, ο γιος μου έχει προβλήματα υγείας», λέει μια ηλικιωμένη που έσπευσε στη ΔΕΗ για να κάνει διακανονισμό των οφειλών της.

«Το έναντι μου ήρθε 300 ευρώ και ο εκκαθαριστικός μου ήρθε 530 ευρώ. Δεν μου ‘ρχόταν πάνω από 100», λέει με τη σειρά της μια άλλη γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Κομισιόν για τη φόρμουλα που θα φέρει «ψαλίδι» (πλαφόν) στους λογαριασμούς από τον Ιούλιο, ενώ η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θέτει προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση για τη σταθερή χρέωση της κιλοβατώρας, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση της τιμής του ρεύματος από την χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, ζητάει ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση «η ανεξέλεγκτη πορεία που ακολουθούν τα τιμολόγια ενέργειας τινάζουν στον αέρα κάθε οικογενειακό και επαγγελματικό σχεδιασμό… Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για σταθερή χρέωση Kwh, ώστε να παύσει η εξάρτηση της τιμής του ρεύματος από την χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, όταν μάλιστα το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 38% στην παραγωγή του ρεύματος».

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι πάροχοι ρεύματος διαταράσσουν τόσο την ελληνική, όσο και την ενωσιακή έννομη τάξη με την αυθαίρετη μεταβολή των χρεώσεων, ότι η συμπεριφορά παρόχων και προμηθευτών ενέργειας εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα, ενώ δηλώνει ότι αμφισβητεί την συμβατότητα της ρήτρας με το δικαίωμα προστασίας του καταναλωτή.

«Δεν είναι δυνατόν το τίμημα που ζητείται από τον καταναλωτή να είναι απροσδιόριστο και ο επιχειρηματικός κίνδυνος του προμηθευτή να μετακυλίεται στις πλάτες των πελατών. Ζητάμε τώρα την λύση του προβλήματος με αναδρομική οικονομική κάλυψη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας… πρέπει να δοθεί ένα νομοθετικό τέλος στην αισχροκέρδεια των τελευταίων μηνών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλέον η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει τα επίπεδα της… σαμπάνιας.

Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά έφτασε στις 12 Μαΐου στα 2,191 ευρώ/λίτρο, ενώ κάθε μέρα αυξάνεται έστω και λίγο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρατήριο στην Αθήνα με κάτω από 2 ευρώ/λίτρο ενώ στην επαρχία και ειδικά στα νησιά, η κατάσταση είναι εξωπραγματική.

Στις 12 Μαΐου συγκεκριμένα, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είδαν τη μέση τιμή βενζίνης να εκτινάσσεται στα 2,376 ευρώ/λίτρο και 2,319 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου