Breaking

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΑ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΕΝΖΙΝΗ

Οι τιμές βενζίνης στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη αν συγκρίνει κανείς και το μέσο μισθό της χώρας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μιλάμε για μία τραγική εικόνα που χρεώνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

8η στο κόσμο πιο ακριβή η Ελλάδα στη βενζίνη

Η Ελλάδα σύμφωνα με το GlobalPetrolPrices.com στις 16/5 είχε μέση τιμή καυσίμων 2,205 ευρώ ανά λίτρο με κατώτατο μισθό μόλις 713 ευρώ, έναντι 1.621 ευρώ στη Γερμανία (2,091 ευρώ ανά λίτρο), των 1.126 ευρώ στην Ισπανία (1,906 ευρώ ανά λίτρο) και των 1.603 ευρώ στην Γαλλία (1,919 ευρώ ανά λίτρο), ενώ η μονίμως ουραγός σε μισθολογικά ζητήματα Βουλγαρία δεν ξεπερνά την τιμή των 1,544 ευρώ ανά λίτρο.
Αν δείτε το πίνακα, η Ελλάδα έχει την 8η πιο ακριβή βενζίνη στο κόσμο και την πιο ακριβή σε σχέση με τα εισοδήματα των πολιτών.

Στα βενζινάδικα η κυβέρνηση καταρρέει…

Οι τιμές αυτές σε σχέση και με το μισθολογικό περιβάλλον των ελλήνων συντελούν σε μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική ασφυξία για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Η βενζίνη, η κινητήρια δύναμη της μετακίνησης για τους έλληνες μετατρέπεται σε έναν καθημερινό βραχνά και τα βενζινάδικα σε εκλογικά κέντρα που οι έλληνες καταδικάζουν την πολιτική της κυβέρνησης, ασχέτως αν είναι εξωγενής η πετρελαική και η ενεργειακή κρίση.

Γιατί αρνείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει δραστικά μέτρα για τα καύσιμα;

Το πολύδιαφημιζόμενο fuel pass, τα 40 ευρώ δηλαδή, έχουν χάσει κάθε αποτελεσματικότητα. Δεν είχε ποτέ. Ήταν και είναι ψίχουλα. Η αύξηση της τιμής το τελευταίο διάστημα τα εξανέμισε εντελώς.

  • Η κυβέρνηση αποφεύγει να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα γιατί χάνει μεγάλο έσοδο του προϋπολογισμού.
  • Αποφεύγει να βάλει πλαφόν στην τιμή της βενζίνης όπως έβαλε με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφεύγει παράλληλα να βάλει έκτακτη φορολόγηση στις ελληνικές εταιρείες πετρελαίου και διύλισης καθώς θα θίξει συμφέροντα που την επόμενη μέρα θα την ρίξουν από την εξουσία! Ας μη γελιόμαστε, διότι ελέγχουν και μία τεράστια αγορά ΜΜΕ…
  • Η πλειοψηφία του κόσμου έχει στείλει τα μηνύματά της στην ελληνική κυβέρνηση και μέσω των βουλευτών να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αλλά και ο ΦΠΑ στα καύσιμα ώστε να μειωθεί η τελική τιμή. Και εδώ και καιρό το οικονομικό επιτελείο αρνείται αυτή την δίκαιη μείωση.

Μίγμα ακρίβειας σε όλη την αγορά

Σε αυτές τις δυσθεώρητες τιμές στην βενζίνη, έρχονται να προστεθούν οι πανάκριβοι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν λάβει στην πλειοψηφία τους οι πολίτες αλλά και οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα όπως ο καφές, τρόφιμα, ψωμί, γάλα, δημητριακά, κρέας, φρούτα και τα λαχανικά. Στην Ελλάδα, πλέον, ο πληθωρισμός είναι διψήφιος από τον Απρίλιο. Σε μανάβικο σε μεγάλη πόλη πωλούνταν κεράσια με 18 ευρώ το κιλό! Ναι καλά ακούσατε… Φρούτο που παράγουμε να πωλείται πιο ακριβά και από φιλέτο…

Γίναμε Μονακό στις τιμές

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα (2,205 ευρώ) είναι σχεδόν ίδια με την τιμή το πλούσιο πριγκιπάτο του Μονακό (2,260 ευρώ).
Μόνο που στο Μονακό έχουν έναν βασικό μισθό γύρω στα 5.000 ευρώ ενώ στην Ελλάδα το 63% των μισθωτών πολιτών λαμβάνει μισθό κάτω από 1. 000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου