Breaking

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα δίπλα στις γυναίκες (εικόνες)

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα το Σάββατο 30 Απριλίου παραβρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων ήταν η υποστήριξη των γυναικών.

Στο Βραχάτι Κορινθίας παρακολούθησε το 2ο Συνέδριο της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος”, με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το CSI Institute και τον Δήμο Βέλου Βόχας, στο Alkyon Resort Hotel & Spa. Το κλίμα του συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Το
κεντρικό μήνυμα των ομιλητών, πως η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας, είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς οι περισσότερες αναφορές έγιναν στην μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου-με καταγωγή από την περιοχή- η οποία είχε δολοφονηθεί από τον σύντροφο της το 2021.

Στη δημοτική πινακοθήκη της Κορίνθου παρακολούθησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γυναίκες Δυνατές”. Η δράση, έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίας.
Σκοπός της δράσης, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ 2004-2020, είναι η ευαισθητοποίηση  του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών και η ενημέρωση για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών
αντιμετώπισης της βίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου