Breaking

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Βομβαρδίστηκε σχολείο στο Λουχάνσκ: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Share

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σχολείο στο χωριό Μπιλοχορίβκα, στο Λουχάνσκ, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 90 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις τοπικες αρχές δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 30 διασώθηκαν. Ακόμη 60 παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί.

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν χθες Σάββατο το απόγευμα μία βόμβα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. «Η πυρκαγιά κατασβέστηκε έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια και, δυστυχώς, εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων» ανέφερε στο Telegram.

Τριάντα άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, επτά από τους οποίους είναι τραυματισμένοι. «Εξήντα άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πεθάνει κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων» πρόσθεσε ο Γκαϊντάι.

Παράλληλα ο Γκαϊντάι επεσήμανε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, από τον βομβαρδισμό του χωριού Σιπίλοβο καταστράφηκε ένα σπίτι και 11 άνθρωποι παραμένουν στα ερείπια.

«Το κακό επέστρεψε» δήλωσε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Ζελένσκι με αφορμή την επέτειο από τον τερματισμό του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το κακό επέστρεψε στην Ουκρανία εκφωνώντας μια συγκινητική ομιλία με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης, όταν η Ευρώπη γιορτάζει την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ζωή για την οποία πολέμησαν οι στρατιώτες σε αυτό τον πόλεμο τερματίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, τόνισε ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του μέσω βίντεο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου