Breaking


Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ – “ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ” ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ

ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΦΩΤΟ 1

 

Ρεπορτάζ: Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

«Ταμπουρωμένοι» στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους στην Αθήνα, παραμένουν οι υγειονομικοί που σταμάτησαν για λόγους υγείας ύστερα από 33 ημέρες την απεργία πείνας.

Ο αγώνας τους για την άδικη αναστολή της εργασίας και του μισθού τους από ένα εκδικητικό κι ανάλγητο κράτος, ακόμη κι όταν πλέον δεν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας και τα μέτρα κατά του Κορωνοϊού, ασθενούν ή καταργούνται τελείως εν όψει της τουριστικής περιόδου, συνεχίζεται με το ίδιο πάθος, παρά την κακή κατάσταση που άφησε στην υγεία τους η πολυήμερη στέρηση φαγητού και νερού.

Οι ίδιοι και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, βρίσκονται  «κατά παρέκκλιση του Συντάγματος», όπως ισχυρίζονται, πάνω από 8 μήνες σε αναγκαστική αναστολή της εργασίας τους και χωρίς μισθό, ένσημα και ασφάλεια, επειδή, όπως μας λέει η κα Ζωή Βαϊοπούλου, μία από τους απεργούς, διεκδικούν το αυτεξούσιο στο σώμα τους.

Μετά από 33 μέρες απεργία πείνας, οι υγειονομικοί εξαντλήθηκαν και σταμάτησαν, για να προστατεύσουν το αγαθό της ζωής τους.
Μετά από 33 μέρες απεργία πείνας, οι υγειονομικοί εξαντλήθηκαν και σταμάτησαν, για να προστατεύσουν το αγαθό της ζωής τους.

Για τους υγειονομικούς που στάθηκαν ενάντια στα σχέδια του συστήματος και «δεν υπάκουσαν εις τας εντολάς» της μασκαρεμένης χούντας Μητσοτάκη, καταστρατηγείται βάναυσα, η προσωπική επιλογή και ελευθερία, τους αφαιρείται χωρίς καμία λογική το δικαίωμα στην εργασία και τους περιθωριοποιεί καταδικάζοντας τους σε ανεργία και πείνα, παραβιάζοντας κάθε έννοια του δημοκρατικού Συντάγματος των Ελλήνων.

Βρίσκονται όμηροι, ενός διχαστικού σχεδίου, που εσκεμμένα οδηγεί τους πολίτες σε ένα ιδιότυπο εμφύλιο, ανάμεσα σε … εμβολιασμένους κατά της Covid 19 και ανεμβολίαστους, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίος ο καθένας επέλεξε το ένα ή το άλλο.

Δεν μετρούνε, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, λόγοι υγείας: Μόνος σκοπός η υπακοή στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, ο οποίος τελικά όσο περνά ο χρόνος, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, αφού, ο Κορωνοϊός φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει  … «ισότιμα», εμβολιασμένους και μη, με ένα υποτίθεται  μικρό προβάδισμα στους εμβολιασμένους, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι «το περνάνε» ευκολότερα. Ωστόσο υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες, φίλων και γειτόνων, ότι και ανεμβολίαστοι, που νόσησαν πρόσφατα, δεν «τραβάνε μεγάλα ζόρια».

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει με νέα φάρμακα, αλλά και έρευνες που δείχνουν ότι το εμβόλιο που έχει παραχθεί πλέον δεν είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των μεταλλαγών της νόσου. Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση πιέζει για 4η δόση εμβολίου, συνεχίζοντας την πολιτική κατατρομοκράτησης του κοσμάκη μέσα από τ’ αργυρώνητα  «τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης» που παστώνονται στη χρυσή λίρα, μέσω συγκαλυμμένων ή και απροκάλυπτων διαφημίσεων.

Σύμφωνα με όσα λέει στο «Μακελειό» η κα Βαϊοπούλου, «Εμβολιασμένοι ή όχι, εμείς ζητάμε να γίνει σοβαρός διάλογος με τους επιστήμονες, να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Σε ένα κράτος δικαίου, αρμόζουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Έτσι θα έπρεπε να γίνεται αν το κράτος σεβόταν κι αγαπούσε όλους τους πολίτες του.»

Η κα Ζωή Βαϊοπούλου, είναι σε αναστολή 8 μήνες από την εργασία της στο Νοσοκομείο Καρδίτσας : Δεν φεύγει από το «πόστο» της στην οδό Αριστοτέλους, αν δεν δικαιωθεί η ίδια και οι συνάδελφοί της.
Η κα Ζωή Βαϊοπούλου, είναι σε αναστολή 8 μήνες από την εργασία της στο Νοσοκομείο Καρδίτσας : Δεν φεύγει από το «πόστο» της στην οδό Αριστοτέλους, αν δεν δικαιωθεί η ίδια και οι συνάδελφοί της.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, βρίσκεται πλέον εξαιρετικά εκτεθειμένος, καθώς δεν μπορεί ν’ απομακρύνει τους απεργούς από την πόρτα του υπουργείου του, ενώ γνωρίζει καλά και ο ίδιος και οι σύμβουλοι του, ότι η χρήση βίας θα είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσο για το αν έχουν δίκιο ή όχι οι απεργοί, αυτό θα κριθεί οριστικά μάλλον στα δικαστήρια.

ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΦΩΤΟ 4

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου