Breaking

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Με εντολή Θεοδωρικάκου! “Ξηλώνουν” την Δίωξη Εκβιαστών και το τμήμα Ανθρωποκτονιών! Πήραν μετάθεση για το μεταγωγών (!) οι “καρδιές” των υπηρεσιών αυτών Νίκος Νταβαρίνος, Κώστας Χασιώτης και Θοδωρής Θεοδώρου. Κάνει πάρτι και ανοίγει σαμπάνιες το οργανωμένο έγκλημα!

Share

Του Άρη Σπίνου

Μπορεί για την ΕΛΑΣ 2 μεταθέσεις να είναι μια απλή υπόθεση αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ένα μήνα μετά τις Κρίσεις και τις τοποθετήσεις στην Ελληνική Αστυνομία και πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες ο Τμηματάρχης του Εγκλημάτων κατά Ζωής, Κωνστναντίνος Χασιώτης και ο Τμηματάρχης του Εκβιαστών Νικόλαος Νταβαρίνος.

Πρόκειται για αστυνομικούς με μεγάλη εμπειρία, σε νευραλγικά πόστα των οποίων οι μετακινήσεις προκαλούν παγωμάρα και έκπληξη στους συναδέλφους τους. Μιλάμε για 2 αστυνομικούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα όσο ελάχιστοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι των μετακινήσεων ούτε οι αξιωματικοί που θα τους αντικαταστήσουν. Είναι προφανές όμως ότι αυτές οι μετακινήσεις κάτι κρύβουν και ενδεχομένος αυτό να είναι οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες νονών της νύχτας!

Η απόφαση φαίνεται να χρεώνεται αποκλειστικά στο νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, και προκαλεί μεγάλη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά για την κίνησή του να απογυμνώσει επί της ουσίας το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με την μετακίνηση του Νίκου Νταβαρίνου, του Κώστα Χασιώτη και του Θοδωρή Θεοδώρου.

Ο Νίκος Νταβαρίνος στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει καταφέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία πολλά χρόνια όπου βρίσκεται σε αυτήν την τόσο δύσκολη και νευραλγική θέση. Πιστώνεται στο βιογραφικό του η χαρτογράφηση της νύχτας, αλλά και η μεγαλύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ποτέ με τις συλλήψεις κορυφαίων ονομάτων της λεγόμενης Greek mafia το 2002, ενώ έσπασε και τη μαφία των λαϊκών αγορών που επηρέαζε χιλιάδες μικροπωλητές σε όλη την Αθήνα και με την έρευνά του οδήγησε στην ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που ζούσαν μέσα στον τρόμο.

Από την άλλη ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Θοδωρή Θεοδώρου βρίσκονται πίσω από τις εξιχνιάσεις εγκλημάτων που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, αλλά και κορυφαίων υποθέσεων απαγωγών όπως αυτές του Μιχάλη Λεμπιδάκη και του Γιάννη Κυπαρίσση. Είναι οι άνδρες που πέρασαν χειροπέδες στη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και σε δεκάδες άλλους εγκληματίες.
Πού μετακινούνται οι τρεις αξιωματικοί

Οι πληροφορίες θέλουν οι τρεις εξαίρετοι αξιωματικοί που γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά τις υπηρεσίες τους με το έργο τους να είναι πολύτιμο και εξαιρετικά σημαντικό τα τελευταία πολλά χρόνια να μετακινούνται στο Μεταγωγών!

Μια «εκδικητική» παρέμβαση που ουδείς μπορεί να κατανοήσει καθότι πέραν από το χειροπιαστό τους έργο και την εμπειρία πρόκειται για σοβαρούς αξιωματικούς που πάντοτε κρατούσαν σε απόσταση τα ΜΜΕ και έκαναν αθόρυβα και άκρως αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

ΥΓ

Στην φωτογραφία είναι ο Ν. Νταβαρίνος.

edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου