Breaking

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Απορρίφθηκε ο όρος γυναικοκτονία

Share

Η απόρριψη του όρου “γυναικοκτονίας” από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί μία από τις ελάχιστες φορές όπου στη χώρα μας επικράτησε η λογική έναντι του φεμινιστικού παραληρήματος. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί ίσο δικαίωμα προς όλους και δεν χωρά διαφοροποιήσεις ή εξαιρέσεις ή διακρίσεις. Και σίγουρα όχι βάσει της καταγωγής ή του χρώματος ή του φύλου του θύτη και του θύματος. Είναι, λοιπόν, αδύνατη (και σεξιστική) η διάκριση και ο διαχωρισμός μιας ανθρωποκτονίας από πρόθεση βάσει των γενετήσιων χαρακτηριστικών.

Η ανθρωποκτονία – με όποιο θύμα της – θα πρέπει βάσει του Ποινικού Κώδικα να τιμωρείται με την αυστηρότερη των ποινών. Και όχι να προσδιορίζεται η αξία μιας ανθρώπινης ζωής (στην προκείμενη περίπτωση εκείνη της γυναίκας) συναρτήσει του θύτη και της σχέσης με την οποία μπορεί να είχε μαζί του το θύμα.

Στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα βάσει διατάξεων του ν. 4855/2021(Α΄215) «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», προβλέπεται ως μοναδική ποινή για την ανθρωποκτονία η ισόβια κάθειρξη (άρθρο 299 παρ. 1 ΠΚ).

Οι φεμινιστικές κοινότητες απέτυχαν – ευτυχώς – να νομιμοποιήσουν ακόμη έναν φεμινιστικό νεολογισμό, ο οποίος κρίθηκε άκρως επικίνδυνος για το Δίκαιο που διέπει την ελληνική κοινωνία. Καθώς, η αναγνώριση και νομιμοποίηση του όρου “γυναικοκτονία” – πέρα από το παράλογο του ορισμού της – θα σήμαινε αυτόματα και μεγαλύτερες ποινές για την “απόπειρα γυναικοκτονίας”.

Το φαινόμενο των ψευδών καταγγελιών βιασμού από επιτήδειες, προκειμένου να ασκήσουν πίεση ή να εκβιάσουν (δίχως κανένα απολύτως αποδεικτικό, στοιχείο ή μαρτυρία) έχει εκτοξευστεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε με ψευδείς απειλές για “απόπειρα γυναικοκτονίας”…

Πηγή: Gobeawesome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου