Breaking

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Negroni: Το αντρικό κοκτέιλ του καλοκαιριού

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα κοκτέιλ για να “δροσίσουν” το φετινό καλοκαίρι σας, από κλασικά έως διάσημες παραλλαγές τους, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το περιβόητο Negroni, το οποίο ξεχωρίζει για την γλυκόπικρη γεύση του και είναι ιδανικό για πριν ή μετά το δείπνο.

Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό κόκκινο κοκτέιλ, το οποίο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1919, στο Caffè Casoni της Φλωρεντίας. Λέγεται ότι γεννήθηκε από ένα αίτημα του Κόμη Camillo Negroni, ο οποίος ζήτησε από τον τότε μπάρμαν Fosco Scarselli, να του φτιάξει ένα κοκτέιλ Americano (Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα) αντικαθιστώντας τη σόδα με τζιν. Ο Scarselli με την σειρά του, για να του δώσει μια νέα ταυτότητα, έβαλε στο ποτό μια γαρνιτούρα πορτοκαλιού, αντί λεμονιού. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει στον πελάτη του ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό ποτό από το κλασικό Americano.

Από τότε, το Negroni έγινε διάσημο και ήταν το κοκτέιλ επιλογής του Τζιάνι Ανιέλι και του Όρσον Γουέλς μεταξύ άλλων.

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εκπλεπτυσμένο κοκτέιλ παρακάτω:

Negroni

Συστατικά

30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι τύπου “old fashion” γαρνίροντας με μία φέτα πορτοκάλι.

 

 

 

perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου