Breaking

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΔΩΡΟ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ αν γίνει αυτό! Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα να δώσει S-300 στους Ουκρανούς», vid

Share

Θα αφήσουν “γυμνό” το μισό Αιγαίο;;;

Από τις αρχές Μαρτίου το Κίεβο έχει ζητήσει τα σοβιετικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας S-300 από τα νατοϊκά κράτη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους.

Μέχρι στιγμής ό,τι έχει παραδοθεί (κυρίως από τη Σλοβακία) στην Ουκρανία από S-300 έχει γίνει στάχτη και μάλιστα μόλις μερικές ώρες αφότου περάσουν τα ουκρανικά σύνορα.
Τελευταίο “θύμα” έπεσε το παρακάτω σύστημα S-300 σε ένα βίντεο που δημοσίευσαν χθες Παρασκευή ρωσικοί λογαριασμοί:

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι διεθνιστές των ΗΠΑ, που έχουν βάλει σαν σκοπό να διαλύσουν οικονομικά και στρατιωτικά τα ευρωπαϊκά κράτη, ζητούν ξανά από την Αθήνα να παραδώσει τα συγκεκριμένα σοβιετικά συστήματα αεράμυνας.

Οι πιέσεις αυξάνονται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα μέχρι και το κρατικό μέσο της Ρωσίας που βρίσκεται από την αιγίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ria Novosti, δημοσίευσε άρθρο για τις πιέσεις που δέχετα η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα αντιπαραβάλλει το γεγονός πως οι Τούρκοι είπαν “όχι” στον Μπάιντεν και τον Ζελένσκι για παράδοση των S-400 στις Ουκρανικές Ε.Δ.

Γράφουν μεταξύ άλλων οι Ρώσοι:

«Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι Αμερικανοί πιέζουν την Ελλάδα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ η Αθήνα δεν φαίνεται να συζητάει καν το σενάριο αποστολής των S-300.

Η ελληνική απάντηση στην Ουάσινγκτον έχει δύο πυλώνες:

την υπαρκτή τουρκική απειλή
την στρατιωτική βοήθεια που ήδη η χώρα μας έχει στείλει στους Ουκρανούς

Και πράγματι, μία τυχόν θετική απάντηση στα ουκρανικά-δυτικά αιτήματα θα άφηνε “γυμνή” όχι μόνο την Κρήτη αλλά μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την όρεξη στους “καλούς μας γείτονες”.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου