Breaking

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μάσκες και αντισηπτικά ακριβαίνουν από 1η Ιουλίου – Επιστρέφει ο ΦΠΑ στο 24%

Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά από την 1η Ιουλίου, καθώς λήγει η μείωση που είχε επιβληθεί με την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι ο ΦΠΑ από 6% θα επιστρέψει στο 24% και πλέον θα διαμορφωθούν και άλλες τιμές για τους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει άρθρο στο newsit.gr οι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού, μάσκες προστασίας – η «ασπίδα» μας, όπως λένε και ειδικοί – είχαν μπει με σχετική τροπολογία σε καθεστώς ΦΠΑ 6%. Μέχρι σήμερα λοιπόν οι καταναλωτές, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, για ένα πακέτο με 50 απλές χειρουργικές μάσκες καλούνταν να πληρώσουν κατά μέσο όρο περίπου 4 ευρώ.

Η επιστροφή του ΦΠΑ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, από την 1η Ιουλίου θα έρθει να αλλάξει και τις τιμές που ξέραμε έως τώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα πακέτο με 50 απλές χειρουργικές μάσκες εκτιμάται θα πωλείται πλέον περίπου 4,70 ευρώ. Μια αύξηση δηλαδή της τάξεως των 0,70 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τιμές θα αλλάξουν και για τα ιατρικά γάντια, σαπούνια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, καθώς περιλαμβάνονται και αυτά σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας σε ορισμένες περιπτώσεις – όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε νοσοκομεία – παραμένει υποχρεωτική και οι ειδικοί τονίζουν επανειλημμένα ότι αποτελούν την «ασπίδα» κατά της διασποράς του κορονοϊού.

26 Ιουνίου, 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου