Breaking

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

«Θα σε στηρίξουμε! Κάνε κάτι για τα νησιά που κατέλαβαν οι Έλληνες», είπε ο Κιλιντζάρογλου στον Ερντογάν

Share

Από το κακό στο χειρότερο προχωρά η ανθελληνική ρητορική στην Τουρκία, με την Αθήνα πλέον να καθίσταται ο νούμερο 1 εχθρός της Άγκυρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Τούρκων αξιωματούχων.
Μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων των προηγούμενων ημερών από τον Ερντογάν αλλά και τους χάρτες που παρουσίασε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Anadolu που γκρίζαρε το μισό Αιγαίο λέγοντας πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά εάν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, σειρά είχε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Συγκεκριμένα, χθες, στην προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όπου και… προειδοποίησε την χώρα μας να «συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιντζάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα.

Όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλιστών «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, με τις δηλώσεις του να προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμα και για την μετά Ερντογάν εποχή.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιντζάρογλου είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

(protothema – φωτο:screenshot)
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου