Breaking

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια δήλωσε στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας -όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή θα ανοίξει την προσφορά για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, ακολούθως η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει επί της εισήγησης και στη συνέχεια θα επιληφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο -“ελπίζω μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχουμε απόφαση ώστε να υπογράψουμε την ΣΔΙΤ” σημείωσε ο Π. Νίκας.



 

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τα εγκαίνια του έργου πυροπροστασίας στις Αρχαίες Μυκήνες, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι το θέμα της επανεκκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής “των αρχαιολογικών χώρων” -από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο- εξελίσσεται καλά και έχει την πλήρη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση που διαπιστώνεται παρατήρησε ότι αυτή προκύπτει από την ελληνική γραφειοκρατία.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη έθεσε ξανά την δημιουργία νομαρχιακού νοσοκομείου στην Αργολίδα, θέμα για το οποίο ο υπουργός -όπως είπε ο περιφερειάρχης- θα επισκεφθεί την περιοχή.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει σημαντικά ζητήματα στις υποδομές της, κάτι που δεν θα πρέπει να συμβαίνει σε μία κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου