Breaking

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ποιοι Έλληνες θα πάνε στη Λέσχη Μπίλντερμεργκ

Share

Τρία χρόνια έχει να συνεδριάσει διά ζώσης η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εξαιτίας της πανδημίας, αλλά εφέτος θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία στην Ουάσιγκτον. Να ξέρετε ότι στις συνεδριάσεις αυτές, ελάχιστα διαρρέουν προς τα έξω, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι ξεχωριστή σημασία θα δοθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, για τη σχέση του δυτικού κόσμου με τη Ρωσία και βεβαίως για την ενεργειακή κρίση.

Στην Ουάσιγκτον στην εφετινή συνεδρίαση της Λέσχης έχουν προσκληθεί και Έλληνες, ήτοι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο CEO Phizer Αλμπερτ Μπουρλά και οι επιχειρηματίες Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Μάρκος Βερέμης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Λέσχης θα μετέχει και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Μπάιντεν Τζέικ Σάλιβαν, η (γνωστή από τις επισκέψεις της στην Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα) υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο υπερήλικας πλέον Χένρι Κίσινγκερ. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι για την κίνηση της Κομισιόν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των μελών της που θα μετάσχουν στη συνεδρίαση, ίσως επειδή θέλει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Έτσι πέραν του κ. Σχοινά, θα είναι και ο Βέλγος επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Πηγή: Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου