Breaking

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

«Βόμβα»: Οι εκθέσεις του ΟΑΣΕ αποκαλύπτουν ότι η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει το Ντονμπάς εννέα ημέρες πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας…κάτι που απέκρυψαν ΟΛΑ τα Δυτικά Μ.Μ.Ε…

Share

Η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς στις 16 Φεβρουαρίου 2022, ενώ ο Τζο Μπάιντεν βγήκε στην τηλεόραση και είπε στον αμερικανικό λαό και ολόκληρη την Υφήλιο ότι η Ρωσία επρόκειτο να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, οι πολιτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως είπαν ψέματα σε ολόκληρη τη Δύση για τον τρόπο που άρχισε ο πόλεμος που ευχόμαστε να μην εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο…

 

Πηγή: Kanekoa The Great

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η αμερικανική ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα πολιτικών, εταιρικών μέσων ενημέρωσης και στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος που χρησιμοποιούν ψέματα, ψευδείς προσχήσεις και προπαγάνδα για να πουλήσουν πόλεμο σε ένα κοινό που διαφορετικά θα δίσταζε να στείλει τους γιους και τις κόρες του να πολεμήσουν σε ξένο έδαφος

Ο Πρόεδρος Λίντον Μπ. Τζόνσον είπε ψέματα για τον Κόλπο του Τόνκιν για να δικαιολογήσει την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Βιετνάμ.

Ο Πρόεδρος George HW Bush χρησιμοποίησε μια κατασκευασμένη ιστορία Ιρακινών στρατιωτών που έβγαλαν μωρά από θερμοκοιτίδες για να ξεκινήσουν τον πόλεμο του Κόλπου.

Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους είπε ψέματα για «όπλα μαζικής καταστροφής».

Από το «Remember the Maine», στη βύθιση του Lusitania, στις επιθέσεις με αέριο της Συρίας, ο περασμένος αιώνας είναι γεμάτος με παραδείγματα μετά από παραδείγματα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που λέει ψέματα στους πολίτες της για να δικαιολογήσει νέους πολέμους.

Σε όλα αυτά τα παραδείγματα, ο εταιρικός τύπος ενήργησε ως υπάκουοι στενογράφοι του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος υπνωτίζοντας τον αμερικανικό λαό με ψέματα, εξαπάτηση και προπαγάνδα.

Εάν ισχύει το παλιό ρητό ότι η πρώτη αιτιότητα του πολέμου είναι η αλήθεια, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει ότι η πρώτη μάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κερδήθηκε επίσης με ψέματα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ένοπλη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 αφότου η κυβέρνηση Ομπάμα και τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ εγκατέστησαν μια νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία, σε αυτό που ο επικεφαλής της «ιδιωτικής CIA» εταιρεία Stratfor χαρακτήρισε «το πιο κραυγαλέο πραξικόπημα στην ιστορία. .»

Σε απάντηση στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα, οι περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ στο Ντονμπάς διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την απόσχιση από την Ουκρανία, στο οποίο το 96% του Λουχάνσκ και το 89% του Ντόνετσκ  ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας δύο νέων αυτοαποκαλούμενων ανεξάρτητων δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα είπε ότι η ψηφοφορία αντανακλά τη  «βούληση του λαού» , αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τις εκλογές ” παράνομες “, οι οποίες γρήγορα μετατράπηκαν σε βίαιες και κατέληξαν σε μια συνολική σύγκρουση μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστικών δυνάμεων του Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ.

Μεταξύ 2014 και 2022, ο πόλεμος στο Ντονμπάς σκότωσε περίπου 14,00014.000 ανθρώπους, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή και μετατρέποντας τη ζώνη σύγκρουσης σε μια από τις πιο μολυσμένες από νάρκες περιοχές του κόσμου.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ) έχει παρατηρητές επιτόπου που παρακολουθούν την κατάσταση στο Ντονμπάς από το ξέσπασμα της ανοιχτής σύγκρουσης το 2014.

Ο ΟΑΣΕ ήταν η μόνη διεθνής αποστολή μη στρατιωτικών παρατηρητών που επιτράπηκε να συλλέξει πληροφορίες και από τις δύο πλευρές της γραμμής επαφής και τα δεδομένα της, αν και ελλιπή, παραμένουν τα καλύτερα διαθέσιμα.

Πηγή: Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

Η αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ παρέχει χάρτες σε καθημερινές εκθέσεις που τεκμηριώνουν τη θέση των παραβιάσεων της εκεχειρίας και των εκρήξεων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Αυτοί οι χάρτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία ξεκίνησε πυροβολικά εναντίον των δημοκρατιών του Ντονμπάς στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Με άλλα λόγια, η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει τις ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ εννέα ημέρες πριν η Ρωσία ανακοινώσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ενώ τα δυτικά εταιρικά μέσα παρέμειναν εντελώς σιωπηλά, οι εκρήξεις που τεκμηριώθηκαν από τον ΟΑΣΕ αυξήθηκαν από 76 στις 15 Φεβρουαρίου, σε 316 στις 16 Φεβρουαρίου, σε 654 στις 17 Φεβρουαρίου και σε 1.413 στις 18 Φεβρουαρίου.

Όταν κοιτάζετε προσεκτικά τους καθημερινούς χάρτες αυτών των εκρήξεων, είναι σαφές ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκρήξεων σημειώθηκε στη ρωσική αυτονομιστική πλευρά της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

14 Φεβρουαρίου : 174 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 41 εκρήξεις

15 Φεβρουαρίου : 153 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 76 εκρήξεις

16 Φεβρουαρίου : 509 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 316 εκρήξεις

17 Φεβρουαρίου : 870 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 654 εκρήξεις

18 Φεβρουαρίου : 1.566 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 1.413 εκρήξεις

19-20 Φεβρουαρίου : 3.231 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός, 2.026 εκρήξεις

21 Φεβρουαρίου : 1.927 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 1.481 εκρήξεις

21 Φεβρουαρίου : Η Ρωσία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ

22 Φεβρουαρίου : 1.710 παραβιάσεις της εκεχειρίας, 1.420 εκρήξεις

24 Φεβρουαρίου: Η Ρωσία ξεκινά «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

Ο Jacques Baud, πρώην αναλυτής πληροφοριών του ΝΑΤΟ έγραψε σχετικά με τις εκθέσεις του ΟΑΣΕ, «Στις 17 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  ανακοίνωσε  ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Πώς το ήξερε αυτό; Είναι ένα μυστήριο. Αλλά από τις 16, οι βομβαρδισμοί του πληθυσμού του Ντονμπάς είχαν αυξηθεί δραματικά, όπως δείχνουν οι καθημερινές εκθέσεις των παρατηρητών του ΟΑΣΕ».

Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πέρασαν τον περασμένο χρόνο αναφέροντας τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα, απέτυχαν να ενημερώσουν το κοινό ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει « το μισό στρατό της ή 125.000 στρατεύματα » κατά μήκος της ζώνης σύγκρουσης του Ντονμπάς κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Ουκρανία άρχισε να επανατοποθετεί τις δυνάμεις της κατά μήκος του Ντονμπάς ήδη από τις 24 Μαρτίου 2021, όταν ο Volodymyr Zelensky  εξέδωσε διάταγμα  για την  ανακατάληψη της Κριμαίας και άρχισε να αναπτύσσει τις δυνάμεις του στο νότο της χώρας.

Είναι απίθανο ο Ζελένσκι να εκδώσει ένα τόσο επιθετικό διάταγμα χωρίς πρώτα να λάβει την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

Τον Απρίλιο του 2021, η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα αναζητούσε πυρηνικά όπλα εάν δεν τους εκδοθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αυτό σήμαινε περαιτέρω ότι η Ουκρανία σκόπευε να περάσει τη γραμμή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην άμμο είτε εντασσόμενος στο ΝΑΤΟ είτε τοποθετώντας πυρηνικά όπλα στο κατώφλι της Ρωσίας.

Τον ίδιο μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι μεταφέρουν στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας.

«Στην Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, οι δυνάμεις των ΗΠΑ ενισχύονται… η ένταση της εναέριας αναγνώρισης έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι και η ένταση της ναυτικής αναγνώρισης έχει αυξηθεί κατά μιάμιση φορά», είπε.

Ο υπουργός κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι διεξάγουν ενεργές στρατιωτικές δραστηριότητες «με σαφή αντιρωσικό προσανατολισμό».

«Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, οι κοινές ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων 30 ετών, το Defender Europe 2021», είπε.

Ενώ και οι δύο πλευρές κατηγορούν την άλλη πλευρά ως επιτιθέμενο, οι χάρτες του ΟΑΣΕ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ουκρανική πλευρά που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ άρχισε να βομβαρδίζει τη ρωσική πλευρά στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτός ο βομβαρδισμός επιβεβαιώνεται από την επιτόπια βιντεοδημοσιογραφία από έναν ανεξάρτητο ρεπόρτερ ονόματι Πάτρικ Λάνκαστερ, ο οποίος έπαιρνε συνεντεύξεις από πολίτες στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πηγή: Στοιχεία ΟΑΣΕ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2022, ο Λάνκαστερ ανέφερε για τον αυξημένο βομβαρδισμό από την ουκρανική πλευρά και πήρε συνεντεύξεις από κατοίκους που ζούσαν κατά μήκος της γραμμής επαφής στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Λάνκαστερ ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που έριξαν εκτός ρεύματος πολλά χωριά στο Ντόνετσκ.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Λάνκαστερ πήρε συνέντευξη από κατοίκους δύο σπιτιών που δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικούς όλμους.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Λάνκαστερ επισκέφτηκε δύο σχολεία που δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικές οβίδες στην περιοχή Petrovsky του Ντόνετσκ.

Ο Λάνκαστερ πήρε συνέντευξη από μια δασκάλα που καθάριζε σπασμένα τζάμια από τα σπασμένα παράθυρα, η οποία είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι η δεύτερη φορά που αυτό το σχολείο αντιμετωπίζει μια φρικτή επίθεση! Πώς θα διδάξουμε τα παιδιά μετά από αυτό, πες μας; Μην τολμήσετε να πείτε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ βομβαρδίζεται! Είναι ένας εφιάλτης, είναι φρικτός!

Συνέχισε, «Οι Ουκρανοί λένε ότι δεν βομβαρδίζουν αμάχους — τότε ποιος βομβάρδισε εδώ; Εδώ είναι ένα άμεσο χτύπημα από την περιοχή Maryanka, ακριβώς εκεί που βρίσκονται. Είναι ορατό από πού πετάει. Δεν κοιμόμαστε ήδη 3 νύχτες. Είναι φρικτό, είναι σοκ, πώς είναι δυνατόν; Βομβαρδίζουν τα αδέρφια, τις αδελφές και τα παιδιά τους!».

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Λάνκαστερ ανέφερε ότι Ουκρανοί στόχευαν δημοσιογράφο με εκρηκτικό μηχανισμό σε κέντρο τηλεοπτικών μέσων.

Ένας 23χρονος τηλεοπτικός παραγωγός που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο εξήγησε ότι η ουκρανική πλευρά στόχευε δημοσιογράφους ή αυτούς που «διέδιδαν την αλήθεια για τα γεγονότα στο Ντονμπάς» επειδή ο «πληροφοριακός πόλεμος» είχε γίνει τόσο σοβαρός που τώρα εμπλέκεται « η φυσική εξάλειψη του δημοσιογράφου».

Συνοψίζοντας, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι πολιτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ με τη βοήθεια των εταιρικών μέσων ενημέρωσης για άλλη μια φορά ψεύδονται, χειραγωγούν και εξαπατούν το κοινό σε έναν άλλο πόλεμο που βασίζεται σε ψευδείς προσχήσεις.

Οι εκθέσεις του ΟΑΣΕ και οι επιτόπιες αναφορές του Πάτρικ Λάνκαστερ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει τις ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ εννέα ημέρες πριν η Ρωσία ανακοινώσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το ίδιο απαξιωμένο νεοσυντηρητικό και νεοφιλελεύθερο κατεστημένο που είπε ψέματα για το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη ψεύδεται για άλλη μια φορά για τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Μια διπλωματική λύση με τη Ρωσία μπορεί να περιλάμβανε κάτι τόσο απλό όπως την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και μια υπογεγραμμένη συνθήκη που υπόσχεται ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, αλλά το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ ήθελε αυτόν τον καυτό πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία με πυρηνικά όπλα και έτσι τον δημιούργησαν.

Η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς στις 16 Φεβρουαρίου 2022, ενώ ο Τζο Μπάιντεν βγήκε στην τηλεόραση και είπε στον αμερικανικό λαό ότι η Ρωσία επρόκειτο να εισβάλει στην Ουκρανία.

ellinikiafipnisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου