Breaking

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Η “επίθεση” της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας δεν θα σταματήσει εάν δεν φύγει ο κ. Μητσοτάκης . Που θα οδηγήσει αυτό;

Καταγραφή1

Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν !!
Η Ελλάδα πλέον μετά την ¨ξεκάθαρη¨ στάση της στο Ουκρανικό , εισέρχεται εκβιαστικά στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας με πολιορκητικό κριό την Τουρκία και τη συμμαχία της ημισελήνου που έρχεται . Όσο θα κατεβαίνει η Ρωσία στις ζεστές θάλασσες , τόσο θ αυξάνεται η πίεση. Με άλλα λόγια ¨μπλέξαμε άσχημα¨ σε βαθμό που δεν χρειαζόταν.

Οι ΗΠΑ , ήρθαν , ¨έβαλαν φωτιές ¨ στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, κέρδισαν και απήλθαν. Οι Αμερικονο-υποταγμένες ηγεσίες της ΕΕ ( η πλειοψηφία ) , όχι μόνο διατηρούν την ιδιότητα της οικονομικής αυτής συμμαχίας ως ¨πελατάκι¨ των ΗΠΑ στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά , εξασφάλισαν για πολλά χρόνια ακόμα ( εξαιτίας του Πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας ) το πελατειακό αυτό καθεστώς , αφού , κατάφεραν να βάλουν σε γεωπολιτικό πόλεμο Ρωσία και Ευρώπη για το χατίρι των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα , ως χρήσιμος ηλίθιος σύμμαχος των ΗΠΑ, συνέβαλε ,με το ¨δώστα όλα στους Αμερικάνους¨ που λειτούργησε ως ένα είδους Βέτο,  τα μέγιστα στο να παραμείνει η ΕΕ εξαρτώμενη από τον Αμερικανικό παράγοντα , σε περίπτωση που η Γερμανία θα σήκωνε κεφάλι . Ο Σκοπός δηλαδή ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ  εδώ , είναι ,να εγκλωβιστεί η Γερμανία στην λογική ¨δεν μπορούμε να τα βάλλουμε με την Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ ¨Έτσι , βάλαμε απέναντι μας και την Γερμανία που αναγκάστηκε να τα «σπάσει» με την Ρωσία . Πως λέγεται αυτό ; Γεωπολιτική σαλάτα.

Η προοπτική δημιουργίας Ευρωστρατού από την άλλη ,σε συνδυασμό με την προοπτική εξοπλισμού της Γερμανίας (ο αιώνιος φόβος της Γαλλίας ) δημιούργησαν ένα πεδίο που έπρεπε να ¨σπάσει¨ κατά τους Αμερικάνους αφού , όχι μόνο θα οδηγούσε στη διάλυση του ΝΑΤΟ ( που σκοπό έχει , Ρωσία έξω , Γερμανοί κάτω και Αμερικάνοι μέσα ) , αλλά και στην απώλεια δις δολαρίων από την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού .

Κάτι έπρεπε να γίνει λοιπόν κι αυτό ήταν , αυτό που βλέπουμε σήμερα. Έναν πόλεμος διαρκείας Ουκρανίας και Ρωσίας ο οποίος δίνει ξαφνικά μεγάλη γεωπολιτική αξία  στην δυνατότητα αποκλεισμού από την Τουρκία του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για τα ρωσικά πλοία, σε μια ενδεχόμενη διακοπή του Turkish Stream ( προσέξτε τον αυτόν τον αγωγό ) που θα έπληττε τα Ρωσικά συμφέροντα και στις επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου που θα έχανε η Ρωσία εάν , έχανε την Τουρκία .

Η Τουρκία πλέον μπορεί να πατάει σε δύο Βάρκες και διατίθεται έτσι – εκ της θέσης της αυτής – ως πολιορκητικός κριός του δυνατότερου ( εν προκειμένου της Ρωσίας ) αφού, η άλλη υπερδύναμη ξαφνικά αποτραβήχτηκε …. για να μην γίνει παγκόσμιος πόλεμος .

Η ΕΛΛΑΔΑ θα πετύχαινε πολλά περισσότερα για τον Κόσμο αλλά και για τον εαυτό της , εάν σήμερα ΗΤΑΝ στην θέση της Τουρκίας. Αντί αυτού ;

Το γνωστό σε λίγους σχέδιο του Τζέφρι Πάιατ « κλιμακούμενη ένταση με Τουρκία – απομόνωση των δύο χωρών ( βρείτε τα μεταξύ σας )- πόλεμος ελεγχόμενης κλίμακας – δίλλημα γενικός πόλεμος ή αποδοχή τετελεσμένων- παρέμβαση Αμερικάνων – συμφωνητικό μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας για την Χάγη – συνεκμετάλλευση Αιγαίου κτλ » δυστυχώς για την Ελλάδα , έχει πολλούς υποστηριχτές ΜΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ , πλέον εξυπηρετεί την Ρωσία .

Η ΕΕ ως οικονομική συμμαχία δεν την ενδιαφέρουν τα σύνορα αλλά μόνο, η οικονομική προοπτική και μία βασική της προϋπόθεση , η ενεργειακή ασφάλεια. Η Λιβύη στα πλαίσια αυτά , αντιμετωπίζει μια νέα φάση πολιτικής πόλωσης που ανάγεται πιο επικίνδυνη  από την προηγούμενη καθώς, τα Ρωσικά και Τουρκικά συμφέροντα εκεί , έχουν συνασπιστεί και εγκατασταθεί .  Η Ρωσία άλλωστε , πρόσφατα δια του αναπληρωτή πρεσβευτή της στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, δήλωσε την υποστήριξή της στη νέα κυβέρνηση που διόρισε το κοινοβούλιο και έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη και η Τουρκία , βλέπει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να νομιμοποιήσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και το όραμα της Γαλάζιας πατρίδας κάνοντας παίκτη στην ΕΕ και την Λιβύη .

Δεν είναι όμως , μόνο αυτά . Το σχέδιο ενοποίησης Αλβανίας και Κοσόβου που βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο , θα σημάνει τη δημιουργία de facto μιας μεγαλύτερης Αλβανίας ως πρώτο βήμα για τη «Μεγάλη» Αλβανία, με την ενοποίηση, όπως την ονειρεύεται ο αλβανικός αλυτρωτισμός, τμημάτων της Β. Μακεδονίας ( πρώην ΣΚΟΠΙΑ ) της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας. Ήδη νιώθουμε την εκδήλωση των σχετικών προθέσεων από τους Τσάμηδες της Αλβανίας που ανάγονται σε Μέγα πρόβλημα της Ελλάδος αλλά , και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

Αλλαγή στρατηγικής όμως ,απαιτείται πλέον για την Κύπρο , για την Βόρεια ήπειρο , για την Θράκη , για τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και για πολλά άλλα ζωτικά θέματα .Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο.

Η μοναδική λύση , όλο και φαντάζει αδιανόητη στους διαχειριστές της Ελληνικής Πραγματικότητας

Ποια είναι λέτε;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (Hellas)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου