Breaking

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δεσμεύθηκε η κληρονομιά του αποθανόντος Γιώργου Τράγκα από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος

Σύμφωνα με την διαθήκη στον γιο του Γιάννη κληροδότησε το 42% της περιουσίας του, στην σύζυγό του Μαρία Καρρά, το 35% και στον άλλο γιο Φρειδερίκο (Φρέντι) που εργάζεται στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη, το 23%

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 90 εκατ. ευρώ, καθώς ο αποθανών εκτός από καλός δημοσιογράφος ήταν και εξαιρετικός επενδυτής.

Οι επενδύσεις του σε μετοχές και ομόλογα απέφεραν πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία συνήθως τα επένδυε σε αγορές ακινήτων.

Σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στον γιο του Γιάννη κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του, η τελευταία του σύζυγος, Μαρία Καρρά, παίρνει το 35% από αυτήν και ο άλλος του γιος, Φρειδερίκος -Φρέντι όπως τον αποκαλούν- έχει λαμβάνειν το 23% από όσα άφησε πίσω ο πατέρας του.

Η διαθήκη έσκασε σαν βόμβα στα χέρια των εμπλεκομένων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχει χωριστεί σχεδόν από την αρχή της υπόθεσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο συμπλέουν από κοινού ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά και στο άλλο ο Φρέντι, που κληρονόμησε ένα ποσοστό το οποίο είναι σημαντικά κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούνταν.

Nα σημειώσουμε ότι ο Φρέντι δεν είχε καλή σχέση με την πατέρα του, όπως ο ίδιος ο Γ.Τράγκας διέρρεε, καθώς εργαζόταν -και εργάζεται- στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία όπως ισχυρίζεται η Αρχή, μπορεί να αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, η ενέργεια στρέφεται κατά της γυναίκας του, αν και αυτή δεν έχει κάνει αποδοχή της κληρονομιάς, ενώ άγνωστο είναι αν οι δύο του γιοι, ο ένας εκ των οποίων (Φρέντι) εργάζεται στο πρωθυπουργό γραφείο, έχουν κάνει αποδοχή της κληρονομιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου