Breaking

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ!! ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ – ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ – ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

FVsiEiqWIAEdKWC

Οι Ουκρανοί άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου καθώς βομβάρδισαν με τρεις πυραύλους τις πλατφόρμες γεώτρησης ανοιχτά της Κριμαίας. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και επτά ακόμη αγνοούνται μέχρι στιγμής. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει το warnews247.gr.

Η Μόσχα μιλά για “συντριπτική απάντηση” η οποία θα επηρεάσει και Δυτικές χώρες αν αποδειχτεί ότι η επίθεση έγινε με δυτικά όπλα!
Ταυτόχρονα, η επίθεση αυτή φαίνεται πως κλειδώνει και την ρωσική προέλαση προς Οδησσό καθώς τα γεγονότα δείχνουν πως αν η πόλη παραμείνει στα χέρια των Ουκρανών, θα υπάρχει μόνιμος κίνδυνος για το ρωσικό Ναυτικό και τις ρωσικές εγκαταστάσεις ανοιχτά της Κριμαίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ουκρανική επίθεση έγινε είτε από δύο Su-27 είτε με αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon.

“Έπληξαν τις πλατφόρμες γεώτρησης”

Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία ότι έπληξε τις πλατφόρμες γεώτρησης ανοικτά της Κριμαίας.

«Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της Tchernomorneftegaz. Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Άμυνας και (τη ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών) FSB, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Αξιωματούχοι της Κριμαίας δήλωσαν ότι οι εργασίες σε τρεις πλατφόρμες γεώτρησης διακόπηκαν μετά το πλήγμα, ενώ εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Ο Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έπληξε τις πλατφόρμες στις 08.00 (ώρα Ελλάδας) όταν πάνω σ’ αυτές βρίσκονταν 109 εργαζόμενοι.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλέον κρίσιμο ήταν το πρώτο πλήγμα αντίστοιχα στην πρώτη πλατφόρμα. Ως προς τις άλλες πλατφόρμες , με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες και νεκροί. 21 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί» δήλωσε ο Αξιόνοφ, προσθέτοντας ότι η τροφοδοσία της Κριμαίας με φυσικό αέριο γίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι από τους 12 που βρίσκονταν στις πλατφόρμες έχουν σωθεί, εκ των οποίων οι 3 έχουν τραυματιστεί. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους.

Η εταιρεία Chernomorneftegaz, περιήλθε από τον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz στα χέρια αξιωματούχων υποστηριζόμενων από τη Ρωσία το 2014. Η εταιρεία τελεί υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως διαβάζουμε στο warnews247.gr, η εταιρεία Tchernomorneftegaz εκμεταλλεύεται πολλά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, στα ανοικτά της Κριμαίας.

Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον εξωχώριων υποδομών γεώτρησης στην Κριμαία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

“Θα υπάρξουν συντριπτικά αντίποινα”

“Η επίθεση των Ουκρανών εθνικιστών στα γεωτρύπανα της Chernomorneftegaz έλυσαν τα χέρια των ρωσικών δυνάμεων”. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ.

Το τέλος όσων πήραν την απόφαση να επιτεθούν στις εξέδρες γεώτρησης μας θα είναι θλιβερό. Στο εγγύς μέλλον θα γίνουν αντίποινα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η απάντηση θα είναι ισοπεδωτική, μετά από την οποία δεν θα αναρρώσουν σύντομα», είπε ο Sheremet.

«Έγινε επίθεση σε αστικές υποδομές, λύνοντας έτσι τα χέρια μας. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν αντίποινα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η απάντηση θα είναι συντριπτική , μετά την οποία δεν θα συνέλθουν σύντομα», προειδοποίησε ο Sheremet.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας πρόσθεσε ότι εάν επιβεβαιωθεί ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανήκουν σε δυτικές χώρες, η ευθύνη για την επίθεση θα πέσει επίσης στους ώμους τους.

“Οι δυτικές χώρες θα φέρουν επίσης ευθύνη για ό,τι συνέβη” τόνισε ο ίδιος.

Τί συνέβη στις εξέδρες γεώτρησης 

Τα κτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις εξέδρες γεώτρησης του Chernomorneftegaz σημειώθηκαν στις 8:37 ώρα Μόσχας στις 20 Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, επτά ακόμη αγνοούνται. Οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν τρία πυραυλικά κτυπήματα στις πλατφόρμες, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν συνολικά 109 άτομα. Ο αντίκτυπος στην πλατφόρμα, όπου εργάζονταν 12 ειδικοί, ήταν ο ισχυρότερος. Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, επτά ακόμη άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Τρεις τραυματίστηκαν, δύο είχαν σοβαρά εγκαύματα, ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά καθώς κτυπήθηκε στα πόδια του» αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας – εμπλέκονται περιπολικά πλοία και αεροσκάφη.

Η γερουσιαστής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη δήλωσε ότι η παραγωγή στο κοίτασμα φυσικού αερίου που δέχτηκε επίθεση από την Ουκρανία ανεστάλη, αλλά αποφεύχθηκε μια καταστροφή.

«Το κοίτασμα φυσικού αερίου της Οδησσού αναπτύσσεται από την Chornomorneftegaz από το 2012… Η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα της Οδησσού θα συνεχιστεί», είπε η Κοβιτίδη.

«Τα κτυπήματα έγιναν σε τρεις εξέδρες στο πεδίο Odesskoye, 71 χιλιόμετρα από την Οδησσό. Το BC-1 υπέστη τις περισσότερες ζημιές δεν υπήρξαν θύματα στα BC-2 και BC-3. Όπως καταλαβαίνω, οι παρυφές (των γεωτρήσεων) απλώς διαλύθηκαν», διευκρίνισε η γερουσιαστής. Και πρόσθεσε:

«Τώρα ρίχνουμε αέριο από τους σωλήνες για να σταματήσουμε τη φωτιά. Η παραγωγή φυσικού αερίου στο πεδίο έχει ανασταλεί προσωρινά», είπε ο γερουσιαστής.

Παράλληλα, τόνισε η Κοβιτίδη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, η παραγωγή θα συνεχιστεί.

«Εάν οι πλατφόρμες Chornomorneftegaz δεν είχαν απελευθερώσει εγκαίρως φυσικό αέριο, το ουκρανικό κτύπημα θα είχε προκαλέσει έκρηξη στο χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου, η οποία θα είχε επηρεάσει την Οδησσό», δήλωσε η Όλγα Κοβιτίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου