Breaking

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Κλείδωσε» η αύξηση και στο ταξί – Ποια είναι η νέα ταρίφα -Ο πίνακας με τις νέες τιμές στα ταξί

Όλο και πιο κοντά βρίσκονται οι πρώτες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, καθώς οι εκρηκτικές τιμές στα καύσιμα έχουν οδηγήσει σε ασφυξία τους αυτοκινητιστές.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΟΕΙΑΤΑ και του ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο καλείται να λάβει τη σχετική απόφαση, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στα κόμιστρα των ταξί συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες και μένει πλέον να συγκεκριμενοποιηθεί το ύψος και οι κατηγορίες που θα υλοποιηθεί.

Οι ιδιοκτήτες ταξί υπενθυμίζουν ότι προέρχονται από μία δύσκολη διετία (2020-21), η οποία χαρακτηρίστηκε από σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου, λόγω της πανδημίας.

Τα 3 αιτήματα των ταξιτζήδων και οι προτάσεις τους για την «ταρίφα»

Πριν από μερικές ημέρες, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας την υλοποίηση άμεσων μέτρων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, αφού παρέθεσαν στην επιστολή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την άνοδο της τιμής των καυσίμων, ζητούν:

  • Άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 24% στο 13% για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
  • Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές υποστήριζαν στην επιστολή πως «εάν δεν υιοθετούν τα ανωτέρω μέτρα», είναι «μονόδρομος» οι αυξήσεις στα τιμολόγια/κόμιστρα.

 

Οι ομοσπονδίες του κλάδου κατέθεσαν και συγκεκριμένες προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η πρόταση για αύξηση της πτώσης σημαίας στα 2,5 ευρώ, της μονής ταρίφας στα 0,82 ευρώ και της ελάχιστης διαδρομής στα 4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί δόθηκαν πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα διατηρήσει το επιβατικό κοινό, το οποίο διαπιστώνει μείωση της αγοραστικής δύναμης, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου