Breaking

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΕΜΟΔΕ: Με το δεξί μπήκαν… τα δασοκομάντος στο πύρινο μέτωπο

ΕΜΟΔΕ: Με το δεξί μπήκαν… τα δασοκομάντος στο πύρινο μέτωπο

Επιτυχής ήταν η πρώτη επιχείρηση της ΕΜΟΔΕ, πριν από λίγες ημέρες στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας.

Η συγκεκριμένη μονάδα συστάθηκε πριν από λίγο διάστημα, εν μέσω έντονων αντιδράσεων και κριτικών, τόσο από πολιτικούς αντιπάλους, όσο και πολίτες, για την πρόταση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστου Στυλιανίδη, να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα με 500 νέους και νέες, πυροσβέστες δασικών επιχειρήσεων.

Στην πρώτη τους επιχείρηση στο δύσκολο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, φαίνεται πως η 1η ΕΜΟΔΕ, έβγαλε ασπροπρόσωπους όχι μόνο όσους αποφάσισαν τη σύσταση αυτής της μονάδας, αλλά και τους εκπαιδευτές τους, αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς η εκπαίδευση τους είχε ολοκληρωθεί μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των παιδιών που επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν αυτές τις ομάδες, ήταν εποχικοί πυροσβέστες, επομένως πρόκειται για άτομα που έχουν μάθει να ανταποκρίνονται σε όποια δυσκολία κι αν τους προκύψει στο μετωπο της πυρκαγιάς.

Αντοχή, επιμονή και θάρρος είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει ένας πυροσβέστης, όταν παλεύει με τις πύρινες φλόγες για μέρες.

Εμείς, είμαστε διπλά υπερήφανοι, καθώς στην 1η ΕΜΟΔΕ που επιχείρησε στην πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Εύβοια, βρίσκονταν και Κορίνθιοι. Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετούν και να προστατεύουν όλους εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου