Breaking

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του

Share
1

Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, εκτός αν πρώτα εκτελεστείς…

Ο Frank Atwood, ο άνθρωπος που πριν από 37 χρόνια καταδικάστηκε σε θανατική ποινή από την πολιτεία της Αριζόνα, πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την αδυναμία του να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Frank Atwood ήταν ένας από τους δυο υπόπτους για το θάνατο της Vicki Lynne Hoskinson στις 17 Σεπτεμβρίου του 1984. Η 8χρονη Αμερικανή είχε φύγει από το σπίτι της, με το ποδήλατό της, για να ταχυδρομήσει μια κάρτα στη θεία της. Η Vicki δε γύρισε ποτέ στο σπίτι της. 7 μήνες μετά βρέθηκε η σορός του δολοφονημένου κοριτσιού. Η έρευνα τότε εστίασε σε 2 υπόπτους και κατέληξε πως ο δράστης ήταν ο Frank Atwood, ένας νεαρός με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Μια «εύκολη» θα έλεγε κανείς επιλογή, ειδικά σε μια εποχή που οι δυνατότητες της τεχνολογίας, το dna και η εγκληματολογία απείχαν έτη φωτός από τα σημερινά.

Οι φωνές που καλούσαν τον κυβερνήτη της Αριζόνα να αλλάξει, έστω και τελευταία στιγμή, την απόφαση αυτή και να δώσει χάρη στον Fank Atwood ήταν πολλές. Ειδικοί μίλησαν για πλάνη, για ελλιπή στοιχεία και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όλοι ήλπιζαν πως η τελευταία αίτηση του Atwood θα γινόταν δεκτή από την πολιτεία. Μάταια όμως.

Με μια τελετουργία που ανατριχιάζει, στις 20:16 – όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα – ο Αντώνιος (όπως είχε βαπτιστεί πλέον ο Frank Atwood) ήταν νεκρός. Για την ακρίβεια ο πατέρας Εφραίμ (μιας και μια μέρα πριν την εκτέλεση του ανακοινώθηκε πως έγινε Μοναχός) πέρασε στην αιωνιότητα.

Οι λεπτομέρειες τις διαδικασίες είχαν αρχίσει να έρχονται στο φώς αρκετή ώρα πριν τις 20:00 ώρα Ελλάδας, που ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία της εκτέλεσής του. Ένα “press kit” , λες και μιλάμε για την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Marvel, δόθηκε στους δημοσιογράφους με, μεταξύ άλλων, τις λεπτομέρειες του τελευταίου γεύματος του πατρος Εφραίμ.

Ο Frank Atwood δεν ήθελε να δειπνίσει γιατί νήστευε. Αντί αυτού επέλεξε ένα σνακ το απόγευμα της προηγούμενης μέρας αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τσιπς τορτίγιας.

Στη συνέχεια στήθηκε το σκηνικό των ανακοινώσεων. Ένα μικρόφωνο περιστοιχισμένο από φωτογραφίες της Vicki Lynne Hoskinson. Η περιοχή γύρω από το σημείο της εκτέλεσης είχε αποκλειστεί από τις αρχές. Μόνο 3 δημοσιογράφοι μπορούσαν να είναι παρόντες στην «τελετή», και αυτοί χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι γονείς του θύματος (της Hoskinson) είχαν μέρες πριν δηλώσει πως θα είναι εκεί για να δουν την θανάτωση του Atwood. Το ζητούσαν για να ηρεμήσουν. Ετσι θεωρούσαν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει; Φυσικά και όχι, αφού η πολιτεία υπέδειξε τον Atwood σαν τον υπεύθυνο του χαμού της κόρης τους. Το «δολοφόνο» της. Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρεθούν ποτέ τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητα του Atwood. Θα ήταν ένα τεράστιο φορτίο για τους γονείς αυτους. Δε θα το ήθελε ούτε ο ίδιος ο πάτερ Εφραίμ.

Πηγή: sportime.gr

”Θέλω να ευχαριστήσω τον πολύτιμο Γέροντα (τον πνευματικό του πατέρα) που με ποιμένει για πάνω από 20 χρόνια και με οδήγησε στην άκρη του Παραδείσου.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την όμορφη γυναίκα μου που με αγάπησε με ότι είχε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου μου και την νομική ομάδα και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό που μέσα από αυτήν την άδικη διαδικασία, με οδήγησε στη σωτηρία.Είθε να μας ελεήσει όλους για την έλλειψη προσευχής και μετάνοιας.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με!

Παναγία Θεοτόκε Σώσον Με! (Στα Ελληνικά – Παναγία Θεοτόκος Σώσε με)”

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η εκτέλεση. Ο πνευματικός πατέρας του Φρανκ έβαλε το πετραχήλι του στο κεφάλι του Φρανκ μαζί με έναν σταυρό και προσευχήθηκε και σταύρωσε τον Φρανκ με τον σταυρό καθώς η θανατηφόρα ένεση περνούσε μέσα από τις φλέβες του. Αποκοιμήθηκε πολύ ήσυχα και γρήγορα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αξιωματούχος μπήκε ξανά και δήλωσε ότι ήταν νεκρός, η εκτέλεση είχε τελειώσει.

Ο Frank (τώρα ο πατέρας Εφραίμ), πέταξε σαν περιστέρι για να βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου, έχοντας κατηγορηθεί ψευδώς, καταδικαστεί, φυλακίστηκε και διώκεται συνεχώς για περισσότερα από 35 χρόνια ως ο πιο μισητός κρατούμενος στην Αριζόνα, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε . Έφυγε χωρίς μίσος ή θυμό στην καρδιά του, αλλά γεμάτος ειρήνη και ευγνωμοσύνη.

Αιωνία του η μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου