Breaking

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

IΣΡΑΗΛ- Γραφείο συνοικεσίων αποκλειστικά για Ανεμβολίαστους Νέους Εβραίους.

Share

Tel Aviv, Ιούνιος 2022. Πετάξαμε από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στο Ισραήλ στις 27 Μαρτίου 2022. Προσγειωθήκαμε στο Ben Gurion δύο ώρες αργότερα. Για την ακρίβεια προσγειωθήκαμε στη πιο δημοκρατική χώρα του κόσμου.

Φύγαμε από μία Ελλάδα στην οποία ανεύθυνοι σύμβουλοι και ένας δυστοπικός Σωτήρης Τσιόδρας παρέσυραν έναν μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό σε ακούσια συμμετοχή σε ένα πολύ πιθανό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όπως αφήνει να εννοηθεί ο σπουδαίος καθηγητής του Columbia Jeffrey Sachs ο οποίος μίλησε για κατασκευασμένο ιό COVID-19 και ζήτησε περαιτέρω έρευνα για τη προέλευσή του φωτογραφίζοντας μέρος των ενόχων.

Αλλά εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρασύρθηκε από την ομάδα Τσιόδρα και τους υπολοίπους προθύμους, ο κ. Τσίπρας από που ορμώμενος μας συνέστησε να αποκτήσουμε “κουλτούρα εμβολιασμού”, δλδ “κουλτούρα ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού” όπως αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα έγκρισης τους εμβολίου της PFIZER και τα οποία ο FDA ζήτησε να παραμείνουν σε εμπάργκο για 90 χρόνια αλλά χάρη στον νεαρό Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης Aaron Siri βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας και προκαλούν σοκ καθώς η ίδια η PFIZER αναγκασμένη να καταγράφει τις παρενέργειες των εμβολίων της οι οποίες είναι πολλές και φρικτές επιχείρησε να στεγανοποιήσει για σχεδόν έναν αιώνα.

Προσγειωθήκαμε λοιπόν στο Ισραήλ και από τη πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε ελεύθεροι πολίτες. Κανείς και πουθενά δεν μας ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κανείς δεν μας ζήτησε να φορέσουμε μάσκα με εξαίρεση ένα φαρμακείο. Καθώς λοιπόν ξετυλίγεται το κουβάρι ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας συμβαίνουν τα εξής>

Kαθώς μετά τον Prince Charles o Kυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε για το ίδιο θέμα (το project της μείωσης του πληθυσμού των κουνουπιών) τον Mario Draghi- ο οποίος ομιλεί απευθείας με τους εμπνευστές του Σχεδίου- η εφημερίδα protothema (με την οποία ασχολήθηκε πρόσφατα ο κ. Πολάκης) προαναγγέλει την ισχυρή σύσταση της επιτροπής των ειδικών (στην οποία προίσταται ο καθηγητής Τσιόδρας ο οποίος ως επικεφαλής ομάδας επιστημόνων έσπευσε κιόλας από τον Ιανουάριο του 2020 να μιλήσει για φυσική προέλευση του ιού) για 4η δόση του εμβολίου τα οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τον COVID-19 αλλά οι παρενέργειές τους προκάλεσαν την αύξηση της μετοίκησης 6.000 και πλέον Ελλήνων πολιτών μόνο εντός του Απριλίου.

Πριν συνεχίσουμε, ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το πως οι Ισραηλινοί πολίτες και η Ισραηλινή κοινωνία αντιμετωπίζουν πλέον τα εμβόλια COVID-19 που ακολούθησαν έναν ιό αγνώστου προελεύσεως.

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Daniel Michael έστησε με τη σύζυγό του ένα γραφείο συνοικεσίων.

Τώρα, ο Michael παρέχει την ίδια υπηρεσία, αλλά για ένα εξειδικευμένο δημογραφικό στοιχείο: Εβραίους singles που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι μίλησε με τον Daniel ο οποίος μόλις μέσα σ΄ένα μήνα και όσο βρισκόμαστε στο Tel Aviv πάντρεψε 3 ζευγάρια ανεμβολίαστων Εβραίων.

-Τις τελευταίες 20 μέρες επικοινώησαν μαζί μου πάνω από 200 ανεμβολίαστοι νέοι, άνδρες και γυναίκες για να μου ζητήσουν να τους φέρω σε επαφή με ανεμβολίαστους νέους του άλλου φύλου…

Οι περισσότεροι που επικοινώνησαν μαζί του αφού είδαν μια ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέροντας τις υπηρεσίες του «για άτομα που δεν πήραν το «The Shot»

«Υπάρχουν πολλοί single Jews, που ενδιαφέρονται μόνο για κάποιον που δεν έχει την ευκαιρία», είπε ο Michael. «Και σκέφτηκα ότι ίσως είμαι αυτός που θα τα συνδυάσει».

Η 37χρονη κομμώτρια Shaina Schwartz με έδρα την Ιερουσαλήμ επικοινώνησε με τον Michael αφού είδε την ανάρτησή του να κυκλοφορεί στο WhatsApp — και μετά από μια σειρά τηλεφωνικών κλήσεων, έχει σχέδια να συναντηθεί με έναν πιθανό ταίρι.

«Ο Daniel είναι ένα άτομο που ακούει και προσπαθεί πραγματικά να βοηθήσει. Ελπίζω σε ό,τι θέλει πραγματικά ο Hashem (ο Θεός) για μένα και να απολαύσω το ταξίδι»,λέει η Schwartz, χρησιμοποιώντας τον κοινό εβραϊκό όρο για τον Θεό. «Δεν έχω προσδοκίες αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Ενώ 6.711.419 έκαναν τη 1η δόση του εμβολίου μόλις 822.253 έσπευσαν να κάνουν την 4η δόση η οποία έχει ανοίξει εδώ και 4 μήνες για τους Ισραηλινούς.

Ομάδα Ισραηλινών δημοσιογράφων με επικεφαλής την Avital Livny δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Testimonies Project».
Στο «The Testimonies Project» μιλάνε 36 Ισραηλινοί πολίτες που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer και στη συνέχεια η ζωή τους σχεδόν καταστράφηκε εξαιτίας των παρενεργειών.
«Θέλω τη ζωή μου πίσω, αλλά δεν υπάρχει γυρισμός», λέει μια απελπισμένη Ισραηλινή γυναίκα.

Πολλοί που υπέκυψαν στην πίεση για «εμβόλιο» υποφέρουν πλέον με σοβαρές παρενέργειες και ζημιές στη ζωή τους από την ένεση. Την ίδια ώρα, άλλοι θρηνούν τον θάνατο ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας του τρυπήματος.

Avital Livny

Στην ταινία The Testimonies Project, τριάντα έξι άτομα συζητούν τις επιπτώσεις της ένεσης στο σώμα τους από μυοκαρδίτιδα, αποβολές, θρόμβους αίματος, κολπική αιμορραγία, δερματικά προβλήματα, νευρολογικά προβλήματα, 100% αναπηρία, θάνατο και άλλα.

«Είμαι 27, πάντα δούλευα. Τώρα έχω καρδιοπάθεια. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;» παραπονιέται ένας νεαρός. «Είχα μια αποβολή – οι τοίχοι και οι σκάλες ήταν γεμάτες αίμα», λέει μια μητέρα που έχασε το δεύτερο παιδί της από το πειραματικό τρύπημα.

Ένας άντρας έχασε τον γιο του. Υγιείς νεαρές γυναίκες που είναι τώρα 100% ανάπηρες: «Είμαστε εργαστηριακοί αρουραίοι. Είναι μια διεθνής καταστροφή!», εξηγεί μια τρομοκρατημένη γυναίκα.

Ακολουθεί προσωπική εμπειρία> Πήραμε ταξιτζή στο Tel Aviv o οποίος είχε το αριστερό του χέρι δεμένο με επίδεσμο. Τον ρωτήσαμε τι έπαθε. Μας απάντησε ότι μετά το εμβόλιο της Pfizer το χέρι του μούδιασε. Προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με ορθοπεδικό γιατρό στο Tel Aviv. Xρειάστηκε να περιμένει ένα μήνα για να τον δει ο γιατρός. Οταν τελικά έφτασε στο ιατρείο ο γιατρός του εξήγησε ότι είχε πάρα πολλά παρόμοια και χειρότερα περιστατικά εξαιτίας των εμβολίων και δεν προλάβαινε να τον δεχθεί νωρίτερα!

Προσωπική εμπειρία Νο2> Ο Έλληνας ταξιτζής που μας πήγε στο Eλ. Βενιζέλος θα μας εξηγήσει με απλή λογική της πιάτσας γιατί δεν έκανε το εμβόλιο COVID-19.

–Φίλε, θυμάσαι ποτέ τους Ελληνες πολιτικούς να νοιάζονται για τους πολίτες; Οχι φυσικά! Όταν είδα τη πρεμούρα τους να μας εμβολιάσουν είπα μέσα μου εδώ κάτι βρωμάει. Γι΄αυτό δεν έκανα το εμβόλιο…

Επιστρέφουμε στα συνοικέσια των ανεμβολίαστων νέων Εβραίων.

Οι επαγγελματικές εβραϊκές υπηρεσίες συνοικεσίων κοστίζουν συνήθως χιλιάδες δολάρια, αλλά ο Michael παρέχει την αυτοσχέδια προσφορά του δωρεάν, αν και ορισμένα ζευγάρια μπορεί να ακολουθήσουν την εβραϊκή παράδοση και να του κάνουν ένα shadchanus- μια πληρωμή για να εκφράσουν την εκτίμηση στον προξενητή, γνωστή ως shadchan, εάν χάρη στη δική του διαμεσολάβηση βρουν ταίρι και καταφέρουν να παντρευτούν.

Με έδρα το Ramat Beit Shemesh, μια πόλη περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ ο Daniel εξηγεί ότι βοήθησε Εβραίους singles από την Αφρική, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ηλικίας 19-65 ετών να βρουν ταίρι.

Κάθε υποψήφιο άτομο παίρνει έναν βιβλιοδετημένο τόμο-κατάλογο πάχους τριών δαχτυλιδιών στον οποίο έχουν καταγραφεή η ηλικία, η τοποθεσία και το θρησκευτικό επίπεδο των υποψηφίων. Πριν προσθέσει έναν Εβραίο ή μία Εβραία single στον κατάλογό του ο Daniel στέλνει ένα έγγραφο που εξηγεί τη διαδικασία σκέψης του.

Φυσικά τόσο ο ίδιος ο Michael και η οικογένειά του αλλά και οι πελάτες του δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια COVID-19. Για τους σύγχρονους ορθόδοξους Εβραίους το να βρίσκουν ταίρια με τις ίδιες εμβολιαστικές απόψεις είναι πολύ σημαντικό.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τρελό, αλλά μετά πραγματικά κάθισα μαζί του και το σκέφτηκα και είπα…

-Για μένα είναι επιλογή ζωής εξηγεί η Shaina Schwartz. Είναι ο τρόπος που θα ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου…

Αλλά δεν είναι μόνο οι γάμοι μεταξύ των ανεμβολίαστων Εβραίων. Σύμφωνα με πολλούς Ισραηλινούς που μιλήσαμε ανάμεσα στις “παρενέργειες” των εμβολίων είναι και η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα τα οποία-σύμφωνα με τη διάχυτη άποψη εδώ-οφείλονται σε ξαφνικίτιδες των οδηγών. Έτσι στο Ισραήλ μπορεί κανείς να αναζητά και να βρίσκει ακόμη και ανεμβολίαστο ταξιτζή ώστε να αισθάνεται ασφαλής σε μία διαδρομή από το Tel Aviv στην Elat ή στη Dead Sea για παράδειγμα.

Στο μεταξύ οι μαρτυρίες γνωστών και φίλων της άτυχης φοιτήτριας στην Κομοτηνή αναφέρουν ότι ήτανε τριπλά εμβολι@σμένη και μάλιστα το είχε αναφέρει σε κοινές παρέες πολλές φορές πάνω στην κουβέντα.
Ένα άλλο αδιαμφισβήτητο στοιχείο που κλίνει προς τον εμβολι@σμό της άτυχης νεαρής είναι η συμμετοχή της σε αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Ο ΣΕΓΑΣ είχε βγάλει ανακοίνωση ότι στους αγώνες που είναι υπό την σφραγίδα της διοργάνωσης του, δεν θα επιτρέπεται ΚΑΝΕΝΑΣ να λαμβάνει μέρος χωρίς να είναι πλήρως εμβολι@σμένος.
Η άτυχη κοπέλα μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανε προπονήσεις γιατί έπαιρνε μέρος σε τουρνουά και διοργανώσεις που ήταν όλα υπό την επίβλεψη του ΣΕΓΑΣ. Ηταν αδύνατο να μην είχε κάνει το εμβόλι@ και να συμμετέχει κανονικά σε αγώνες.
Ο συγκεκριμένος οργανισμός ελέγχει απόλυτα και με μεγάλη λεπτομέρεια τα ιατρικά θέματα που διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Και τα καταφέρνει περίφημα.

Ο ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ JEFFREY SACHS YΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ COVID-19 ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ. Ο ΛΟΓΟΣ; ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΗΑRARI> O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Καθώς ο τριπλά εμβολιασμένος Έλληνας Σοφός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (συμμετέχει πλέον σε Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς η Σοφία και η Σοφιστεία μπερδεύονται γλυκά) εξήλθε από το Σωτηρία όπου είχε ολιγόωρη παραμονή με συμπτώματα COVID-19, ο Αμερικανός οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και πρώην διευθυντής του The Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου κατέχει τον τίτλο του καθηγητή Πανεπιστημίου Jeffrey Sachs επανέρχεται με νέα συνέντευξή του και ζητά εκ νέου έρευνα για την προέλευση του ιού COVID-19.

By Jason Bourne

Κι αυτό καθώς πλέον πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ιός COVID-19 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε εργαστήρια και χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν στη παγκόσμια κοινότητα τα εμβόλια ως εργαλεία ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων των ανθρώπων και διά μέσω αυτού τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού για να το πούμε κομψά μια και τα γεγονότα θα οδηγήσουν τους ηγέτες της Δύσης των Ευρωπαίων συμπεριλαμβανομένων όχι απλά να ταξιδεύουν με τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα αλλά να διαμορφώσουν ως πρωθυπουργικές λιμουζίνες τα γνωστά τεθωρακισμένα Leopard 2 τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ο Κυριάκος, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η Κατερίνα της Προεδρίας.

Από τους προαναφερθέντες ο πιο αθώος είναι ο Κυριάκος γιατί ο Κυριάκος είναι αναμενόμενος. Είναι απόφοιτος του Harvard, γόνος παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας και επαγγελματίας πολιτικός με εξαίρεση ένα διάστημα επαγγελματικής καριέρας.

Ο Sachs λοιπόν ξαναβάζει στο τραπέζι την εργαστηριακή προέλευση του ιού καθώς τα εμβόλια ως εργαλείο για την αντιμετώπισή του καταπίπτουν πλέον σε όλα τα μέτωπα.

O επόμενος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον κορυφαίο καθηγητή κ. Sachs και εκ της θέσεώς του η αξιοπιστία του είναι ελεγχόμενη. Ο κ. Nikolai Platonovich Patrushev είναι Επικεφαλής των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών και Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Ο κ. Patrushev έδωσε λοιπόν συνέντευξη στα ρωσικά ΜΜΕ και μεταξύ άλλων είπε και τα εξής>
«Η τακτική των Αγγλοσάξωνων δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Έτσι και σήμερα συνεχίζουν να υπαγορεύουν τους όρους τους στον κόσμο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών.

Καλύπτοντας τις πράξεις τους με ωραία λόγια για τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία, εφαρμόζουν στην πραγματικότητα το δόγμα του «χρυσού δισεκατομμυρίου», που υποδηλώνει ότι ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων μπορεί να ανθίσει σε αυτόν τον κόσμο.

Η μοίρα των υπολοίπων, όπως πιστεύουν, είναι να λυγίσουν την πλάτη στο όνομα του διακηρυγμένου στόχου τους.

Προκειμένου να αυξηθεί η ευημερία μιας χούφτας μεγιστάνων στην πόλη του Λονδίνου και στη Wall Street, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, δημιουργούν μια οικονομική κρίση στον κόσμο, καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική στην πείνα, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε σιτηρά, λιπάσματα και ενεργειακούς πόρους.

Με τις πράξεις τους προκαλούν ανεργία και μεταναστευτική καταστροφή στην Ευρώπη. Χωρίς να ενδιαφέρονται για την ευημερία των ευρωπαϊκών κρατών, κάνουν τα πάντα για να τα εξαφανίσουν από το βάθρο των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.
Σήμερα, λέγεται όλο και περισσότερο ότι οι δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ενδιαφέρονται για την εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών και για την καθημερινή εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα φάρμακα…

«Ορισμένοι ειδικοί εκφράζουν την άποψη ότι ο κορωνοϊός, θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια του Πενταγώνου με τη βοήθεια ορισμένων μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Πάμε τώρα να δούμε πιο αναλυτικά το άρθρο του κ. Jeffrey Sachs.

Ένα άρθρο στο Proceedings of the National Academy of Sciences ζητά μια ανεξάρτητη διερεύνηση των πληροφοριών που κατέχουν ιδρύματα με έδρα τις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην προέλευση του Covid.

Γράφοντας στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (Proceedings of the National Academy of Sciences), ο Sachs και ο συν-συγγραφέας του, Neil Harrison, καθηγητής μοριακής φαρμακολογίας και θεραπευτικής στο Columbia University, είπαν ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα πανεπιστήμια διαθέτουν στοιχεία που δεν έχουν αναθεωρηθεί επαρκώς, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων δεδομένων ιών, βιολογικά δείγματα, αλληλουχίες ιών, επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σημειωματάρια εργαστηρίου.

Οι Sachs και Harrison τόνισαν επίσης μια δελεαστική επιστημονική λεπτομέρεια που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο SARS-CoV-2, ο κορωνοϊός που προκαλεί τον Covid-19, προήλθε από εργαστήριο: μια αλληλουχία οκτώ αμινοξέων σε ένα κρίσιμο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού που είναι πανομοιότυπη με μια αλληλουχία αμινοξέων που βρίσκεται σε κύτταρα που καλύπτουν τους ανθρώπινους αεραγωγούς.

Ο Sachs και ο Harrison δεν είναι οι πρώτοι που προτείνουν ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να είχε δημιουργηθεί σε εργαστήριο. Από τότε που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η γενετική του αλληλουχία τον Φεβρουάριο του 2020, οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί σχετικά με το σημείο διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site), μια περιοχή στην ακίδα του ιού που του επιτρέπει να διασπαστεί από μια πρωτεΐνη στη μεμβράνη των ανθρώπινων κυττάρων και καθιστά τον κοροναϊό ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Μόλις διασπαστεί, ο ιός απελευθερώνει το γενετικό του υλικό στο κύτταρο και αναπαράγεται. Ενώ η προσκόλληση στα κύτταρα και η διάσπαση της ακίδας είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν όλοι οι κοροναϊοί, ο SARS-CoV-2 είναι ο μόνος στην κατηγορία των σαρμπεκοϊών-sarbecoviruses, που μπορεί να χρησιμοποιήσει φουρίνη για τη διάσπαση.

Όπως και με προηγούμενες συζητήσεις για πιθανή εργαστηριακή προέλευση του SARS-CoV-2, αυτή η τελευταία θεωρία έχει ήδη αντιμετωπιστεί με σημαντικές αντιδράσεις. Ακόμη και ορισμένοι επιστήμονες που είναι ανοιχτοί στην ιδέα ότι ένα εργαστηριακό ατύχημα θα μπορούσε να πυροδότησε την πανδημία δεν πείθονται από τα συγκεκριμένα ίχνη αποδεικτικών στοιχείων που παρείχαν οι Sachs και Harrison.

Το άρθρο του περιοδικού προσφέρει έναν επιστημονικό οδικό χάρτη για το πώς αυτή η ασυνήθιστη αλληλουχία αμινοξέων θα μπορούσε να έχει εισχωρήσει στη θέση διάσπασης της φουρίνης, ή FCS, του ιού. Ο Sachs και ο Harrison αναγνωρίζουν ότι η σειρά θα μπορούσε να έχει προκύψει φυσικά. Παρουσιάζουν, όμως, και μια άλλη πιθανότητα: ότι οι επιστήμονες μπορεί να έχουν εισαγάγει σκόπιμα αυτή τη συγκεκριμένη σειρά αμινοξέων σε έναν κοροναϊό νυχτερίδας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Εστιάζουν ιδιαίτερα σε επιστήμονες που υπέβαλαν μια μη χρηματοδοτούμενη πρόταση επιχορήγησης σε ένα τμήμα του Υπουργείου Άμυνας που ονομάζεται Defense Advanced Research Projects Agency, ή DARPA, εκθέτοντας σχέδια για την εισαγωγή μιας θέσης διάσπασης φουρίνης σε έναν κορονοϊό νυχτερίδας.

«Δεν γνωρίζουμε εάν η εισαγωγή του FCS ήταν αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης — ίσως μέσω ενός γεγονότος ανασυνδυασμού σε ένα ενδιάμεσο θηλαστικό ή έναν άνθρωπο — ή ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης εισαγωγής του FCS σε έναν ιό που μοιάζει με SARS ως μέρος ενός εργαστηριακού πειράματος», γράφουν οι Sachs και Harrison. «Γνωρίζουμε ότι η εισαγωγή τέτοιων ακολουθιών FCS σε ιούς που μοιάζουν με SARS ήταν ένας συγκεκριμένος στόχος εργασίας που προτάθηκε από τη συνεργασία EHA-WIV-UNC στο πλαίσιο μιας πρότασης επιχορήγησης του 2018 («DEFUSE») που υποβλήθηκε στην αμερικανική Defense Advanced Research Projects Agency, ή DARPA.

Η EHA είναι μια αναφορά στην EcoHealth Alliance, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει λάβει περισσότερα από 118 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και συμβάσεις από ομοσπονδιακούς φορείς. Το WIV, ή το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, είναι ένας κινεζικός ερευνητικός οργανισμός που συνεργάστηκε με την EcoHealth Alliance στο παρελθόν και ήταν καταχωρισμένος ως υπεργολάβος για την επιχορήγηση DARPA. Το UNC αναφέρεται επειδή ο Ralph Baric, ένας μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Chapel Hill, επρόκειτο να διεξαγάγει μέρος της εργασίας που παρουσιάστηκε στην DARPA. Η πρόταση επιχορήγησης διαφήμιζε το «ρεκόρ δύο δεκαετιών του Baric στην αντίστροφη μηχανική των coronavirus και άλλες πρωτεΐνες ακίδας ιού».

Ralph Baric, a researcher at the University of North Carolina’s Gillings School of Global Public Health, in Chapel Hill, N.C., on Feb. 14, 2020. Photo: Christopher Janaro/Bloomberg via Getty Images

Η πρόθεση της πρότασης της DARPA ήταν να αποτρέψει τις αναδυόμενες παθογόνες απειλές, αλλά η εργασία, εάν γινόταν, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει έναν νέο ιό ικανό να μολύνει ανθρώπους. «Θα εισαγάγουμε κατάλληλες θέσεις διάσπασης ειδικά για τον άνθρωπο και θα αξιολογήσουμε το δυναμικό ανάπτυξης σε καλλιέργειες τύπου κυττάρου θηλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως στη μικροβιολογία και ανθρώπινα επιθηλιακά κύτταρα αεραγωγών», ανέφερε η πρόταση.

Αρκετοί επιστήμονες που πήραν συνέντευξη σχετικά με την πρόταση της DARPA τον Σεπτέμβριο είπαν στο The Intercept ότι οι επιστήμονες συχνά ξεκινούν την έρευνα πριν αναζητήσουν χρηματοδότηση και επομένως ότι ορισμένα από τα πειράματα που περιγράφονται στην πρόταση θα μπορούσαν να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αλλά όταν ρωτήθηκε για αυτήν την πιθανότητα σε μια συνέντευξη, ο Peter Daszak, ο πρόεδρος της EcoHealth Alliance, την απέρριψε: «Η πρόταση της DARPA δεν χρηματοδοτήθηκε. Επομένως, η δουλειά δεν έγινε. Απλά.”

Όπως σημειώνουν οι Sachs και Harrison, το τμήμα μιας πρωτεΐνης στην κυτταρική μεμβράνη που μοιράζεται την αλληλουχία αμινοξέων της με τον κοροναϊό της νυχτερίδας είναι κρίσιμο για τη λειτουργία των πνευμόνων. Γνωστό ως επιθηλιακό κανάλι νατρίου-άλφα ή ENaC-άλφα, βρίσκεται στα κύτταρα των ανθρώπινων αεραγωγών, καθώς και στα ανθρώπινα νεφρά και στο κόλον. Περιέργως, όπως το SARS-CoV-2, το ENaC-alpha, το οποίο διευκολύνει την απορρόφηση υγρού στα κύτταρα, ενεργοποιείται επίσης από την ασυνήθιστη θέση διάσπασης της φουρίνης. Ο Harrison, ένας φυσιολόγος που συνδέεται με το Columbia’s Department of Molecular Pharmacology and Therapeutics, μελετά τα κανάλια ιόντων, τη μεγαλύτερη κατηγορία στην οποία ανήκει το ENaC-alpha.

Άλλοι επιστήμονες έχουν ήδη επισημάνει την αντιστοιχία μεταξύ της σειράς αμινοξέων στη θέση διάσπασης της φουρίνης του SARS-CoV-2 και του ENaC-alpha που βρίσκεται στους ανθρώπινους αεραγωγούς. Το 2020, μια ομάδα από τη βιοϊατρική εταιρεία Nference πρότεινε ότι η επικάλυψη μεταξύ του ιού και της αλληλουχίας που βρίσκεται στους ανθρώπινους πνεύμονες είναι μέρος του λόγου που ο Covid-19 είναι τόσο επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα. Αυτοί οι επιστήμονες περιέγραψαν την ακολουθία ως να έχει εξελιχθεί φυσικά.

Οι Sachs και Harrison, αντίθετα, προτείνουν ότι οι ερευνητές μπορεί να έχουν εισαγάγει τη σειρά αμινοξέων σε έναν κορονοϊό νυχτερίδας ακριβώς λόγω της γνωστής σημασίας του για τη λειτουργία των πνευμόνων.

«Για μια ερευνητική ομάδα που αξιολογεί το ενδεχόμενο πανδημίας των κορωνοϊών που σχετίζονται με το SARS, το FCS του ανθρώπινου ENaC — ένα FCS που είναι γνωστό ότι διασπάται αποτελεσματικά από τη φουρίνη του ξενιστή που υπάρχει στη θέση στόχο (επιθηλιακά κύτταρα) ενός σημαντικού οργάνου-στόχου (πνεύμονας), ο οργανισμός-στόχος (άνθρωπος) — μπορεί να είναι μια λογική, αν όχι προφανής, επιλογή του FCS να εισαχθεί σε έναν ιό προκειμένου να αλλάξει τη μολυσματικότητά του, σύμφωνα με άλλες εργασίες που έχουν εκτελεστεί στο παρελθόν», γράφουν.

Μια τέτοια επιλογή, επισημαίνουν, θα ήταν σύμφωνη με ένα άλλο ερευνητικό πρόγραμμα για ιούς στο οποίο συνεργάστηκαν η EcoHealth Alliance, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και o Baric του UNC-(The University of North Carolina): μια επιχορήγηση του 2014 από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων που περιελάμβανε την αύξηση της μεταδοτικότητας και της παθογένειας των κοροναϊών της νυχτερίδας.

Η θεωρία της ιικής μηχανικής που εξάπτει τη περιέργεια βασίζεται σε δύο παρατηρήσεις: ότι οι αλληλουχίες αμινοξέων ταιριάζουν και ότι οι ειδικοί τόσο στη θέση διάσπασης της ENaC-άλφα φουρίνης όσο και στην εισαγωγή γενετικών αλληλουχιών σε κοροναϊούς νυχτερίδων τυχαίνει να εργάζονται στο ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα: το Πανεπιστήμιο του Βόρεια Καρολίνα στο Chapel Hill, εδώ όπου εργάζεται ο καθηγητής Baric και η ομάδα του.

Ο Baric, του οποίου η εργασία στοχεύει στην πρόληψη και τη δημιουργία θεραπειών για ιικές επιδημίες, έχει προηγουμένως εισαγάγει τμήματα DNA και RNA σε ιούς και έχει δημιουργήσει έναν μολυσματικό κλώνο του SARS χρησιμοποιώντας τη δική του πατενταρισμένη μέθοδο “No See’m” εισαγωγής γενετικού υλικού χωρίς ίχνος. Έχει επίσης συνεργαστεί στην έρευνα για τον κορονοϊό με επιστήμονες από ένα κέντρο πνευμονικών μελετών στο UNC-Chapel Hill, οι οποίοι γνωρίζουν το ENaC-alpha. Σε μια μελέτη του 2016, οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν νέο ιό χρησιμοποιώντας την ακίδα ενός κορονοϊού νυχτερίδας που είχε απομονωθεί και χαρακτηριστεί από το Wuhan Institute of Virology. Το πείραμα διαπίστωσε ότι ο νέος ιός «αντιγραφόταν αποτελεσματικά» σε ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών που καλλιεργήθηκαν σε εργαστήριο.

Σε άλλο έγγραφο, που δημοσιεύτηκε ένα χρόνο νωρίτερα, ο Baric, μαζί με την Shi Zhengli του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan και το πνευμονικό ινστιτούτο του The University of North Carolina, περιέγραψαν τη δημιουργία ενός υβριδικού ιού χρησιμοποιώντας έναν ιό που μοιάζει με SARS από μια νυχτερίδα και ένα “mouse-adapted” κορωνοϊό. Ο νέος ιός έκανε τα ποντίκια να αρρωσταίνουν περισσότερο από εκείνα που εκτέθηκαν στον αρχικό ιό. Ο στόχος αυτών των πειραμάτων ήταν να προετοιμαστούν για την πιθανότητα ότι ένας ιός θα μπορούσε να μεταπηδήσει φυσικά από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως είχε κάνει το SARS το 2003. Αλλά ακόμη και πριν από την πανδημία, το πείραμα προκάλεσε κριτική από άλλους επιστήμονες, οι οποίοι ανησυχούσαν επειδή οι ερευνητές είχαν δημιουργήσει ένας ιό που μπόρεσε να εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

Οι Sachs και Harrison σημειώνουν ότι οι επιστήμονες που συνέταξαν την πρόταση επιχορήγησης DARPA θα γνώριζαν την έρευνα σε τοποθεσίες διάσπασης φουρίνης του κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένου ενός πειράματος του 2006 στο οποίο μια θέση διάσπασης φουρίνης εισήχθη σε έναν κοροναϊό και το οποίο επίσης έγινε από την ομάδα του κ. Baric.

«Η ερευνητική ομάδα θα είχε επίσης κάποια εξοικείωση με την ακολουθία FCS και τον εξαρτώμενο από το FCS μηχανισμό ενεργοποίησης του ανθρώπινου ENaC, ο οποίος χαρακτηρίστηκε εκτενώς στο UNC-The University of North Carolina», γράφουν.

“Ο κατάλογος των συμπτώσεων γίνεται πολύ μεγάλος-The list of coincidences is getting verrrrrrrrrrry long”

Ωστόσο, τόσο η επικάλυψη στην αλληλουχία αμινοξέων όσο και το γεγονός ότι οι ειδικοί στη θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) του ENaC-alpha και της εισαγωγής γενετικού υλικού σε κοροναϊούς νυχτερίδων εργάζονται στο ίδιο πανεπιστήμιο θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό, όπως αναγνωρίζουν οι Harrison και Sachs.

Ορισμένοι ιολόγοι, ωστόσο, λένε ότι η σύμπτωση καταπονεί την ευπιστία.

«Θα μπορούσε να είναι», έγραψε ο Richard Ebright, μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, σε ένα email στο The Intercept όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα αυτά τα πράγματα να είναι και τα δύο τυχαία περιστατικά. «Αλλά ο κατάλογος των συμπτώσεων γίνεται πολύ μεγάλος- “But the list of coincidences is getting verrrrrrrrrrry long.”».

Ο Ebright, υποστηρικτής της διερεύνησης της προέλευσης του SARS-CoV-2 και της διερεύνησης τόσο της φυσικής διάχυσης όσο και της σχετιζόμενης με την έρευνα, τον οποίο ο Sachs και Harrison ευχαριστούν «για τον χρήσιμο σχολιασμό του χειρογράφου», εξήγησε μερικές από τις άλλες συμπτώσεις του Covid που θεωρεί αμφισβητήσιμες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής έκρηξής της σε μια πόλη που, πολύ πριν από το 2019, είχε ήδη χαρακτηριστεί ως κίνδυνος βιοασφάλειας. Ο Ebright σημείωσε επίσης την απόσταση 1.000 μιλίων της Wuhan από τις πλησιέστερες άγριες νυχτερίδες που φέρουν τον τύπο των κοροναϊών που σχετίζονται με το SARS που προκάλεσαν την πανδημία. Και έδειξε τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση των αμινοξέων στη θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) του SARS-CoV2.

Η Θεωρία ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακός φαίνεται πιο δυνατή μέρα με τη μέρα. Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε.

«Η αλληλουχία που κωδικοποιεί το FCS του πανδημικού ιού περιείχε δύο διαδοχικά κωδικόνια αργινίνης CGG», εξήγησε ο Ebright στο email του. (Ένα κωδικόνιο, ή ένας συνδυασμός τριών νουκλεοτιδίων, παρέχει τον γενετικό κώδικα για ένα μόνο αμινοξύ, αν και τα περισσότερα αμινοξέα μπορούν να αντιπροσωπεύονται από πολλά διαφορετικά κωδικόνια. Κάθε νουκλεοτίδιο αντιπροσωπεύεται από ένα γράμμα — για το RNA, είτε A, C, U , ή G.) “Αυτή η χρήση κωδικονίου είναι ασυνήθιστη για κοροναϊούς που σχετίζονται με το SARS φυσικών νυχτερίδων (για τους οποίους λιγότερα από 1 στα 30 κωδικόνια αργινίνης είναι CGG) αλλά είναι βέλτιστη για τον άνθρωπο (για τους οποίους τα περισσότερα κωδικόνια αργινίνης είναι κωδικόνια CGG).

Ωστόσο, ο Ebright είπε ότι στην αρχή δεν έβλεπε τις ίδιες αλληλουχίες αμινοξέων ως ιδιαίτερα ύποπτες. «Ήξερα για περισσότερο από ένα χρόνο ότι υπήρχε τέλειο ταίριασμα με μια αλληλουχία οκτώ αμινοξέων που υπήρχε στο ανθρώπινο ENaC. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι η αλληλουχία ήταν γνωστό ότι ήταν μια λειτουργική θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) και ότι ήταν μια αλληλουχία που μελετήθηκε εκτενώς στο UNC-The University of North Carolina, όπου βρίσκεται το εργαστήριο του κ. Βaric και της ομάδας του», είπε. «Το κρίσιμο σημείο ότι η αλληλουχία ENaC ήταν μια γνωστή λειτουργική θέση, όχι απλώς ότι τυχαίνει να υπάρχει αντιστοιχία με μια πρωτεΐνη που τυχαίνει να υπάρχει στους ανθρώπους. … Αυτό ξαφνικά το μετέτρεψε από αυτό που πίστευα ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό άσχετο σε μια λογική και προφανή επιλογή για να προχωρήσω».

Ο Ralph Baric και το The University of North Carolina-Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν την ιδέα ότι η αλληλουχία ENaC μπορεί να έχει εισαχθεί σκόπιμα σε έναν κοροναϊό. Οι επιστήμονες που είναι ήδη πεπεισμένοι ότι ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε φυσικά είναι απίθανο να πειστούν από το άρθρο των Sachs και Harrison, το οποίο εμφανίζεται στην ενότητα γνώμης του αξιότιμου περιοδικού. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, πολλοί επιστήμονες που συμμετείχαν στη συζήτηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας έχουν εγκατασταθεί σε μια ολοένα πιο σκληρή και ανυποχώρητη αντίθεση. Ίσως έχουν τους λόγους τους.

The Wuhan Institute of Virology in Wuhan, China, on June 24, 2021. Photo: Kyodo via AP Images

Από την πλευρά τους, οι Sachs και Harrison τονίζουν ότι δεν λένε ότι η εργαστηριακή χειραγώγηση εμπλέκεται στην εμφάνιση του ιού της πανδημίας, παρά μόνο «ότι θα μπορούσε να ήταν». Δίνουν επίσης ένα νεύμα σε άλλες πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένου του ότι ένας αερομεταφερόμενος ιός μπορεί να έχει μολύνει έναν εργαζόμενο στο εργαστήριο. Αντί να υποστηρίζουν ότι συνέβη κάποιο από αυτά τα πιθανά σενάρια, παρουσιάζουν τις ενδείξεις των αντίστοιχων αλληλουχιών αμινοξέων για να υποστηρίξουν μια ανεξάρτητη και διαφανή επιστημονική έρευνα των αποδεικτικών στοιχείων που βασίζονται στις ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του ιού.

Μεταξύ των ιδρυμάτων που αναφέρουν οι Sachs και Harrison ως πιθανώς «γνώστες των λεπτομερών δραστηριοτήτων που ήταν σε εξέλιξη στο Wuhan και στις Ηνωμένες Πολιτείες» είναι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας-National Institutes of Health, η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών Άμυνας-Defense Threat Reduction Agency, η οποία έχει παράσχει επιχορηγήσεις στην EcoHealth Alliance, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (the Department of Homeland Security-DARPA), ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ-the U.S. Agency for International Development, ο οποίος χρηματοδότησε το πρόγραμμα PREDICT 200 εκατομμυρίων δολαρίων που καταλόγιζε πιθανούς ιούς πανδημίας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis το οποίο συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα.

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι η EcoHealth Alliance και το The University of North Carolina-UNC μπορεί να έχουν ιδιαίτερα σημαντικούς αναξιοποίητους πόρους. «Οι ακριβείς λεπτομέρειες της επιτόπιας και εργαστηριακής εργασίας της συνεργασίας EHA-WIV-UNC, και της δέσμευσης άλλων ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και την Κίνα, δεν έχουν αποκαλυφθεί για ανεξάρτητη ανάλυση», γράφουν. «Η ακριβής φύση των πειραμάτων που διεξήχθησαν, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σειράς ιών που συλλέχθηκαν από το πεδίο και της επακόλουθης αλληλουχίας και χειρισμού αυτών των ιών, παραμένει άγνωστη».

Peter Daszak, one of the members of the World Health Organization team investigating the origins of the Covid-19, on a balcony at a hotel in Wuhan, China, on Feb. 6, 2021. Photo: Hector Retamal/AFP via Getty Images

Μια ανατροπή

Η δημοσίευση στα περίφημα Proceedings of the National Academy of Sciences σηματοδοτεί μια ανατροπή για τον Sachs, τον πρόεδρο της Επιτροπής Lancet Covid-19, ο οποίος, τον Νοέμβριο του 2020, διόρισε τον Daszak, τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance, να ηγηθεί μιας ειδικής ομάδας για έρευνα την προέλευση της πανδημίας. Νωρίτερα εκείνο το έτος, ο Daszak είχε υπογράψει μια δημόσια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο The Lancet εκ μέρους επιστημόνων που είπαν ότι «καταδικάζουν τις θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι ο COVID-19 δεν έχει φυσική προέλευση».
Ωστόσο, αυτή η πρώιμη βεβαιότητα για την προέλευση της πανδημίας – και το αίσθημα της κοινής ευθύνης του πολίτη μεταξύ των μελών της ειδικής ομάδας Lancet – σύντομα διαλύθηκε. Τον Φεβρουάριο του 2021, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκάλυψαν ότι ο Daszak συντόνιζε τη δημόσια δήλωση στο The Lancet για την εξάλειψη των υποψιών για διαρροή εργαστηρίου και επιχειρούσε να διαλύσει κάθε υπόνοια για την εργαστηριακή προέλευση του ιου. Ωστόσο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ο Sachs εξέφραζε τη διαφάνεια του στην πιθανότητα προέλευσης από εργαστήριο, γράφοντας ότι η έρευνα που χρηματοδοτείται από το NIH στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan «αξίζει εξονυχιστικό έλεγχο υπό την υπόθεση της απελευθέρωσης του ιού που σχετίζεται με το εργαστήριο». Τρεις μήνες αργότερα, διέλυσε την ειδική ομάδα που είχε οργανωθεί για να «εξετάσει προσεκτικά την προέλευση του ιού SARS-CoV-2» με την ελπίδα να αποτρέψει μελλοντικές επιδημίες ασθενειών, εξηγώντας ότι είχε ανησυχίες ότι πολλά μέλη της επιτροπής είχαν συγκρούσεις συμφερόντων λόγω των δεσμών τους με την EcoHealth Alliance.

Αφού ηγήθηκε της κυρίαρχης επιστημονικής έρευνας σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, ο Sachs τώρα τη σκέφτεται. «Μια σταθερή ροή ανησυχητικών πληροφοριών έχει ρίξει ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον οργανισμό», γράφουν μαζί με τον Harrison για το NIH, κατηγορώντας ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά για να διερευνήσει τον πιθανό ρόλο των χορηγιών της στην εμφάνιση του SARS. Οι Sachs και Harrison γράφουν ότι «οι γενικές αρνήσεις από το NIH δεν είναι πλέον αρκετά καλές».

Kαθώς ο Jeffrey Sachs και ο Nikolai Platonovich Patrushev μιλάνε για την ισχυρή πιθανότητα ο COVID-19 να είναι κατασκευασμένος σε εργαστήρια πάμε να δούμε για μία ακόμη φορά μία από τις πολλές σατανικές συμπτώσεις αυτής της εργαστηριακής πανδημίας>

EVENT-201> Μία Προσομοίωση Σατανικών Συμπτώσεων

Πρόκειται για ένα Event που έλαβε Σάρκα και Οστά. Στη κυριολεξία. Διαβάζουμε στον ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> ”

Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια Υγείας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φιλοξένησαν το Event 201, μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη…”

( Σχόλιο δικό μας> Ισως εκείνη τη μέρα-κατά διαβολική σύμπτωση-να διέρρευσε από το Εργαστήριο της Wuhan ο ιός Covid-19 την επιμέλεια του gain of funtion πειράματος του οποίου είχε ο Peter Daszak επιθεωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ιδιοκτήτης της MKO ΕcoHealth Alliance η οποία όπως βλέπετε είναι ταυτόχρονα συνεργάτης και του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates. Δηλαδή την ώρα που ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gates, Dr Christopher Elias συμμετείχε στο Event 201 με θέμα τη πανδημία εκείνη τη μέρα και εκείνη την ώρα ακριβώς (υπολογίζουμε τη διαφορά ώρας Wuhan-Νέας Υόρκης) στο Εργαστήριο της Wuhan συνέβαινε το τρομακτικό ατύχημα-κατά διαβολική σύμπτωση. Κοτζάμ event έκαναν τα παληκάρια, μία υπόθεση εμείς. Την ίδια ώρα επίσης σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης, σε ένα δρόμο του Μιλάνου και σε ένα δρόμο του Λονδίνου 3 ταλαίπωροι άστεγοι πάνω που περιεργαζόντουσαν ένα παράξενο φιαλίδιο σε μορφή σπρέυ που το μάζεψαν από το δρόμο επειδή το είχαν περάσει για άρωμα εκείνο εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό τους. Τι; Όχι;

Τη διαρροή του ιού θα ακολουθούσε μία επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του τόσο από τον Εργολάβο των gain of Function πειραμάτων Peter Daszak, όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Anthony Fauci με τη συμμετοχή της Κίνας. Το Event 201 που προέβλεπε 65.000.000 νεκρούς είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σχεδόν ταυτόχρονα και στη πραγματική ζωή αλλά με πραγματικούς θανάτους οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά. Έτσι το Κέντρο Johns Hopkins συντονίζει την πανδημία (ακριβώς και στη κυριολεξία), ο Bill Gates συνεργάζεται με την Eco Health του Peter Daszak, o ΠΟΥ εγκρίνει μόνο εμβόλια και κανένα φάρμακο (εντελώς τυχαία) και όλοι σχεδόν οι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε καλοκουρδισμένους πλασιέ εμβολίων. Εντελώς τυχαία…)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org “Η άσκηση έδειξε τομείς όπου οι δημόσιες / ιδιωτικές συμπράξεις θα είναι απαραίτητες κατά την αντίδραση σε μια σοβαρή πανδημία, προκειμένου να μειωθούν οι μεγάλης κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών συμβάντων, που ανέρχονται σε περίπου 200 συμβάντα ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και προκαλούν αναστάτωση στην υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων προκαλεί ήδη τεράστια πίεση στην παγκόσμια ισχύ, ακόμη και απουσία πανδημικής απειλής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει μια από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια – μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Event 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ πολλών βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών.

(Σχόλιο δικό μας> Δηλαδή έναν Υπέρτατο Συντονιστή, ένα καλοχτενισμένο αγόρι που θα γνώριζε από ιούς και εμβόλια)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> Πρόσφατα, το Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας έλαβε ερωτήσεις σχετικά με το κατά πόσον αυτή η άσκηση πανδημίας προέβλεπε την τρέχουσα νέα εμφάνιση κοροναϊού στην Κίνα. Για να είμαστε σαφείς, το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας και οι συνεργάτες του δεν έκαναν πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της επιτραπέζιας άσκησης. Για το σενάριο, διαμορφώσαμε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού, αλλά δηλώσαμε ρητά ότι δεν ήταν πρόβλεψη. Αντ ‘αυτού, η άσκηση χρησίμευσε για να επισημάνει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης που πιθανότατα θα προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία. Δεν προβλέπουμε τώρα ότι το ξέσπασμα nCoV-2019 θα σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που η επιτραπέζια μας άσκηση περιλάμβανε ένα ψεύτικο καινούργιο κορανοϊό, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για τη μοντελοποίηση του πιθανού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019.

(Σχόλιο δικό μας> Αυτό που δεν προέβλεψε το προφητικό Event 201 είναι το γεγονός ότι η Melinda Gates θα τραβούσε το σχοινί του διαζυγίου. Κι αυτό πιστέψτε μας είχε τη σημασία του. Αυτό δεν προβλέφθηκε. Όπως δεν προβλέφθηκε το γεγονός της αντίδρασης των Αμερικανών οι οποίοι στη κυριολεξία κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες η κατοχή όπλων εκτοξεύθηκε στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας. Όταν κάποιος σε σκοτώνει λογικό είναι κάποια στιγμή να πάρεις το όπλο και να επιχειρήσεις να του φυτέψεις μερικές σφαίρες κρατώντας τη τελευταία για τον εαυτό σου. Κι εδώ (στον πλανήτη εννοούμε), έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί απαθείς νεκροί (λογικό-τι μπορεί να κάνει ένας νεκρός άλλωστε;) και ακόμη περισσότεροι φοβισμένοι…

Συνεχίζουμε>

Aυτό το καλό παιδί ο Alex Berenson ήταν το ανερχόμενο αστέρι των The New York Times. Eίχε όμως μία τουλάχιστον κακή συνήθεια. Έπαιρνε το μέρος της αλήθειας. Αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία του με τους Times και το Twitter να μπλοκάρει τον λογαριασμό του!

O Αlex εδώ και δύο χρόνια αποδομεί με ντοκουμέντα τα εμβόλια COVID-19 ως εργαλεία αντιμετώπισης του ιού. Ουδεμία σχέση δλδ με τους αξιόπιστους υπερασπιστές των εμβολίων όπως οι κ.κ. Θοδωρής Βασιλακόπουλος, Βασίλειος Κικίλιας, Δημήτριος Τσιόδρας, Αθανάσιος Πλεύρης και οι λοιποί του εγχωρίου θιάσου. Ο δε κ. Βενιζέλος είχε βγάλει το εκτόπισμά του από τον τόκο για να γνωμοδοτήσει υπέρ της Συνταγματικότητας της Υποχρεωτικότητας του Εμβολιασμού στους άνω των 60 που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση.

Πάμε να δούμε τώρα τι έγραψε ο Alex Berenson στο πρόσφατο άρθρο του με τίτλο Don’t read this if you are vaccinated

κι εάν οι νοσούντες συμπολίτες μας μετά από τριπλό εμβολιασμό με τα ακίνδυνα και αποτελεσματικά εμπίπτουν σ΄αυτή τη κατηγορία των ανθρώπων που ο οργανισμός τους μπαίνει σε παράξενες διαδικασίες μετά την λήψη των mRNA εμβολίων.

A powerful new paper in Science magazine suggests the vaccines are useless if not harmful against Omicron

mRNA Covid vaccines offer essentially no defense against Omicron only months after a booster shot, according to a major new study from British researchers.

Both antibody and T-cell protection are nearly non-existent, the scientists found.

In an even more worrisome development, when vaccinated but previously uninfected people suffer breakthrough Omicron infections, their T-cell response is biased toward earlier versions of Sars-Cov-2 – not to the Omicron variant that has actually infected them.

In other words, the mRNA shots appear to permanently wrongfoot the immune systems of people who receive and bias them toward producing T-cells to attack variants that no longer exist – even though they never were infected with those variants at all.

The T-cell problems are particularly surprising and worrisome.

While antibodies are the first line of defense against infection and try to clear the virus from the bloodstream, T-cells are the crucial second line. They attack and destroy infected cells and also work with other parts of the immune system to produce more and better targeted antibodies later.

Vaccine advocates have claimed endlessly that mRNA-generated T-cells help keep people from becoming severely ill with Covid even after frontline antibody protection against infection disappears.

This study suggests that supposed protection may be a myth, and the low death rates from Omicron are simply a result of Omicron’s general lack of virulence in vaccinated and unvaccinated people alike.

The study also provides additional evidence that the way the mRNA shots work may leave vaccinated people even more vulnerable to infection and reinfection over time.

The jabs cause people to make one type of coronavirus antibodies. But the study suggested the immune system’s ability to beat the virus also depends on other antibodies – and the shots hamper the production of those.

Scientists have been loathe to admit, much less discuss, the potential long-term problems that mRNA vaccine suppression of broad antibody production may cause.

In this case, though, the authors were concerned enough to acknowledge the issue. They wrote that overall immunity may benefit from parts of the coronavirus that are “exposed only during infection.” Even so, they buried that warning in highly technical language deep in the paper, a sign of the political sensitivities that surround any criticism of the vaccines.

SOURCE

The prestigious journal Science published the paper, which is based on analysis of antibodies and B- and T-cells in a group of British healthcare workers whom the researchers have followed since March 2020.

The researchers were focused primarily on Omicron’s potential to cause reinfections in vaccinated people who had already been infected with earlier variants of Covid. But they also examined its potential to cause first-time infections in previously uninfected but vaccinated people. Those are the findings that are most interesting for anyone interested in vaccine failure.

Unfortunately but unsurprisingly, the scientists did not look at the immune responses of anyone who was not vaccinated – with or without previous infection. Thus the paper offers no direct comparison of the way Omicron may affect antibody and B- and T-cell responses in vaccinated and unvaccinated people.

Why didn’t the researchers include unvaccinated people? Maybe because nearly all British adults are vaccinated and most boosted, so the authors wanted to concentrate on the risks Omicron poses to vaccinated people.

Or maybe because they worried about what they’d find if they directly compared the two groups.

Nonetheless, the paper shows clearly that vaccinations and booster doses offer at most a few weeks of protection against Omicron.

None of the “triple-vaccinated, infection naive” people the researchers studied had antibodies able to neutralize Omicron within 14 weeks after the third dose. And the researchers found a T-cell response to Omicron in only 1 of 10 people who had been triply vaccinated but not previously infected.

In addition, the researchers found that a group of previously uninfected but vaccinated people who then became infected with Omicron had a much stronger T-cell response to earlier variants.

As is typical with papers that present findings this damning, the researchers did not explicitly draw the most worrisome conclusions their data suggests.

But they did openly suggest the fact that the immune response in vaccinated people is biased toward earlier coronavirus variants rather than Omicron even in people who weren’t infected with those earlier variants could help explain “frequent B.1.1.529 (Omicron) reinfections with short time intervals between infections are proving a novel feature in this wave.”

Less clear is what, if anything, anyone can do about this imprinting. The authors noted that efforts by vaccine makers to produce newer mRNA shots that cause the body to produce the Omicron spike have largely failed to overcome the problem, probably for the same reason – the initial imprinting is too strong.

In the meantime, though, Omicron remains relatively mild. As long as it does not mutate to become more dangerous, vaccine advocates can continue to pretend that the billion-person clinical trial of 2021 is not ending catastropically.

ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ> ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ “ΑΝΘΡΩΠΟ” ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο HARARI;

Με το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί ως τον Ιούνιο του 2022 υπάρχει ένα σχεδόν 40% ανεμβολίαστο ενώ σύμφωνα με τη Θεωρία Συνωμοσίας (και όχι τη πραγματική Συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας) οι ηγέτες της Δύσης στόχευαν στον εμβολιασμό του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ως τώρα με σκοπό στο τέλος του 2022 να έχουν πετύχει το απόλυτο 100% εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία συνωμοσίας και όχι την πραγματική συνωμοσία το ανεμβολίαστο 40% αποτελεί Ομάδα Ελέγχου για τις παρενέργειες από τα εμβόλια. Οι παρενέργειες είναι το παγκόσμιο “έφυγε ξαφνικά…” ή έτσι ξαφνικά σύμφωνα με τον τραγουδοποιό Αντώνη Ρέμο.

Μόνο που σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας και όχι τη πραγματική συνωμοσία, ο ιός φτιάχτηκε και εκτοξεύθηκε εναντίον της ανθρωπότητας για να ακολουθήσουν τα εμβόλια. Και αυτό όχι για το κέρδος των εταιριών όπως η Pfizer και η Moderna αλλά για κάτι πιο συναρπαστικό που προανήγγειλε ο ιστορικός και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Yuval Harari ήδη από το 2018.

Τα εμβόλια αφορούν τον έλεγχο των βιομετρικών δεδομένων της παγκόσμιας κοινότητας. Δλδ των βιομετρικών δεδομένων όλων των ανθρώπων-μηδενός εξαιρουμένου. Και κυρίως των ανθρώπων που γεννιούνται- δηλαδή των παιδιών- ώστε να τους πιάσουμε από την αρχή και μέσα σε μόλις δύο αιώνες να κάνουμε τους ψηφοφόρους του Τσίπρα αγνώριστους σύμφωνα με τον Harari. Γι΄αυτό και ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα εμβολιασμού-δλδ να τους προσφέρουμε στο πιάτο τα βιομετρικά μας στοιχεία.

Από αυτή την άποψη ο Κυριάκος που είναι πραγματικός απόφοιτος του Harvard και όχι φοιτητής του Harvard στο Metaverse είναι πιο έντιμος από τον Τσίπρα από τα Τζουμέρκα, για την ακρίβεια πιο συνεπής σε αυτό που είναι. Ο Κυριάκος όπως ο Macron, ο Draghi, ο Trudeau, η Ardern είναι πραγματικά παιδιά της Σχολής (Ηarvard) και συνεπείς στις αρχές τους.

Όμως τι είναι αυτό που κάνει τον Τσίπρα από τα Τζουμέρκα να αδειάζει τον Πολάκη και να θέλει τον έλεγχο των βιομετρικών στοιχείων -δλδ τον έλεγχο του πληθυσμού- ανάμεσα στους οποίους και οι ταλαίπωροι ψηφοφόροι του που εδώ πανηγυρίζουν αμέριμνοι ως ερίφια;

(US health authorities on Saturday cleared the Pfizer and Moderna COVID-19 vaccines for children aged five and younger, in a move President Joe Biden greeted as a “monumental step” in the fight against the virus.)

Έλεγχος του πληθυσμού γνωρίζετε τι σημαίνει ε;

Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία συνωμοσίας και όχι τη πραγματική συνωμοσία ο Κυριάκος συνάντησε πρόσφατα τον Πρίγκιπα Κάρολο με την άλλη ιδιότητα του Καρόλου-του μετόχου σε κορυφαία εταιρία-και όχι για την αξιοποίηση του Τατοίου ούτε επειδή ο Κυριάκος έχει φιλοβασιλικά αισθήματα.

Με το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού εμβολιασμένο υπάρχει θέμα για τις ημέτεραι δυνάμεις. Πρέπει πάση θυσία να εμβολιάσουμε το 100% έως το τέλος του χρόνου ώστε αφ΄ενός να ελέγχουμε τα βιομετρικά στοιχεία του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά και να μην μπορεί κανείς να χρεώσει τις παρενέργειες και τους “ξαφνικούς” στα εμβόλια.

Τι θα τα κάνουν τα δεδομένα αι ημέτεραι δυνάμεις;

US health authorities on Saturday cleared the Pfizer and Moderna COVID-19 vaccines for children aged five and younger, in a move President Joe Biden greeted as a “monumental step” in the fight against the virus.

The United States thus became the first country to approve use of the so-called mRNA vaccines for children as young as six months.

The US Food and Drug Administration (FDA) had on Friday authorized their emergency use for young children — who previously had to be at least five to receive the vaccine.

But the vaccines required further clearance from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the country’s leading public health agency — and they received that on Saturday.

Από 8 δις μόλις 2 δις και με τον Tony Blair πρωθυπουργό.

Αυτό λέει η θεωρία συνωμοσίας και όχι η πραγματική συνωμοσία.

Γι΄αυτό και οι δυτικοί ηγέτες είναι με πρεμούρες όλο αυτό το διάστημα και έχουν έτοιμο και τον Erdogan να αναλάβει δράση σε Αιγαίο και Θράκη εάν στραβώσει η δουλειά.

Ο φιλάνθρωπος Θάνος Πλεύρης λοιπόν προαναγγέλει θερινό κύμα COVID-19, o οξυδερκής και αυτεξούσιος Biden εγκρίνει τους εμβολιασμούς των νεογνών και η βελόνα του Τσίπρα έχει κολλήσει.

Φυσικά τα εμβόλια και ο έλεγχος των βιομετρικών δεδομένων δεν είναι τα μόνα εργαλεία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα τρέχουν και άλλα projects (επισιτιστικό, πληθωρισμός, κλίμα, etc) τα οποία-σύμφωνα πάντα με τη θεωρία συνωμοσίας και όχι με τη πραγματική συνωμοσία-έχουν στόχο τα 8 δις να γίνουν 2 και να είναι κάπως έτσι>

H επανάληψη ως μήτηρ μαθήσεως.

Ο ιστορικός και φιλόσοφος Yuval Harari τα είπε όλα προσκεκλημένος στο World Economic Forum Davos 2018.

Το πιο ενδιαφέρον>

-Σε 100 Χρόνια από σήμερα «η γη θα κυριαρχείται από οντότητες που θα είναι πιο διαφορετικές από εμάς από όσο είμαστε εμείς διαφορετικοί από τους Νεάντερταλ ή τους χιμπατζήδες».

Χαρακτηρίσαμε “ενδιαφέρουσα” την άποψη του νεαρού και ευρέως αποδεκτού γλυκομίλητου φιλοσόφου και ιστορικού. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος, το ανθρώπινο ύφασμα δεν έχει αλλάξει 21 αιώνες τώρα. Μέσα σε ένα ή δύο αιώνες πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Τι είναι αυτό στο οποίο ο νεαρός Yuval Harari γίνεται ο προάγγελός του;

Πως θα μπορούσε μόλις σε δύο αιώνες το ανθρώπινο ύφασμα να μεταβληθεί σε ανθρωπομηχανή; Πως είναι δυνατόν εάν σε 21 αιώνες δεν έχει συμβεί παρόμοια αλλαγή αυτό να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο τρεις γενιές;

Τι προαναγγέλλει ακριβώς ο γλυκομίλητος Ιστορικός;

Για πάμε να δούμε τι έχει να μας πει με τις λέξεις του και κυρίως πίσω από τις λέξεις του, με τις σκέψεις του και πως προκύπτει αυτό. Και κάτι ακόμη: Eάν μέσα σε μόλις δύο αιώνες, δηλαδή σχεδόν δύο-τρεις γενιές, θα συμβούν τόσο τρομακτικές αλλαγές στην γνωστή έως σήμερα ανθρώπινη φύση θα πρέπει να αρχίσουμε να τσιμπιόμαστε μήπως η αλλαγή ξεκίνησε ήδη.

Πάμε να δούμε και να ακούσουμε τον νεαρό γλυκομίλητο φιλόσοφο και ιστορικό.

Πώς να χακάρετε («σπάσετε» το λειτουργικό σύστημα) ενός ανθρώπου 101 (εισαγωγή)

«Οι οργανισμοί είναι αλγόριθμοι».

Η πιο βαθυστόχαστη δήλωση για περισσότερα από 150 χρόνια βιολογικής έρευνας από την εποχή του Charles Darwin μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις, «οι οργανισμοί είναι αλγόριθμοι».

Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα για τις σύγχρονες βιοεπιστήμες, σύμφωνα με τον ιστορικό Yuval Harar.

Θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας ακόμη ανθρώπινο, ή είναι η γενιά μας μία από τις τελευταίες που ονομάζεται homo sapien;

Πώς να χακάρετε («σπάσετε» το λειτουργικό σύστημα) έναν άνθρωπο 101 (εισαγωγή)

Σύμφωνα με τον Harari, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δύο ταυτόχρονες επαναστάσεις που έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες στο χείλος του να «σπάσουν» το λειτουργικό σύστημα του ανθρώπου.

1. Οι εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών και στη μηχανική μάθηση.
2. Η πρόοδος στη βιολογία και την επιστήμη του εγκεφάλου

Με τις ανακαλύψεις να προχωρούν σε αυτές τις δύο επαναστάσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα σε αυτόν τον πλανήτη, έχουμε τώρα τα εργαλεία στη διάθεσή μας για να σπάσουμε το λειτουργικό σύστημα των ανθρώπων.

Tα παιδιά είναι με τρεχάλες

Λοιπόν, τι χρειάζεται για να χακάρεις έναν άνθρωπο;
Και πάλι, σύμφωνα με τον Harari, υπάρχουν μόνο δύο απαραίτητα συστατικά για το χακάρισμα της ανθρωπότητας:

1. Πολλή υπολογιστική ισχύς
2. Βιομετρικά δεδομένα

Με τη μηχανική μάθηση, αυτό το επίπεδο υπολογιστικής ισχύος έχει επιτευχθεί. Οι βιομετρικοί αισθητήρες μας έχουν εισάγει στην εποχή όπου μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε πτυχή της βιολογικής ζωής στο σημείο που οι υπολογιστές γνωρίζουν περισσότερα για εμάς από ότι εμείς οι ίδιοι.

Τα δεδομένα είναι το πιο σημαντικό απόκτημα στον κόσμο. “Data is the most important asset in the world,” said Harari.

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι διαδικασίες; Τα Δεδομένα-Data.

«Τα δεδομένα είναι το πιο σημαντικό απόκτημα στον κόσμο», δήλωσε ο Harari.
Στο παρελθόν, τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ήταν η γη και αργότερα τα μηχανήματα, αλλά τώρα είναι τα δεδομένα. Αλλά ποιος κατέχει αυτά τα δεδομένα; Εάν είναι τα προσωπικά σας, βιολογικά δεδομένα, σας ανήκουν πραγματικά ή είναι ιδιοκτησία εταιρειών, κυβερνήσεων ή ελίτ;

«Όσοι ελέγχουν τα δεδομένα, ελέγχουν το μέλλον της ανθρωπότητας και της ίδιας της ζωής», ανέφερε ο ιστορικός, προσθέτοντας, «Αν πάρα πολλά από τα δεδομένα συγκεντρωθούν σε πολύ λίγα χέρια, η ανθρωπότητα θα χωριστεί, όχι σε τάξεις, θα χωριστεί σε διαφορετικά είδη.”
Σκέψου το. Εάν οι άνθρωποι μπορούν να παραβιαστούν και σίγουρα μπορούν, τότε αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα τους είναι οι χάκερ.

Οι μηχανές θα μας γνωρίζουν καλύτερα από ότι εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τον εαυτό μας

Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη ανησυχία για το απόρρητο σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες συλλέγουν τα δεδομένα μας, έτσι ώστε να μπορούν να μας πουλήσουν περισσότερα σκουπίδια που δεν χρειαζόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μας παρακολουθούν συνεχώς, αλλά το αποδεχόμαστε χωρίς να κάνουμε μεγάλο αγώνα. “Δεν έχω τίποτα να κρύψω, οπότε γιατί πρέπει να με νοιάζει;” είναι το κοινό επιχείρημα.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας νοιάζουν. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα από τον Harari, είπε ότι οι μηχανές μας γνωρίζουν καλύτερα από ότι εμείς γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Σε ηλικία 21 ετών, παραδέχθηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος αφού αγωνίστηκε με τη σεξουαλικότητά του όλη του τη ζωή.

Τώρα όμως υπάρχει η τεχνολογία για την κατασκευή μηχανών που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση των ματιών, την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πραγματικό «gaydar» (ραντάρ αναγνώρισης ομοφυλοφιλίας) για να μάθει πού βρίσκονται οι άνθρωποι στο gay/straight φάσμα.

Συναισθηματική χειραγώγηση

Φαίνεται αβλαβές στην αρχή, αν όχι αδέξιο, αλλά τι γίνεται αν ληφθούν τα ίδια δεδομένα και δοθούν σε εταιρείες ή στην άρχουσα τάξη;
Θα μπορούσαν να χειριστούν τα συναισθήματά σας. Αντί για μια διαφήμιση που εμφανίζει μισόγυμνα κορίτσια με μπικίνι, τα μηχανήματα θα γνώριζαν τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό και έτσι θα σας δείξουν διαφημίσεις με άντρακλες που ψεκάζουν λάδι στις φέτες του κορμιού τους.

Αν το πάμε ένα βήμα παραπέρα και παραδώσουμε αυτές τις πληροφορίες στις κυβερνήσεις, θα γνωρίζουν όλα όσα μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε και πώς να μας ελέγξουν.

Αναφορικά με την αναλογία «gaydar», πού θα είμαστε όταν οι κυβερνήσεις υποτίθεται ότι μπορούν να προβλέψουν ποιες αποφάσεις λαμβάνουμε πριν τις λάβουμε; Θα υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η ελεύθερη βούληση, ή οι υπολογιστές θα μας χαρακτηρίζουν ως εν δυνάμει εγκληματίες όπως σε κάποιον εφιάλτη τύπου Minority Report (ταινία του 2002);

Προς μία ψηφιακή δικτατορία

Σε μια δημοκρατία, οι πληροφορίες και η λήψη αποφάσεων διανέμονται σε θεσμούς και άτομα. Σε μια δικτατορία, οι πληροφορίες και η λήψη αποφάσεων συγκεντρώνονται σε λίγους, καθώς δεν υπάρχει πραγματική δικτατορία με την απόλυτη έννοια, όλοι οι δικτάτορες έχουν τους συμβούλους τους, οπότε μοιάζουν περισσότερο με ολιγαρχίες.
Μια ψηφιακή δικτατορία θα είναι εκείνη όπου η πληροφορία και η λήψη αποφάσεων συγκεντρώνονται σε μία μόνο οντότητα, τη μηχανή. Εάν συμβεί αυτό, πού θα παίξει η δημοκρατία;
«Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση μπορεί να αντιστρέψουν την κατάσταση», λέει ο Harari, για να καταστήσουν την κεντρική επεξεργασία δεδομένων πιο αποτελεσματική. Εάν η δημοκρατία δεν μπορεί να προσαρμοστεί, θα τεθούμε υπό τον έλεγχο των μηχανών.

Αυτό θα οδηγήσει σε μία κατάσταση επιτήρησης, περισσότερο από ό, τι είναι ήδη. Εάν παραμείνει ανεξέλεγκτη και μη ελεγχόμενη με τη δύναμη του υπολογιστή και του βιολογικού hacking, οι ελίτ θα είναι σε θέση να επανασχεδιάσουν το μέλλον της ίδιας της ζωής.

Βιομηχανική και το νέο είδος ανθρώπου

Σύμφωνα με τον Harari, μόλις χακάρετε κάτι, σίγουρα μπορείτε να το επανασχεδιάσετε. Γι ‘αυτό πιστεύει ότι μέσα σε έναν ή δύο αιώνες, «η γη θα κυριαρχείται από οντότητες που θα είναι πιο διαφορετικές από εμάς από όσο είμαστε εμείς διαφορετικοί από τους Νεάντερταλ ή τους χιμπατζήδες».

Η διανθρώπινη ατζέντα συμβαίνει τώρα. Προγραμματίζεται στο υποσυνείδητό μας μέσω ταινιών, τέχνης και μέσων.

«Η επιστήμη αντικαθιστά την εξέλιξη με φυσική επιλογή με την εξέλιξη με έξυπνο σχεδιασμό. Όχι από τον Θεό, αλλά από τον έξυπνο σχεδιασμό μας και τα «clouds»(σέρβερ)μας – αυτές είναι οι νέες κινητήριες δυνάμεις της εξέλιξης », δήλωσε ο Harari.
Μπαίνουμε σε μια εποχή ανόργανης ζωής και εάν αυτή η τεχνολογία δεν ρυθμιστεί, μια μικρή ελίτ μπορεί να διαμορφώσει τις μορφές ζωής του μέλλοντος. Εκείνοι που έχουν τα χρήματα και τη δύναμη να εγχύσουν (!) το σώμα τους με Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνουν ένα νέο είδος, ικανό να κατορθώσει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν αυτή τη στιγμή.
Κανένα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς μεγάλες ποσότητες δεδομένων και τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούμε και να τις κατανοήσουμε μέσω της μηχανικής μάθησης.

Ποιος θα έπρεπε να ρυθμίζει την ιδιοκτησία δεδομένων;

Η ελίτ δεν είναι έτοιμη να της εμπιστευτούμε το μέλλον της ζωής. «Φαίνονται ανίκανοι να παράγουν ουσιαστικές εκδόσεις του μέλλοντος», δήλωσε ο Harari.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση; Ποιος πρέπει να ρυθμίσει την ιδιοκτησία των δεδομένων; Δυστυχώς, ούτε καν ο καλός ιστορικός έχει απάντηση, αλλά άφησε ένα στοιχείο.

Εκτός από το να επικαλούμαστε επιστήμονες, φιλόσοφους, δικηγόρους, ο Harari πιστεύει ότι υπάρχει μια ομάδα πάνω από την υπόλοιπες, πιο εξειδικευμένη και πιο συνειδητή για την ανθρώπινη κατάσταση από όλες τις άλλες – οι ποιητές.
Αυτοί οι δημιουργοί μουσικής και οι ονειροπόλοι των ονείρων είναι η καλύτερη ελπίδα της ανθρωπότητας.

Ο John F. Kennedy το κατάλαβε καλύτερα όταν παρατήρησε:

Όταν η δύναμη οδηγεί τον άνθρωπο στην αλαζονεία, η ποίηση του θυμίζει τα όριά του. Όταν η εξουσία περιορίζει τους τομείς της ανησυχίας του ανθρώπου, η ποίηση του θυμίζει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ύπαρξής του. Όταν η εξουσία καταστρέφει, η ποίηση καθαρίζει, γιατί η τέχνη καθιερώνει τις βασικές ανθρώπινες αλήθειες που πρέπει να χρησιμεύσουν ως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της κρίσης μας. Ο καλλιτέχνης, όσο πιστός κι αν είναι στο προσωπικό του όραμα για την πραγματικότητα, γίνεται ο τελευταίος πρωταθλητής του ατομικού νου και της ευαισθησίας ενάντια σε μια παρεμβατική κοινωνία και μια επίσημη κατάσταση.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου