Breaking

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η Πεντέλη στις φλόγες: Κάτοικοι «εναντιώνονται» στο 112 – Δεν έχουν φύγει ούτε οι μισοί – Προσπαθούν ακόμα και με λάστιχα ποτίσματος

Share

Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σε Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι -Σε ετοιμότητα και ο στρατός

Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση στο Ντράφι και στην Ανθούσα, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στο γνωστό σχέδιο που εφαρμόζει από πέρυσι η κυβέρνηση, αυτό της εκκένωσης γιατί φοβούνται ότι απλά μετά θα χαθεί η περιουσία τους.

Ο κόσμος σε τηλεοπτικούς σταθμούς ζητά την επέμβαση του στρατού και πυροσβεστικών.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απομακρύνουν, διότι η κατάσταση με τη φωτιά στην Πεντέλη είναι επικίνδυνη.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πικερμίου -Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς ούτε οι μισοί κάτοικοι δεν έχουν φύγει αλλά έμειναν γιατί προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα συγκλονίζει η εικόνα ενός κατοίκου της Πεντέλης που προσπαθεί με λάστιχο να σβήσει τη φωτιά που έχει φτάσει μια ανάσα από το σπίτι του, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) σε όλη εκείνη την περιοχή.

Όπως θα δείτε και από τα τηλεοπτικά πλάνα παρακάτω, ο κάτοικος της περιοχής έχει πάρει ένα λάστιχο και προσπαθεί να αποτρέψει τη φωτιά από το να κάψει το σπίτι του στην Πεντέλη.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη φωτιά στην Πεντέλη, παρόλο που τους απομακρύνει η αστυνομία.

 

Αυτή την  ώρα, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων. Η φωτιά εκεί κινείται με νότια κατεύθυνση, αλλά, εάν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη.

 

Πέντε λεπτά πριν από τις 21:00, αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Κατά πληροφορίες, στις συσκέψεις που έγιναν, οι μετεωρολόγοι επισήμαναν ότι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα θα πέσουν κάπως οι άνεμοι, οπότε ίσως υπάρξει ένα «παράθυρο» ευκαιρίας να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Ο Στρατός, ωστόσο, δεν αναμένεται να μπει ακόμα στη «μάχη».

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στις φλόγες είναι μια τεράστια περιοχή στο βουνό της Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Ντράφι, τη γειτονική και συνορεύουσα Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη με την εντολή εκκένωσης για τους δύο τελευταίους οικισμούς να έχει δοθεί στις 20:10

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου