Breaking

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Αυγούστου: Παράταση της ανακοίνωσής τους για τις 25 Ιουλίου

Παρατείνεται η προθεσμία για την ανακοίνωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν τον Αύγουστο, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η προθεσμία που έληγε μεθαύριο Κυριακή, παρατείνεται για τις 25 Ιουλίου με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Την παράταση γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με επιστολή προς τους προμηθευτές στην οποία αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α’ 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο Κυριακή και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022.
Για τον σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα».

Στις 25 Ιουλίου εξάλλου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα και ως προς την επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου North Stream ο οποίος τροφοδοτεί τη Γερμανία με ρωσικό φυσικό αέριο και πρόκειται να κλείσει την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουλίου για συντήρηση.

Παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των παραγωγών ενέργειας το οποίο ανάλογα με την τεχνολογία κυμαίνεται από 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις ανανεώσιμες πηγές έως 408 ευρώ για τις Μονάδες Φυσικού Αερίου Ανοιχτού Κύκλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου