Breaking

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

38 εκατ. ευρώ για την επαρχιακή οδό κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

korinthosTV

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες.

Ακόμα, προέβη στην έγκριση πρακτικού (1) “αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής” στην ανοιχτή διαδικασία μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων) για τα προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Ενέκρινε επίσης και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το προϋπολογισμού 74.000 ευρώ έργο του αγωγού υδροδότησης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

Ενέκρινε επίσης το 1ο πρακτικό δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό, συντήρηση και ανακατασκευή υφιστάμενων υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Λακωνίας, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ. Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το 1ο πρακτικό

δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ έργου συντήρησης και κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων, ερεισμάτων και τεχνικών έργων στην εθνική οδό 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων διακήρυξης για την δημοπρασία του έργου επισκευής και αναβάθμισης των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργου συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικές οδούς σε Χράνους, Χρούσα και Νεοχώριο, από πιστώσεις του του 5ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στα πρανή του ποταμού Ξερίλα στις περιοχές Βελιγοστή και Κοτσιρίδι, με πιστώσεις του του 5ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επίσης, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού

διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 318.548,39 ευρώ έργο προστασίας από  την θαλάσσια διάβρωση του παραλιακού δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος στο Παράλιο Αστρος.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του “Πάρνωνας Α.Ε.” ΑΟΤΑ για την οργάνωση και λειτουργία στον εν λόγω δήμο περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου