Breaking

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ζαχάροβα σε Ε.Ε. με αφορμή τη Βουλγαρία: «Ετοιμαστείτε για ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, θα τα βάλουμε με ΟΛΗ την Ευρώπη»

Share

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση,απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος, προειδοποίησε την Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η πολιτικοποιημένη απόφαση της Βουλγαρίας να μειώσει με αδικαιολόγητο τρόπο το διπλωματικό μας προσωπικό στη Βουλγαρία, δεν θα μείνει σίγουρα χωρίς διμερή απάντηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Εκτιμώντας δε ότι η απέλαση από τη Βουλγαρία «υπερέβη κατά πολύ τη διπλωματική πρακτική», η Ζαχάροβα κάλεσε τη Σόφια και την Ε.Ε. να «αναλογιστούν την αρχή της αμοιβαιότητας στην οποία βασίζονται οι διπλωματικές σχέσεις».

Η ευρωπαϊκή διπλωματία «θα πρέπει να καταλάβει ότι η απερίσκεπτη υποστήριξη στις αντιρωσικές ενέργειες διαφόρων κρατών μελών, επιβάλλει στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευθύνη των συνεπειών τους, συμπεριλαμβανομένης της άποψης των αντιποίνων από την πλευρά μας», πρόσθεσε.

Η πρέσβυς της Ρωσίας στη Σόφια εξέτασε την Παρασκευή το κλείσιμο της πρεσβείας της στη χώρα, μετά την άρνηση της Βουλγαρίας να ανακαλέσει την απόφασή της να απελάσει 70 μέλη του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού.

Πρόκειται για έναν άνευ προηγούμενου αριθμό απελάσεων που ανακοινώθηκαν σε αυτή τη χώρα των Βαλκανίων, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά κατά παράδοση προσκείμενη στη Ρωσία.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου