Breaking

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Βίντεο με εμπρηστή που βάζει φωτιά στην Πεντέλη

Βίντεο με εμπρηστή που βάζει φωτιά στην ΠεντέληΣτο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο ντοκουμέντο που δίνει ενδεχομένως ένα σημαντικό στοιχείο για το πώς προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης και πήρε στη συνέχεια τεράστιες διαστάσεις.

Το βιντεοληπτικό υλικό που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, έχει καταγραφεί στη Χριστούπολη Σπάτων που βρίσκεται δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης και ενώ στη γύρω περιοχή οι πυροσβέστες δίνουν ήδη μάχη με τις φλόγες.

Σε αυτό εμφανίζεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας να περνάει το δρόμο με πολύ γρήγορο βήμα και έπειτα να σκύβει κάτω. Στη συνέχεια διακρίνεται να κρύβεται πίσω ένα δένδρο και αμέσως μετά φεύγει βιαστικά από το σημείο. Ακολούθως ξεσπάσει φωτιά ενώ ο μαυροφορεμένος άνδρας δεν έχει αντιληφθεί ότι παρακολουθείται από περίοικους.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο:

 

Για έκτη φορά κάηκε η Πεντέλη

Είναι η έκτη φορά τα τελευταία 41 χρόνια που η Πεντέλη καίγεται, και για ακόμη μια φορά εκφράζονται υποψίες ότι έγινε στόχος εμπρηστών. Οι κάτοικοι πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους, αφού γνωρίζουν ότι η περιουσία που με κόπο έχουν δημιουργήσει, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χαθεί. Αυτό αναδείχτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο με την αυτοκτονία του 80χρονου που δεν άντεξε να δει το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά. 

39 σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

Τριάντα εννιά κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν από τις μέχρι στιγμής αυτοψίες των μηχανικών στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της Πεντέλης

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 155 κτήρια: Από αυτά 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Πέντε Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου