Breaking

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Πούτιν: Ξεκινάει νέα εποχή-Το μοντέλο της Δύσης ξεθωριάζει

Share

Ομιλία του στο φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών

Έρχεται μια νέα εποχή και ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία, όταν μόνο κυρίαρχα κράτη θα μπορούν να προσφέρουν δυναμική ανάπτυξης και να γίνουν παράδειγμα για άλλες χώρες για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής, πιστεύει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε νέα του δημόσια παρέμβαση.

«Ξεκινάει μια νέα εποχή, ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία, και μόνο πραγματικά κυρίαρχα κράτη μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή δυναμική ανάπτυξης, να γίνουν παράδειγμα για άλλους σε πρότυπα και ποιότητα ζωής, προστασία των παραδοσιακών αξιών και υψηλών ανθρωπιστικών ιδανικών – μοντέλα ανάπτυξης στα οποία ένα άτομο δεν γίνεται μέσο, ​​αλλά ο υψηλότερος στόχος», είπε ο Πούτιν σε μια ολομέλεια του φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών «Ισχυρές Ιδέες για τους Νέους Καιρούς».

«Τονίζω ότι για να προχωρήσουμε στο μέλλον, πρέπει να θυμόμαστε το μεγάλο, ένδοξο παρελθόν μας, να βασιζόμαστε στις παραδόσεις και τις αξίες μας, να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας και, επαναλαμβάνω, να είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε, φυσικά, στο την ίδια ώρα».

Όσον αφορά για τη Δύση, σημείωσε τα εξής:

“Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Δύση απλά δεν μπορεί να προσφέρει στον κόσμο το δικό της μοντέλο για το μέλλον. To μοντέλο της συνολικής κυριαρχίας του «λεγόμενου χρυσού δισεκατομμυρίου» (golden billion) είναι άδικο.

Επεσήμανε τις «μεγάλες αλλαγές» που συντελούνται τώρα στον κόσμο και τις οποίες χαρακτήρισε μη αναστρέψιμες.«Και τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσονται τα θεμέλια και οι αρχές μιας αρμονικής και πιο δίκαιης, κοινωνικά προσανατολισμένης και ασφαλούς παγκόσμιας τάξης – μια εναλλακτική στην υπάρχουσα – ή, θα έλεγε κανείς, στη μονοπολική παγκόσμια τάξη που υπήρξε μέχρι τώρα, κάτι που από τη φύση του, φυσικά, γίνεται τροχοπέδη για την ανάπτυξη του πολιτισμού».

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου