Breaking

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Τελικά ποιοι είναι οι απατεώνες σε αυτή τη χώρα;

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022

Τελικά ποιοι είναι οι απατεώνες σε αυτή τη χώρα;Zougla Newsroom 

Έχουμε πολλές φορές γράψει για τα στραβά της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Προβλήματα με ανεπαρκείς δικαστές, αλλά κυρίως αδυναμία των Συμβουλίων να απομακρύνουν τους ακατάλληλους ή διεφθαρμένους δικαστικούς λειτουργούς. Επί χρόνια, και ενώ, πιστοποιημένα, δικαστικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, διασώζονται συνεχώς από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Ακολουθείται πολλές φορές η αρχέγονη συνταγή της συνεχούς μετάθεσής τους για να «συνετισθούν». Ή ακολουθούν τη γραμμή της «δεύτερης ευκαιρίας», η οποία όμως γίνεται... τρίτη, τέταρτη κ.λπ. κ.λπ. Λες κι αν υπηρετήσουν σε άλλη δικαστική περιφέρεια ή αν μείνουν παραπάνω, θα μεταβληθούν προς το καλύτερο οι ανύπαρκτες ικανότητές τους.

Κι αυτό ασφαλώς το πληρώνει, τελικά, ο πολίτης. Ο πολίτης που προσφεύγει στα δικαστήρια ως τελευταίο καταφύγιο για να βρει το δίκιο του. Υπάρχουν ακόμη πολίτες που περιμένουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου από αρεοπαγίτες που έχουν προ πολλού συνταξιοδοτηθεί!!! Γιατί, λέει, η διάσκεψη έγινε λίγο πριν πάρουν σύνταξη. Ενώ καθημερινά αφαιρούνται υποθέσεις από δικαστικούς που έχουν μεγάλη καθυστέρηση για να ανατεθούν σε άλλους. Κι ο καημένος ο πολίτης περιμένει μήνες και χρόνια. Γιατί τα Πειθαρχικά δεν λειτουργούν σωστά. Αυτοί, όμως, οι ανίκανοι δικαστικοί πληρώνονται κανονικά από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Τι ζει, τελικά, αυτός ο λαός!

Όμως, το μεγάλο πλήγμα το δέχεται ο ίδιος ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ο θεσμός τον οποίο ο Βολταίρος αποκάλεσε ως την «ωραιότερη λειτουργία της Δημοκρατίας». Μειώνεται το κύρος του, και οι συνέπειες σε βάθος χρόνου θα είναι τραγικές για τον τόπο.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της ευθύνης για την καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης το φέρουν οι κυβερνήσεις. Όλοι θυμόμαστε την παρέμβαση που έγινε το 2019 υπέρ των κατηγορούμενων τραπεζιτών για να μπουν στο αρχείο οι υποθέσεις τους. Το έγκλημα της απιστίας ξαφνικά έγινε μόνο με έγκληση του παθόντος. Δηλαδή θα έπρεπε οι τράπεζες να υποβάλουν έγκληση στον εαυτό τους! Φυσικά, αυτό δεν έγινε και όλες οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο!

Δυστυχώς, το ίδιο έγινε και με το έγκλημα του κακουργήματος της απάτης. Κι αυτό από το 2021 διώκεται μόνο με έγκληση του παθόντος. Δηλαδή ξαφνική ανατροπή για ό,τι συνέβαινε από το 1950!

Το θέμα δεν είναι ότι μπήκαν πάλι στο αρχείο ένα σωρό υποθέσεις (φίλων, χρηματοδοτών, κολλητών, κομματικών κ.λπ.). Το σημαντικότερο είναι ότι δέθηκαν τα χέρια των αστυνομικών και άλλων οικονομικών αρχών. Βλέπουν και ακούν για μεγαλοαπατεώνες να δρουν καθημερινά εξαπατώντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες και δεν μπορούν να κινηθούν. Ούτε μια κατάθεση να πάρουν. Διότι απαιτείται έγκληση των παθόντων. Όμως, όπως μας λένε οι παλιοί αστυνομικοί της Ασφάλειας, ώσπου να καταλάβουν οι πολίτες την απάτη οι απατεώνες έχουν εξαφανιστεί με τα λεφτά. Χώρια που όλοι ξέρουν πως δύσκολα ένας πολίτης τολμάει να καταγγείλει τέτοια κυκλώματα. Αλλιώς ήταν τα πράγματα όταν το έγκλημα ήταν αυτεπάγγελτο. Η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία κ.λπ. κινούνταν άμεσα και προστάτευαν τους πολίτες από τα νύχια των αρπακτικών.

Το κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι πολίτες πιστεύουν πως φταίει η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία κ.λπ. Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια. Φταίνε οι πολιτικοί με τις συνεχείς παρεμβάσεις τους στο έργο της Δικαιοσύνης και των Αρχών.

Και τώρα θα μου πείτε: Γιατί, ενώ έλαβαν τα μηνύματα για την ανωμαλία που προκλήθηκε, δεν επαναφέρουν τις παλιές διατάξεις ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα; Η αλήθεια; Γιατί ντρέπονται. Γιατί αν το αλλάξουν τώρα, δηλαδή μετά από έναν χρόνο, θα φανεί ότι έγινε σκόπιμα για να βολευτούν κάποιοι. Και προτιμούν να το αφήνουν έτσι. Κι ας εξαπατώνται οι Έλληνες πολίτες από τα αρπακτικά που συνεχώς πληθύνονται. Ας δούμε τι γίνεται με τους απατεώνες στο Διαδίκτυο με το fishing. Καθημερινά εξαπατώνται εκατοντάδες πολίτες και χάνουν τα λεφτά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς. Καθημερινά εξαπατώνται πολίτες από μεγαλοαπατεώνες που εμφανίζονται ως επενδυτές κ.λπ. Και οι οικονομικές αρχές κοιτάνε απλώς γιατί δεν μπορούν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως.

Τώρα, επανέρχομαι στο ερώτημα που τέθηκε ως τίτλος του άρθρου: Τελικά ποιοι είναι οι απατεώνες σε αυτή τη χώρα; Απαντήστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου