Breaking

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Το ουραίο στροφείο η αιτία του δυστυχήματος

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Το ουραίο στροφείο η αιτία του δυστυχήματος  Αδάμ Αλεξόπουλος

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο 21χρονος Τζακ Φέντον από τη Μεγάλη Βρετανία, στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας, μπροστά στα μάτια του αδελφού του και των φίλων του, οι οποίοι ταξίδεψαν με ελικόπτερο τύπου Bell 407 από το νησί των ανέμων, τη Μύκονο έως και το ιδιωτικό ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Ο 21χρονος επέβαινε στο ελικόπτερο με τρία ακόμα άτομα και τον πιλότο. Το ελικόπτερο ακολουθούσε σε σχηματισμό ένα ακόμα, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου. Το πρώτο ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του. Για άγνωστη αιτία, ενώ και οι τέσσερις επιβάτες αποβιβάστηκαν, ο 21χρονος αποκόπηκε και χτυπήθηκε από το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου ενημέρωσε τον πιλότο του δεύτερου που ακολουθούσε και εκείνος με τη σειρά του ζήτησε άδεια για την εκτροπή του δρομολογίου, οπότε και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να μην αντικρίσουν όλα όσα είχαν συμβεί. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο τελικός προορισμός, όπου στη συνέχεια θα αναχωρούσαν με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών tabloids, πρόκειται για οικογένεια με μεγάλη επιφάνεια και μέλος του βρετανικού «jet set». 

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με έμπειρους πιλότους ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πιλότοι των «Χιούι» ανέφεραν πως το ουραίο στροφείο και το κύριο στροφείο δουλεύουν ταυτόχρονα. Για τον λόγο αυτό, όταν μεταφέρονται επιβάτες και ειδικά όταν αυτοί δεν έχουν εμπειρία, ο μηχανικός ή ο πιλότος βγαίνει πρώτος και στέκεται δίπλα από την πόρτα των επιβατών.

Με αυτή την ενέργεια όπως επισημαίνουν μηδενίζεται η πιθανότητα από τον θόρυβο και τον αέρα που προκαλεί το κυρίως στροφείο να προκληθεί ατύχημα. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συνέβη στην περίπτωση του 21χρονου Άγγλου, ο οποίος χτυπήθηκε και διαμελίστηκε από το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου.

Μάλιστα, ανατρέχουν αρκετά χρόνια πίσω, σε ένα γνωστό ατύχημα με ελικόπτερο στους κύκλους των «ελικοπτεράδων». Τότε, ένας μοναχός από το Άγιον Όρος είχε χτυπηθεί από το ουραίο στροφείο, ωστόσο δεν τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Όσον αφορά το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης, από το Α.Τ. Παιανίας έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του πιλότου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις. Από τους αστυνομικούς έχει συλληφθεί ο πιλότος και δύο τεχνικοί εδάφους. Οι προαναφερόμενοι οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες του 21χρονου που δημοσίευσε η Daily Mail: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου