Breaking

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Κομισιόν: Εξοικονομήστε φυσικό αέριο για να σώσουμε τον χειμώνα – Μείωση του θερμοστάτη στα νοικοκυριά

Έκκληση στα κράτη μέλη να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο προκειμένου να βγει ο δύσκολος χειμώνας, απευθύνει η Κομισιόν στα κράτη στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες, και έχει ήδη στην κατοχή του το ΜΕGA.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει δύο επίπεδα.

Πρώτον, αλληλοβοήθεια μεταξύ των κρατών σε περίπτωση που κάποιο κράτος αντιμετωπίσει ελλείψεις σε φυσικό αέριο, και δεύτερον, «μεγάλη εξοικονόμηση» στη θέρμανση με εκστρατείες που θα απευθύνονται σε νοικοκυριά:

Προτείνεται η μείωση των θερμοστατών στα νοικοκυριά κατά 1°C, και επιβολή μειωμένης θέρμανσης δημόσιων κτιρίων, γραφείων και εμπορικών κτιρίων στους 19°C.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί, επίσης, τις χώρες της ΕΕ, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής του καυσίμου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, σε άνθρακα και πυρηνική ενέργεια.

Επίσης, ζητείται από τη βιομηχανία που τρέχει με φυσικό αέριο, να μειώσει την παραγωγή της. Σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τί παράγει η κάθε βιομηχανία και τί προσφέρει στην κοινωνία, δηλαδή,  τί αντίκτυπο θα έχει στην κοινωνία, εάν μειώσει την παραγωγή της στον τομέα της υγείας ή της ασφάλειας.

Για παράδειγμα, θα μπορεί να ζητηθεί η μείωση παραγωγής σε ένα εργοστάσιο που παράγει γυαλί, αλλά εάν αυτό το γυαλί χρησιμοποιείται για δοχεία τροφίμων, φιαλίδια και σύριγγες τότε δεν θα διακοπεί η παραγωγή.

Mega.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου