Breaking

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Ἀστυνομικοί χτυποῦν τόν π.Στυλιανό Καρπαθίου ὥστε νά μήν λειτουργήσει στόν πρ. Ἠλία!

 

Share

…Καταρχάς θέλω να σας τονίσω ότι το βίντεο το οποίο βγήκε προς τα έξω δεν προέρχεται από εμένα. Διότι υπήρχε αρκετός κόσμος, βγήκαν από τα παράθυρα στα μπαλκόνια τους οι άνθρωποι και ούτω καθεξής.

Προσέξτε. Ενενήντα δύο χρόνια τώρα ανεμπόδιστα τιμάται ο Προφήτης Ηλίας πάνω στον Υμηττό με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, και 24 συναπτά έτη της δικής μου διακονίας. Πάντοτε και εγώ σε συνεργασία με το Δήμο και την Πυροσβεστική. Η περιοχή εκείνη κατά την γιορτή του Προφήτου Ηλία ήταν κατάμεστη και ο Ναός ετιμάτο από τους Ηλιουπολίτες.

Εδώ και τρία χρόνια με το νέο Δήμαρχο -με την απλή αναλογική και ούτω καθεξής, ξέρετε τί είχε συμβεί- του 16%, δημιουργούνται συνεχώς τεράστια προβλήματα.

Εφέτος μετά την Θεία Λειτουργία, με απάτη … ακούστε … Σε μια απόσταση από το Ναό ήταν η αστυνομία. Μου στέλνουν έναν δημοτικό υπάλληλο και μου λέει… «Πάτερ, επειδή ο κόσμος ανεβαίνει από τα κατσάβραχα για να ‘ρθει, για να παρακάμψει την αστυνομία, μας είπε ο διοικητής κατεβείτε κανονικά για να μην έχουμε κανένα ατύχημα.»

Αυτό ήταν αληθινή απάτη διότι μόλις κατεβήκαμε κάτω, με δέκα αστυνομικούς, με ένα περιπολικό και με μία κλούβα επετέθησαν εναντίον μου, με έριξαν δύο φορές κάτω. Κάποιος μάλιστα αστυνομικός φόρεσε μαύρα χοντρά γάντια με εξογκώματα για να με χτυπήσει, και θα το έπραττε εάν δεν παρενέβαιναν άνθρωποι εκεί μέσα. Πίεση. Σπρώξιμο. Άσκηση σωματικής βίας. Δύο φορές με έριξαν και όταν τους προέτεινα τα χέρια μου να μου περάσουν χειροπέδες αρνήθηκαν (σ.σ. δεν ακούγεται καλά).

Τους ζητώ λοιπόν εισαγγελική εντολή ή ένταλμα συλλήψεως και δεν είχαν. Τους απαντώ «Φέρτε μου επίσημο έγγραφο, τηλεφωνήστε μου και σε 10 λεπτά θα είμαι παρών στο Τμήμα». Έχουν περάσει 24 ώρες και ακόμη περιμένω.

Καταφέραμε να ξεφύγουμε και ακούσαμε… άκουσον άκουσον κύριε Δαμιανίδη, τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος όχι να επικαλείται τον εισαγγελέα αλλά να παίρνει τον δήμαρχο του 16% και να του λέει: «Δήμαρχε τα πράγματα δυσκόλεψαν».

Ακούσαμε άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι έλεγαν και συζητούσαν μεταξύ τους: «Καλά, είναι σοβαρά πράγματα αυτά που κάνουμε σήμερα;»

Την παραμονή μάλιστα, προχθές, κατά την διάρκεια του Εσπερινού, είχαν στην είσοδο του Ναού 4 περιπολικά με 15 αστυνομικούς απ’ έξω. Η μεγάλη εικόνα του Προφήτου, την οποία φυλάττουμε σε άλλο σημείο κατά την διάρκεια του έτους, δεν επετράπη να ανέβει πάνω στο Ναό.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εκείνος ο οποίος πρωτοστάτησε είναι ο δήμαρχος σε μία πόλη η οποία είναι ό,τι χειρότερο, βρωμάει από την μία άκρη στην άλλη. Και μέσα στα τρία χρόνια, προσέξτε, όλα τα ξερά δέντρα τα πήρε πριν 10-15 μέρες, τα άλεσε και έκανε τύμβους καστά. Το καταλαβαίνετε; Που αν κάποιος πετάξει το τσιγάρο του και μόνο θα πιάσει φωτιά. Καταλάβετε;

Και έγινε ουρά του ανθρώπου αυτού, με συγχωρείτε θα την πω την λέξη, έγινε γιουσουφάκι του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος. Αυτό δεν ξέρω αν το ακούει ο Θεοδωρικάκος ούτε ο κ. Βορίδης. Εξευτελισμός της αστυνομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτά δε συνέβησαν άλλες δύο φορές στην τριετία. Πριν μάλιστα δύο (σ.σ. ή τρία δεν ακούγεται καλά) χρόνια μας προσήγαγαν διότι μέσα στο Ναό θέλαμε να κάνουμε την σχετική περιποίηση για τον εορτασμό του Προφήτου Ηλία. Μείναμε 6 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα και μας απέλυσαν ελλείψει κατηγορίας. Έξι ώρες! Το αντιλαμβάνεσθε;

Εν τω μεταξύ πρέπει να ξέρετε ότι πάνω στον Υμηττό εκείνη την ώρα έκαναν περίπατο πάρα πολλοί άνθρωποι. Εμάς περίμεναν.

Ακούστε κύριε Δαμιανίδη να μην σας ταλαιπωρώ. Έχουμε μία κυβέρνηση που θέλει να στηρίζεται στους ομοφυλόφιλους και στους βιαστές. Να τους χαίρεται. Και τέτοιους έχει και η αστυνομία της Ηλιούπολης μέσα. Το πιστεύετε;

Και μοιράζει η κυβέρνηση και εξαγοράζει τους πάντες. Μοιράζει τα ευρώ και εξαγοράζει τους πάντες.

Όσον αφορά δε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Πρωτοσύγκελος κοιμάται μακάριο ύπνο.

….. Ακούσαμε, διότι το πράγμα είχε πάρει έκταση και ακούσαμε συζητήσεις: «Θα τον πολεμήσουμε διότι αυτός, από την πλευρά της Εκκλησίας, είναι εκείνος ο οποίος προωθεί τον αντιεμβολιασμό.»

Αντιλαμβάνεσθε; Με συγχωρείτε αν είχα ένταση αλλά θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα πω για να [γνωρίζουμε] τί γίνεται.

Θα αντισταθούμε. Για τα παιδιά μας. Για την Πατρίδα μας. Είναι ποτέ δυνατόν; Το ήθος των παιδιών μας, των εγγονών μας, να το εγκαταλείψουμε σε αυτούς οι οποίοι έχουν φίλους και κουμπάρους ομοφυλόφιλους και βιαστές; Όποιοι και να ‘ναι αυτοί.

Ήταν μία παράνομη πράξη της Πολιτείας και γι’ αυτό έβαλαν, με συγχωρείτε για την έκφραση, την ουρά στα σκέλια και σηκώθηκαν και έφυγαν. Αλλά προϋπήρξε όμως αντίσταση 15-20 ανθρώπων, με τους οποίους είχαμε κατεβεί μαζί με την Εκκλησία, και ήταν ανέτοιμοι, χωρίς ένταλμα συλλήψεως, να με συλλάβουν. …

tasthyras

focusfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου