Breaking

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Παγκόσμιος συναγερμός: Ο κινεζικός στρατός «προετοιμάζεται για πόλεμο»!

Share

Δυσοίωνη ανάρτηση στο Weibo εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Η ανάρτηση μιας ομάδας του κινεζικού στρατού σχετικά με την «προετοιμασία για πόλεμο» προσέλκυσε ευρεία στήριξη στο κοινωνικό δίκτυο Weibo.

Αν και έρχεται καθώς η Κίνα έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για προκλήσεις σχετικά με την Ταϊβάν, η ανάρτηση μπορεί να είναι εντελώς αβλαβής – και να αναφέρεται στην επερχόμενη επέτειο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και μια ατάκα από την ομιλία του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

Μπορεί όμως και όχι.

Ένα μήνυμα που περιείχε μόνο δύο χαρακτήρες στα Μανδαρινικά δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή στη σελίδα Weibo του Στρατού της 80ης Ομάδας του PLA, με έδρα το Weifang, στην επαρχία Shandong. Γρήγορα προκάλεσε πάνω από 300.000 θετικές αντιδράσεις και σχεδόν 20.000 σχόλια.

Η φράση θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «προετοιμαστείτε για πόλεμο» ή «έτοιμοι να πολεμήσετε», αλλά οι Global Times είπαν ότι η σωστή μετάφραση ήταν «Προετοιμασία για πόλεμο!»

Ο Σι έχει πει προηγουμένως ότι μόνο όσοι είναι ικανοί να πολεμήσουν μπορούν να σταματήσουν τις μάχες από το ξεκίνημά τους και μόνο όσοι είναι προετοιμασμένοι για πόλεμο δεν χρειάζεται να σκοντάφτουν σε μία (μάχη), ανέφερε το πρακτορείο, το οποίο είναι η αγγλόφωνη θυγατρική της People’s Daily, της επίσημης εφημερίδας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η Στρατιά της 80ης Ομάδας παρείχε πρόσθετο πλαίσιο σε ένα σχόλιο, λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε κατά νου τη θεμελιώδη ευθύνη της προετοιμασίας για πόλεμο και της ηγεσίας στο ταξίδι ενός ισχυρού στρατού».

Η 1η Αυγούστου θα σηματοδοτήσει την 95η επέτειο από την ίδρυση του PLA και ο κινεζικός στρατός ετοιμάζεται να γιορτάσει. Ωστόσο, η ανάρτηση στο Weibo έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σι και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία ο Κινέζος ηγέτης έστειλε ένα πολύ αιχμηρό μήνυμα στις ΗΠΑ.

«Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν. Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ξεκάθαρη ματιά σχετικά με αυτό», είπε ο Σι στον Μπάιντεν, σύμφωνα με την κινεζική ανάγνωση της κλήσης. Το Πεκίνο είναι σθεναρά αντίθετο «στον κάθε είδους αυτονομισμό της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο Σι.

Το Πεντάγωνο φέρεται να έχει αναπτύξει ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για να στείλει επιπλέον πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή, ενώ η Κίνα απείλησε τις ΗΠΑ με «αφόρητες συνέπειες» σε περίπτωση που η επίσκεψη προχωρήσει, με ορισμένους ειδικούς να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν την επίθεση στην Ταϊβάν στην απάντηση σε μια τέτοια «πρόκληση».

Το Πεκίνο θεωρεί επίσημα το νησί κυρίαρχο έδαφος της Κίνας, το οποίο θα επανενσωματωθεί εν ευθέτω χρόνω.

φωτο αρχειου

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου