Breaking

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Κοιτάξτε τι όμορφα το περνάνε ,για να μην σου κλέψουν την κάρτα θα βάλεις τσιπάκι !

Share

Μια πολωνο-βρετανική εταιρεία προσφέρει σε ιδιώτες την ευκαιρία να λάβουν ένα υποδόριο εμφύτευμα στο εσωτερικό του χεριού, ικανό να κάνει πληρωμές όπως οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα ή πληρωμή ψηφιακό.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε περί τίνος πρόκειται λεπτομερώς και πώς λειτουργεί αυτή η καινοτομία, πολύ ενδιαφέρουσα αλλά κατά κάποιο τρόπο και ενοχλητική ή αλλιώς διχαστική.

Υποδόρια μικροτσίπ για πληρωμές: ναι ή όχι;

Η εταιρεία, κάλεσε Walletmor, πουλά μικροτσίπ στο μέγεθος μιας μικρής παραμάνας που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα του χεριού του ατόμου και κοστίζουν poco περισσότερα από 200 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότερα από 200 άτομα έχουν ήδη λάβει το μικροτσίπ και η Walletmor πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να ανησυχούν μήπως χάσουν το πορτοφόλι τους ή κλέψουν την πιστωτική τους κάρτα.

Μια εθνική μελέτη που διεξήχθη από την BIOSTAT διαπίστωσε ότι πάνω από το 72% των Πολωνών ανησυχούν κλοπή ή απώλεια του πορτοφολιού ή των πιστωτικών καρτών σας. Σχεδόν το 47% δήλωσε επίσης ότι θα υποβληθεί σε εμφύτευση εάν ήταν εντελώς δωρεάν.

Στην πραγματικότητα, το σύστημα σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να φέρετε οποιαδήποτε μορφή φυσικής πληρωμής, όπως κινητό τηλέφωνο ή κάρτα. «Μπορεί να αντικαταστήσει ένα ογκώδες πορτοφόλι και είναι μια βολική εναλλακτική λύση σε μια πιστωτική κάρτα ή μια συσκευή με λειτουργία πληρωμής», δήλωσε η εταιρεία.

Η ιδέα της εμφύτευσης μικροτσίπ δεν είναι νέα: στη Σουηδία κάποιοι ζήτησαν να λάβουν μικροτσίπ που περιέχουν δεδομένα εμβολιασμού για τον COVID-19, αλλά αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που χρησιμοποιείται μικροτσίπ για την πραγματοποίηση πληρωμών. Μετά τη διαδικασία, οι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα στην εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού και μπορούν να κάνουν αμέσως αγορές στους περισσότερους εμπόρους σε όλο τον κόσμο, απλώς σαρώνοντας το χέρι τους στη συσκευή ανάγνωσης καρτών.

«Κάθε μέρα λαμβάνουμε πολλά τηλεφωνήματα από όλη την Πολωνία που μας ζητούν πληροφορίες για το εργοστάσιο και πού μπορεί να πραγματοποιηθεί», αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας. «Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που αυτή τη στιγμή η ουρά των πελατών που περιμένουν στη χώρα μας είναι αρκετές δεκάδες».

Σύμφωνα με τον Wojtek Paprota, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της Walletmor, το εμφύτευμα είναι απλό και «ανώδυνο», αλλά πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες υπό τακτικές συνθήκες υγιεινής. Προς το παρόν, η διαδικασία προσφέρεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελβετίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 11 κέντρα σε όλη την Πολωνία. Σε ένα δελτίο τύπου, η Walletmor ανακοίνωσε τη συνεργασία με ένα «εθνικό δίκτυο» γιατρών που είναι πρόθυμοι να κάνουν τη διαδικασία. Ο Szymon Manasterski, ειδικός ορθοπεδικός που συνεργάζεται με την Walletmor, το είπε η διαδικασία διαρκεί poco περισσότερο από 25 λεπτά, ενώ το εμφύτευμα διαρκεί μόλις τέσσερα λεπτά. Το φυτό, το οποίο έχει πάχος λιγότερο από ένα χιλιοστό, εισάγεται κάτω από το δέρμα μέσω μιας τομής. Λήγει πέντε χρόνια μετά την ενεργοποίηση, αλλά μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σύμφωνα με το Walletmor.

Εμφυτεύματα μικροτσίπ που σας επιτρέπουν να πληρώσετε με το χέρι

—–

*Σχεδόν το 47% δήλωσε επίσης ότι θα υποβληθεί σε εμφύτευση εάν ήταν εντελώς δωρεάν.Στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου