Breaking

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ένας πολίτης θυμάται…

Share

Θυμάμαι τον Τσιόδρα να λέει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα ο κορωνοϊός γιατί δεν έχουμε απ’ ευθείας πτήσεις απ’ την Κίνα.

Θυμάμαι τον Παπαδόπουλο επί μήνες να έρχεται απ’ έξω και να μας λέει να μείνουμε μέσα.

Θυμάμαι τον Χαρδαλιά να λέει ότι αν φορέσουμε όλοι μάσκες για 14 μέρες θα εξαφανίσουμε τον κορωνοϊό.

Θυμάμαι τον Τσιόδρα να λέει ότι τα παιδιά έχουν ένα ένζυμο στην μύτη που τα θωρακίζει από τον κορωνοϊό. Σε λίγο θα ανοίξει η πλατφόρμα για έμβρυα.

Θυμάμαι τον Βασιλακόπουλο να λέει ότι το Ισραήλ έχει κάνει ειδική συμφωνία με την Pfizer για να πάρει πολλές δόσεις και να κάνει πείραμα στον πληθυσμό.

Θυμάμαι τον Λαζανά να λέει ότι θα ήταν τραγικό να έχουμε επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο και να αναγκαστεί ένα πολεμικό πλοίο να γυρίσει πίσω λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Θυμάμαι τον Τσιόδρα και τον Γεωργιάδη να λένε ότι είναι λάθος η χρήση της μάσκας από υγιείς ανθρώπους.

Θυμάμαι να λένε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο και μετά από λίγες μέρες σταμάτησαν το Astra Zeneca για τους κάτω των 40.

Θυμάμαι τον Σύψα να λέει ότι οι μετανάστες στις δομές είναι νέοι και παιδιά και δεν κινδυνεύουν από τον ιό.

Θυμάμαι τον Χαρδαλιά να ενημερώνει για τον κορωνοϊό φορώντας μάσκα και να ενημερώνει για τις φωτιές χωρίς μάσκα.

Θυμάμαι τον Σκέρτσο να λέει ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Θυμάμαι τον Πέτσα να αποκαλεί φορολογούμενους πολίτες «τζαμπατζήδες» για τα δωρεάν ράπιντ και να λέει ότι το να χάσει κάποιος το εισόδημά του είναι κίνητρο για να εμβολιαστεί.

Θυμάμαι την Παγώνη να λέει ότι δεν είναι και έγκλημα να εμβολιαστεί ένας 15χρονος κρυφά απ’ τους γονείς του.

Θυμάμαι τον Πορτοσάλτε να λέει να μην παίρνουν σύνταξη οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι.

Θυμάμαι τον Ευαγγελάτο να κοιτάζει ακτινογραφίες με το ένα χέρι στο πηγούνι και το άλλο στην τσέπη, και μετά να λέει ότι σε κάποια σημεία θα έπρεπε να είναι πιο σκούρες.

Θυμάμαι που μιλούσαν για «έξυπνα μέτρα» και έκλειναν τα περίπτερα 00:00-05:00.

Θυμάμαι τον Τσίπρα να λέει ότι ο Σύριζα έβαλε πλάτη στην πανδημία και κάθε μέρα η νεολαία του έκανε πορείες για τον Κουφοντίνα.

Θυμάμαι τον Μόσιαλο να λέει ότι δεν πάμε σε τρίτη δόση για όλον τον πληθυσμό αλλά κάποια στιγμή μετά από έναν χρόνο από την δεύτερη δόση μπορεί να χρειαστεί.

Θυμάμαι που μιλούσαν για «έξυπνα μέτρα» και αποφάσισαν να επιτρέπεται το μπάνιο στην θάλασσα αλλά όχι το ψαροντούφεκο.

Θυμάμαι τον Γεραπετρίτη να λέει ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.

Θυμάμαι την Παγώνη να λέει ότι τον Σεπτέμβριο πετάμε τις μάσκες. Τον Δεκέμβριο στην εκπομπή του Μουτσινά αποφάσισε να φοράμε διπλή.

Θυμάμαι να λένε για πανδημία ανεμβολίαστων και οι 9 στους 10 εμβολιασμένοι που ξέρω είμασταν θετικοί. Καλή ανοσία.

Θυμάμαι τον Τσίπρα να λέει ότι δέχεται το ρίσκο της διασποράς του κορωνοϊού στις διαδηλώσεις (αυτός τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος).

Θυμάμαι ότι το καλοκαίρι έκλεισαν μόνο την Μύκονο και μετά από δύο μέρες έπεσαν τα κρούσματα και την άνοιξαν πάλι. Μάλλον έγινε θαύμα λόγω της Τήνου που είναι δίπλα.

Θυμάμαι την Παπαευαγγέλου να λέει ότι η κακοκαιρία «Μήδεια» θα μας δυσκολέψει και θα μας κλείσει μέσα στα σπίτια μας και έτσι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις ημέρες που θα χρειαστεί αναγκαστικά να μείνουμε στο σπίτι.

Θυμάμαι που μιλούσαν για «έξυπνα μέτρα» και δεν μας άφηναν να πάμε από νομό σε νομό, ενώ όποιος ερχόταν απ’ το εξωτερικό μπορούσε να πάει όπου ήθελε.

Θυμάμαι τον Σκέρτσο να λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας γιατί όταν τελειώσει ο κορωνοϊός θα μας μείνουν οι ΜΕΘ.

Θυμάμαι τον Γώγο να εισηγείται να κυκλοφορούμε έξω ανάλογα με τον αν οι ταυτότητες μας λήγουν σε μονό ή ζυγό αριθμό.

Θυμάμαι να μας λένε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες και έχουμε μπει στον τρίτο χρόνο.

Τέλος, θυμάμαι την Μπακογιάννη να με αποκαλεί ψεκασμένο επειδή αμφισβητώ -πλέον- την αξιοπιστία του συστήματος.

Για όλα τα παραπάνω τους έχω γραμμένους κανονικά και έχω πιστέψει πως για να επιζήσω πρέπει να κάνω τα αντίθετα απ’ όσα λένε, αφού για το συμφέρον του Μπουρλά και των αφεντικών του, αλλά και για τις δικές τους ‘κονόμες δεν με υπολογίζουν σαν αυτόνομο άτομο, αλλά ένα αναλώσιμο είδος, ένα πειραματόζωο…

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου