Breaking

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Η κυβέρνηση εξαντλεί τον αυταρχισμό της στους υγειονομικούς

Share

Η ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας υγειονομικών σε αναστολή, στον δρόμο έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, την Πέμπτη 7/7, απαντήθηκε από την κυβέρνηση με μαζικές συλλήψεις! Περίπου 40 υγειονομικοί, μέλη του δικτύου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας από 30 νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Αθήνας και μέλη του σωματείου των υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας (ΣΥΔΕ) οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κινήθηκε εναντίον τους αυτόφορη διαδικασία και καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα!

Εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, καθώς οι κατηγορίες της “παρακώλυσης της κυκλοφορίας” και της “απείθειας κατά της αρχής” καταπίπτουν αυτομάτως, απλά και μόνο από την παρακολούθηση των βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Δυστυχώς για τους υγειονομικούς -αλλά και για όλους μας- ούτε η “παρακώλυση” ούτε η “απείθεια” είναι ο λόγος αυτών των συλλήψεων. Ο μόνος λόγος είναι ότι αυτή η κυβέρνηση – ανδρείκελο έχει αποφασίσει και εκτελεί στα έξι μέτρα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Μπροστά στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων τα οποία υπηρετεί, δεν διστάζει να τσαλαπατήσει και το Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.

Στο όνομα δήθεν της “προστασίας της δημόσιας υγείας”, εδώ και πάνω από 10 μήνες, έχει καταδικάσει χιλιάδες εργαζόμενους σε ένα πρωτοφανές καθεστώς ομηρίας, όπου δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, ούτε τους επιτρέπεται να εργαστούν. Και πλέον, όπως φαίνεται, δεν τους επιτρέπεται ούτε καν να διαμαρτυρηθούν!

Προφανώς για την κυβέρνηση, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία συνιστά απειλή κατά του πολιτεύματος, αφού οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί προσήχθησαν στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή βρήκαν το σθένος να αντισταθούν σε ένα μέτρο άχρηστο από υγειονομικής άποψης, παράλογο με κάθε έννοια της κοινής λογικής, και παράνομο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα!

Το ΕΠΑΜ, εξ αρχής, σταθερά και με συνέπεια, βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, που κλιμακώνεται με γοργούς ρυθμούς, και εκφράζεται είτε με ξύλο και χημικά, είτε με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, είτε με “προστατευτικά” μέτρα που μόνο σκοπό έχουν την περιστολή των ελευθεριών μας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Οφείλουμε, ωστόσο, να υπενθυμίσουμε στους υγειονομικούς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ότι ο καιρός των διαμαρτυριών έχει παρέλθει προ πολλού. Ιστορικά, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή, όπου οι κυβερνήσεις λειτουργούν απλώς ως ψυχροί εκτελεστές των εντολών που λαμβάνουν από τα μεγάλα “αφεντικά” τους και δεν ενδιαφέρονται ούτε για την καταστροφή που προκαλούν στον λαό και τη χώρα, αλλά ούτε και για το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρει η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων μας, είναι η πολιτική συσπείρωση σε μια πλατιά, δημοκρατική, πατριωτική συμμαχία, για την απελευθέρωση της χώρας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης! Αυτή τη Συμμαχία Ανατροπής καλούμε και τους υγειονομικούς, αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να τη δυναμώσουν με την ενεργό συμμετοχή τους, για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τη ζωή μας, προτού να είναι πολύ αργά!

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου