Breaking

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Λαβρόφ: «Τα ευρήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε Ντονμπάς αναφέρουν άμεσες παραβιάσεις της BTWC (Σύμβασης για Βιολογικά όπλα)!

Share

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει: «Τα ευρήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του SVO (ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης) σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονμπάς όσο και στις παρακείμενες αναφέρουν ξεκάθαρα άμεσες παραβιάσεις της BTWC (Σύμβασης για Βιολογικά όπλα) ».Την ίδια στιγμή το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό του Ρώοσυ πρέσβη στο Βερολίνο που αναπαρήγαγε αυτή την είδηση κι αυτή τη δήλωση Λαβρόφ. Οι μηχανισμοί λογοκρισίας της Δύσης δεν έχουν προηγούμενο. Παραπέτασμα .

Τα αντίστοιχα ντοκουμέντα παρουσιάστηκαν στην Ουάσιγκτον και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διευκρινίσεις επί του θέματος ζητήθηκαν συμβατά με τη Σύμβαση για βιολογικά όπλα. Αλλά η αμερικάνικη κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογηθεί και διαβεβαιώνει πως όλες οι βιολογικές έρευνες στην Ουκρανία υπηρέτησαν αποκλειστικά σκοπούς ειρηνικούς ή πολιτικούς, χωρίς αποδείξεις κοροϊδεύοντας εαυτόν.

2 ακόμη βιολογικά στρατιωτικά εργαστήρια ανακαλύφθηκαν σ’ επικράτεια του Λούγκανσκ, στο Rubezhnoe και στο Severodonetsk αναφέρει το reseauinternational. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των Ουκρανών στρατιωτών δείχνουν ότι σαφώς χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μέχρι στιγμής διακριτικά, ο ρωσικός στρατός βρήκε δύο αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στις πόλεις Rubezhnoe και Severodonetsk, στο έδαφος της περιφέρειας Lugansk.

Καθώς η απόσυρση του ουκρανικού στρατού ήταν ταχεία, δεν ήταν δυνατό να αφαιρεθεί ή να καταστραφεί το περιεχόμενο αυτών των εργαστηρίων, αλλά όλα ναρκοθετήθηκαν προσεκτικά. Επί τόπου βρίσκονται εκπρόσωποι της αστυνομίας αλλά και πραγματογνώμονες προκειμένου να καταλάβουν τι γινόταν στα εργαστήρια αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι, με τα δικαιολογητικά, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 6 Μαρτίου του τρέχοντος έτους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για ουκρανικά στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια!

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου