Breaking

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Σοκ στην Αυστρία από την αυτοκτονία γιατρού που ήταν υπέρμαχος των εμβολιασμών για Covid

Share
Τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τους εισαγγελείς, ανέφεραν ότι βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας και δεν σχεδιάζουν νεκροψία

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Αυστρία η είδηση της αυτοκτονίας μίας γιατρού, που ήταν υπέρμαχος των εμβολιασμών ενώ πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως οι αυστριακές αρχές έχουν αποκλείσει τη διενέργεια νεκροψίας.

Η εν λόγω γιατρός είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα πολλές φορές, λόγω της εμβολιαστικής του εκστρατείας ενώ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

«Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φόβο. Το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στην Αυστρία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Alexander Van der Belen.
«Αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το μίσος. Και αυτοί οι άνθρωποι εκφόβισαν, πρώτα στο Διαδίκτυο και μετά αυτοπροσώπως».

Δεν διενεργείται νεκροψία

Το σώμα της γιατρού – η οποία έδινε συχνά συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προώθηση του εμβολιασμού– βρέθηκε στο γραφείο του στην Άνω Αυστρία την Παρασκευή (29/7/2022).
Τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τους εισαγγελείς, ανέφεραν ότι βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας και δεν σχεδιάζουν νεκροψία.

Εγκαταλείπεται η υποχρεωτικότητα

Η Αυστρία τον περασμένο μήνα εγκατέλειψε τα σχέδια για την εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους ενήλικες κατά του Covid, λέγοντας ότι είναι απίθανο το μέτρο να οδηγήσει σε αύξηση ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη, επισημαίνει το Reuters.
Πέρυσι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε τακτικές διαμαρτυρίες ενάντια στο lockdown και τα σχέδια να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, υπογραμμίζοντας ένα κοινωνικό χάσμα σχετικά με τα μέτρα δημόσιας υγείας που βίωσαν πολλές χώρες.
Ωστόσο, ο θάνατος του γιατρού – για τον οποίο το συνδικάτο των Αυστριακών ιατρών είπε ότι αντανακλά μια ευρεία τάση απειλών κατά των υγειονομικών – συγκλόνισε τη χώρα.
Ο υπουργός Υγείας Johannes Rauch είπε: «Το μίσος εναντίον των ανθρώπων είναι ασυγχώρητο.
Αυτό το μίσος πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου