Breaking

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

H Gazprom έκοψε το φυσικό αέριο στη Γερμανία (και…) γιατί το Βερολίνο στέλνει τα ελληνικά ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαίνεται θα διακοπεί η ροή και στην Ελλάδα

H Ρωσία «βγάζει από την πρίζα» τη Γερμανία τελειώνοντας οριστικά τη γερμανική βιομηχανία με την απόφαση που ανακοίνωσε πριν λίγο για διακοπή της ροή φυσικού αερίου.

Η Gazprom σε επιστολή της προς το γερμανικό Δημόσιο ανακοινώνει την απόφαση διακοπής της ροής φυσικού αερίου στο σύνολο του NordStream 1 επικαλούμενη τους «εξαιρετικούς λόγους» και τα προβλήματα συντήρησης του αγωγού τα οποία προκλήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Πρόκειται για μια απόφαση για την οποία είχε ενημερώσει το pronews.gr από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα συνέβαινε και σίγουρα την Γερμανία θα την ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Η πραγματική αιτία είναι ότι η Γερμανία έσπαγε το ρωσικό εμπάργκο στην Πολωνία και την εφοδίαζε με φυσικό αέριο. ενώ το ίσιο ισχύει και για την Ελλάδα:

Η Μόσχα καταλογίζει στην Αθήνα ότι παραβιάζει τις ρωσικές αντι-κυρώσεις στη Σόφια και την εφοδιάζει παρά την ρωσική απαγόρευση με το 60% των ποσοτήτων που χρειάζεται η Βουλγαρία, παίρνοντας επιπλέον ποσότητες από τον TurkishStream από αυτές που χρειάζεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην επιστολή – την οποία έχει στη διάθεση του- αναφέρεται ότι η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας λόγω «έκτακτων» περιστάσεων, τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο λόγω του εμπάργκο που έχει δημιουργήσει αδυναμία συντήρησης του δικτύου.

Ανεπίσημες πηγές της Gazprom στην Μόσχα ανέφεραν στο defencenet.ru «ότι η Γερμανία έχει επιβάλλει κυρώσεις οι οποίες μας έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ομαλή διακίνηση των ροών του φυσικού αερίου. Εξ’ αυτού του λόγου και η απόφαση».

Επίσης κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι: «η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στο ρωσικό λαό είναι απόλυτα εχθρική. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνουμε γιατί στέλνουν τα ελληνικά όπλα που είχαμε εγκρίνει να δοθούν στον Στρατό της Ελλάδας το 1993 (φωτογραφίζει τα ΒΜΡ-1) στους Ουκρανούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου