Breaking

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Επίσημη ένταξη για το έργο των 12 εκ ευρώ στο παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου

Δημοπρατείται το Φθινόπωρο και συνδέει την Κόρινθο με το Λουτράκι με έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό πεζόδρομο μήκους 6 χλμ.,αναβαθμίζοντας την ποιότητας ζωής κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών.

Την επίσημη ένταξη στην δράση «Παρέμβαση σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος& Ενέργειας το εμβληματικό για το δήμο Κορινθίων έργο της ανάπλασης του παραλιακού του μετώπου και της ενοποίησης του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

Πρόκειται για την  μεγαλύτερη αστική ανάπλαση με τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον νομό Κορινθίας και αποτελεί, με προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ, μια επιτυχία τεράστια των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων, αποτέλεσμα συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, πλήρους φακέλου και βεβαίως αμέριστης και καθοριστικής αρωγής, συμβολής και υποστήριξης  του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκου Ταγαρά σε όλες τις φάσεις ωρίμανσης και ένταξης του έργου, αλλά και στις διαδικασίες παραχωρήσεων της σιδηροδρομικής γραμμήςτου ΟΣΕ στην Κόρινθο και των εδαφικών εκτάσεων του στρατοπέδου «Παπαπαναγιώτου» (ΣΜΧ) στο Λουτράκι τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Το έργο αφορά την  ένωση του παράκτιου μετώπου των 2 πόλεων (Κορίνθου-Λουτρακίου) σε μία ενιαία διαδρομή, επιχειρείται για 1η φορά και το καθιστά μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα. Επι της ουσίας μιλούμε για τον «μετασχηματισμό», κατόπιν σχετικών παραχωρήσεων στους 2 Δήμους, ενός χώρου που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται (τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ) και ενός χώρου που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές χρήσεις (τμήμα εν ενεργεία στρατοπέδου), σε “γραμμικό πάρκο” μήκους 6 χιλιομέτρων, καθιστώντας τον χώρο εναλλακτικής ασφαλούς μετακίνησης, περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής, με την δημιουργία:

  • Ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης
  • Πεζόδρομου
  • Χώρων Πρασίνου
  • Χώρων ξεκούρασης & δραστηριοτήτων ελεύθερου

         χρόνου

συμβάλλοντας καθοριστικά στην:

  • Αισθητική & περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής 
  • Βιοκλιματική βελτίωση
  • Σύνδεση χώρων και λειτουργιών των 2 πόλεων
  • Βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων
  • Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Το έργο χρηματοδοτείται από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας & το Ταμείο Ανάκαμψης με φορέα υλοποίησης και κατασκευής τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του φθινοπώρου του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου