Breaking

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Τρένο με 200 Ουκρανούς στρατιώτες βλήθηκε από ρωσικό πύραυλο – Δεν διασώθηκε ούτε ένας (φώτο)

 

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να το διαψεύσουν

Η Ρωσία χτύπησε με πύραυλο ένα τρένο βαμμένο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στις 24 Αυγούστου, ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του είχαν πλήξει ένα στρατιωτικό τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό Τσαπλίν στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Όπως επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ανακοίνωση, ένας πύραυλος Iskander «έπληξε ένα στρατιωτικό τραίνο στον σταθμό της Τσάπλινε εξουδετερώνοντας περισσότερους από 200 στρατιωτικούς», καθώς και εξοπλισμό, ο οποίος θα παραδιδόταν στο μέτωπο στο Ντονμπάς.

Ωστόσο η Ουκρανία διέψευσε την είδηση, λέγοντας ότι «υπήρχαν μόνο πολίτες στο τρένο». Πολλοί πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και σπίτια στην Τσάπλινε προκαλώντας «τον θάνατο 25 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και τον τραυματισμό 32», σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας.

Ωστόσο εικόνες που προέκυψαν πρόσφατα αποκάλυψαν ότι στο τρένο υπήρχαν στρατιώτες, σημειώνει η τουρκική Oda tv, σύμφωνα με το echedoros

Πλάνα από το τρένο πριν χτυπηθεί εμφανίστηκαν. Ουκρανοί στρατιώτες φάνηκαν ξεκάθαρα στο τρένο.

Από που αναχώρησε

To τρένο αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Τσάπλιν στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ στην ανατολική Ουκρανία, ξεκίνησε με εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες.

Αυτό το τρένο, βαμμένο στα κίτρινα-μπλε χρώματα της ουκρανικής σημαίας, χτυπήθηκε από πύραυλο της Ρωσικής Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης.

Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες που δεν είχαν πάει ακόμη στο μέτωπο σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στο Ντνιπροπετρόβσκ, που βρίσκεται έξω από τη γραμμή του μετώπου.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς στρατιώτες ήταν Ουκρανοί πολίτες που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Αναφέρθηκε ότι υπέστησαν ζημιές και οικισμοί πολιτών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου